Mi a véleményetek a testi fegyelmezésről?
8asnak igaza van és ha beszélsz valamelyik kutyasulival, ők is ezt fogják mondani. (bizonyos fajtájú/vérmérsékletű kutyák esetében)
én is írtam nekik, mivel kezelhetetlen volt a 8 hetes kutyusunk a szuperhumánus nem figyelek rá ha rossz stb módszerekkel.
akinek nem volt még nehéz természetű kutyája, az inkább ne is mondjon semmit.
következetesnek kell lenni vele, minden dorgálásnak oka van. ne azt lássa, hogy egy dühöngő őrült vagy. ha dorgálod, akkor is próbálj nyugodt maradni. el fogja fogadni, hogy jogod van pl orron pöckölni és ehhez akkor is jogod lesz, mikor ő már 50 kilós. ennek ellenére jó esetben már nem lesz rá szükség.
a 69%os nagyon jókat írt.
nah szóval, attól mert te nem vagy képes értelmezni azt amit korom, cesar stb mondanak hidd el nem azt jelenti hogy ők a h.lyék.
nem mellesleg azért mert te nem vagy képes bánni egy KÖLYÖKKEL hidd el nem azt jelenti hogy mindenki még a kutya is h.lye csak te nem!
elmondanám hogy nekem egy szépen megtermett, izmos, kan DOMINÁNS pitem van! 47 kilós nőci vagyok és elhiheted nem bunyóval értem el azt hogy ez a kutya még akkor is hallgasson rám ha macska szalad az úton ő meg póráz nélkül van, stb stb.
nem mellesleg elmondanám ha ilyen módszerrel próbálnám nevelni mint amiben te hiszel, szerintem már rég megbosszulta volna magát ez. sőt tapasztalatból beszélek. hiszen én is neveltem így amíg nem világosodott meg az agyam és hidd el nem kevés harapást begyüjtöttem. ráadásul a kutya olyan szinten xart rám hogy öröm volt nézni, és hidd el nem tojta össze magát ha megcsaptam, mert eleve meg sem érezte.
persze hozzáteszem hogy az én kutyámnál viszont nem csak a pozitív megerősítésen volt a hangsúly. rengeteg féle tiltószavam van rengetegféle helyzetre. ráadásul mivel nem kajás, sajna a jutifalattal sem mentem sokra tekintély híján. szóval nála nem kis meló volt megszerezni a vezéri pozíciót és nem is kicsi megtartani sem, mert ha csak egyetlen egyszer nem megfelelően büntetek azt máris észreveszi és asszerint is reagál.
marhára nem a fizikai fölényen van a hangsúly. ahogyan egy falkavezérben sem a bunyózás megy. ezer millió más dologgal jelzi a vezér a többiek felé a hatalmát. ha pedig figyelmeztet az sosem merül ki a morgásban. ez minden esetben (mind farkas falkában mind ember esetében) sokkal inkább egy bizonyos jelzés mint verés. ilyen cesar bökdösése amivel a harapást utánozza. vagy egy palack használata, megfelelő hangnemben hangsúlyban való büntetés stb. stb.
jól írta az egyik válaszoló hogy kutyánként különbözik az hogy melyikre reagál a kutya megfelelően. pl. az enyémet hiába bökdösöm az izmai miatt meg sem érzi. legalább is ha be van feszülve. nyugodt állapotban pl. hatásos. de egy kistestű esetében pl. tuti hogy hatásos.
ha az enyém valami oknál fogva rám morogna bőven elég lenne (mivel van tekintélyem) ha egy kis szemmel veréssel spékelve rámordulok.
és hidd el, nem azért van tekintélyem mert ez a kutya ne lenne nehéz eset vagy domináns. elküldeném neked , egy hetet nem adnék sírva adnád vissza. hanem azért mert én megértettem amit cesar millan, korom gábor és a többiek próbálnak magyarázni: TÖBBET ÉSSZEL MINT ERŐVEL!
én amondó vagyok hogy keress fel egy jó kutyasulit ahol remélhetőleg a gyakorlatban is látván sikerül megértened ezt az egészet. ugyanis egyértelmű hogy házilagos elméleti önképzésből alaposan leszerepeltél.
"ahogyan egy falkavezérben sem a bunyózás megy. ezer millió más dologgal jelzi a vezér a többiek felé a hatalmát. ha pedig figyelmeztet az sosem merül ki a morgásban."
sajnos kicsit fáradt vagyok nem nem fogalmaztam jól. ahogyan a farkas falkában a falkavezérrel sem állandóan a bunyózás megy. ezer millió más dologgal jelzi a vezér a többiek felé a hatalmát (ugyanígy ez nálunk embereknél). ha pedig figyelmeztet az sosem a verekedésben, verésben merül ki hanem a morgásban pl."
Na azt megnézném,hogy a bullterrieremnél mennyit használna a tükörmódszer,mikor azt szeretné bebizonyítani,hogy mindenben neki van igaza :)
Ő egy tündér addig,amíg minden az akarata szerint történik.Ha nem,akkor kimutatja a nemtetszését.
Ilyenkor nálunk a sokszor leszólt Cerbi-módszer válik be.A műanyag kanna.
senki nem mondta hogy pl. kannát ne dobálgasson. hanem azt próbáljuk magyarázni hogy nem "verni" kell a kutyát. pl. nekem is volt már olyan hogy a dobálós módszert kellett alkalmaznom a pitnél. ezzel ki is zökkentettem meg hamar rájött hogy a "kezem mindenhova elér", de nem álltam neki pofozkodni pl.
én amúgy megnézném ha pl. a kutya megtagad egy behívást mit kezdene a kérdező a pofozkodásával meg a földre nyomigálásával. megindul a kutya felé, az meg jól körberöhögi és nekiáll kergetőzni vele.
nem mellesleg az alpha-roll (földre nyomás, hátrafordítás) egy nagyon is tévesen reklámozott módszer. ugyanis ha fizikailag próbálsz lenyomni mondjuk egy ereje teljében levő főleg nagy testű igen domináns kutyát az marhára nem fogja hagyni magát hogy te csak úgy a földhöz szegezd, ha tekintélyed meg nulla. ilyen esetben lazán bele lehet gyűjteni nem kevés harapást.
te nagyon sokat nem tudsz a nevelésről. ilyen erővel akkor ne fenyítsed a kutyát mert ha egy idegen is úgy nyúl hozzá akkor megijed.
nem mellesleg pl. a kanna akármi dobálásában nem az ütésen van a lényeg. hanem azon hogy kizökkented a kutyát, illetve HA VAN TEKINTÉLYED (ami nem verésből származik, ugyanis egy domináns kutya tojik bele) a mögöttes tartalmon van a lényeg.
nem mellesleg ne felejtsük el hogy korántsem biztos hogy a kutyád domináns. több mint valószínű hogy te nem értesz annyira hozzá hogy egyszerűen csak szeleburdi. fontos az is hogy egy kölyöknek még enyhébb büntetés bőven elég lehet, míg egy kifejlett egyednek már nem. pl. lehet hogy a kölyöknek a kannadobálás eléggé durva lenne és lelkileg alaposan megviselné.
szerintem az értetlenkedés helyett az lenne a legjobb ha egy olyan kutyasuliba mennél el ahol a kutya gazda közti viszonyra nagy hangsúlyt fektetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!