Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más is fél a kutyája halálától?

Más is fél a kutyája halálától?

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves keverék kutyusom. A menhelyre jártam önkénteskedni és valahogy őt nagyon megszerettem és láttam rajta, hogy kinézett magának.:) Sokat könyörögtem a szüleimnek még végül beleegyeztek, hogy megtartatom. Hazahoztam és nagyon imádom. Pár hónapja van velem, de nagyon sok szeretetet kaptam tőle. Most olvastam a kutyákról és találtam egy olyan fórumot ahol valaki írta, hogy meghalt a kutyája és nem tudja feldolgozni. Aztán elkezdtem olvasgatni a válaszokat és már egy fél órája sírok, mert belegondoltam, hogy mi lesz ha egyszer én is elveszítem a kutyusom. Pedig csak 1 éves és tudom, hogy nem kéne ezen gondolkodnom, de mégis.. Van itt más is aki nagyon fél a kutyája elvesztésétől?
2013. jún. 4. 12:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Bele kell törődni, egy ember élete során akár 4-5 kutyát is elveszíthet ha egyszerre egyet tart. Szóval el kell fogadni addig sem azon gyötrődni mi lesz akkor.
2013. jún. 4. 13:13
 2/16 anonim válasza:

Kutyával és macskával is átéltem már, amitől te most tartasz. Felnőtt férfiember létemre én is bőgtem.

Legjobb gyógymód szerintem egy újabb kutya befogadása. Ez még nem jelent hűtlenséget az elvesztettel szemben.

Gondolj arra, hogy lesz lehetőséged egy újabb menhelyi jószágot megmenteni, ha őt is örökbe fogadod!

2013. jún. 4. 13:15
 3/16 A kérdező kommentje:
De nem is értem, hogy miért vagyok ekkora hülye!? Mikor közepes testű kutya akár 15 évet is élhet, az még rengeteg idő, de én már azon gondolkozok, hogy mi lesz akkor..
2013. jún. 4. 13:26
 4/16 VikikeEe2001 válasza:
Szerintem az aki szereti a kutyáját az fél az elvesztésétől mert én a boxer kutyám elvesztésétől félek mert 11 éves és rákos... :(
2013. jún. 4. 13:27
 5/16 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló, most könnyeket csaltál a szemembe:( Nekünk is volt boxer kutyusunk, Bizsu, szintén rákos volt, el kellett altatni. Ő csak 8 éves volt. 6 éve történt, de most is könnyezek, ha eszembe jut.

A mostani kutyámat is nagyon szeretem, de őt nem féltem annyira. Egy igazi kis korcs, nagyon egészséges, szívós, sosem beteg, szóval szerintem ő még sokáig fog boldogítani.

2013. jún. 4. 14:03
 6/16 anonim ***** válasza:
Én is félek,nekem 5 éves máltai keverékem van nagyon édes nagyon sokat játszunk és sétálunk, nem tudom hogy fogom feldolgozni ha meg hal mert együtt is alszunk.
2013. jún. 4. 14:05
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Három kutyäm van, és két macskám. Már több állatom meghalt az évek során, volt aki betegség miatt( rák) volt aki öregen végelgyengülésben. Megpróbálok nem gondolni erre mert csak elrontja a pillanatokat. Majd ha odakerülők akkor nagyon fog fájni de ez az élet rendje. Élünk és meghalunk.
2013. jún. 4. 14:15
 8/16 anonim ***** válasza:

Én próbálok arra koncentrálni, hogy a kutyáimnak mi a jó. Igyekszem szeretettel, csupa "kutyajó" dologgal körülvenni őket, hogy boldoggá tegyem ezt a rövidke kis életet, amíg velem lehetnek. Ha a végén úgy köszönünk el egymástól, hogy tudom, hogy boldog élete volt mellettem, akkor talán az én lelkem is egy icipicit könnyebb lesz.

Ez az élet rendje, de ennek ellenére én is nagyon félek a kutyáim elvesztésétől. Imádom őket úgy ahogy vannak, nem tudom mi lesz velem nélkülük!

Mi mindkettővel megjártuk a babéziát, aki ezt szintén átélte, annak azt hiszem nem kell magyaráznom milyen érzés ez egy gazdi számára. Az batár nagy szuri után én egész nap zokogtam a kutyáim mellett, beszéltem hozzájuk és könyörögtem nekik, hogy bírják ki! Ráadásul az egyik még csak 5,5 hónapos kölyök volt akkor. Borzasztó érzés volt látni őket, ahogy táncolnak a pengeélen és az életükért imádkozni, tehát nem tudom mi lesz velem, ha egyszer elveszítem őket, de igyekszem nem erre gondolni a mindennapok folyamán. Inkább a boldoggá tételükre koncentrálok nap mint nap! :) Ha pedig elveszítem őket az csak is nekem fog fájni, nekik már nem, ami egy kicsit megnyugtat!

2013. jún. 4. 14:35
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem félek, mert az ilyen gondolatok elveszik a boldog perceket. Egyszerűen elhessegetem. Elég lesz akkor szenvedni, mikor megtörtént. Halt már meg kutyám, igaz ő olyan családi kutya volt, akihez nem kötődtem annyira, már az is nagyon rossz volt.
2013. jún. 4. 14:58
 10/16 anonim ***** válasza:
Én igen, pedig 6 éves (szerintem még nem olyan öreg). Akaratlanul is, amikor más kedvencének a haláláról olvasok, arra gondolok, hogy majd egyszer, sok évvel azután, hogy elveszítettem, a közös emlékeinkre gondolok majd (most is mindjárt sírok). De próbálom elhesegetni ezeket a gondolatokat, mert ezen felesleges gondolkodni. Már volt pár kutyánk,és el is vesztettem már jó párat, ami mindig nagyon megviselt, de ott voltak a többiek, akik előtt nem mutathattam ki, hogy mennyire szomorú vagyok, mert megérezték volna :( És ha van több kutyája az embernek szerintem könnyebb feldolgozni, mert továbbra is van egy (vagy több)olyan lény, akiről gondoskodnia kell. Nekem ez mindig sokat segített, de mégis az első napokban mindig egész nap a sírás szélén álltam, de ettől függetlenül sokkal könnyebb volt a többiekkel.
2013. jún. 4. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!