Ivartalaníttatnátok 2 éves tacskót, ha amúgy semmilyen körülmény nem indokolja?
zsuzsabazsa,honnan vetted a prosztataproblémát meg a vércsepegést?Ezek előfordulnak ivaros kannál is.
Én rengeteg ivartalanított kan kutyát ismerek,és érdekes módon egynek sincs ilyen problémája.
Sőt épp kérdeztem állatorvostól,aki azt mondta,ivartalanítás okozta ilyen problémával a több mint 20 éves praxisa során nem találkozott.
zsuzsabazsa mért lenne egyértelmű,hogy nem?
Te inkább megvárnád bármelyik állatodnál,hogy kialakuljon a betegség=szenvedjen az állat,fájdalmai legyenek és csak utána kezeltetnéd?
Tényleg,mennyire szerető,gondoskodó felfogás ez...
Valóban nem 100%,hogy bármilyen problémája lesz a későbbiekben,de ha akár egy halvány esély is van rá,akkor miért ne végeztessen el a gazda egy rutin műtétet a kutyáján?Vagy bármilyen állatán...Aztán,ha ne adj Isten mégis felcsinálna egy szukát,akkor megint egy újabb keverék kutyaalom köt ki a menhelyen.
Mellesleg az esély a megbetegedésre nem halvány,50-50 vagy igen,vagy nem.
Én majdnem 2 évesen ivartalanítottam a kanomat,pedig törzskönyves kutya,díjnyertes szülőktől.De én nem jártam vele sehova,és nem kívánok felesleges szaporulatot a világra hozni.Töketlen és ugyanolyan boldog,teljes életet él,mint előtte.Illetve,ez esetben boldogabbat,mert nem kínozzák a kangörcsök...
11-es.
Olvasd el még egyszer amit írtam, mert úgy látom félre olvastad.
12-es-nek.
Öt kankutyámnak egész élete során nem volt semminemű problémája a prosztatájának ezért értelmetlen lett volna csak azért ivartalanítani, mert mi lenne és mi volna ha....
Ez nekem nem indok.
Ez a véleményem.
A hatodik kannak már lett problémája ezért ivartalanítottam. Meg volt az ok.
Amennyiben nem lett volna prosztata betegsége őt sem ivartalanítottam volna.
Erre a mi lenne ha..... erre nem adok.
A férfiakat is ivartalanítani kéne, ha nem akarnak gyereket. Csak előnyére válik:
- Nem lesz agresszív
- Nem lesznek hereproblémái
- Hosszabb életkor
- stb...
Nem értem, hogy ha nem indokolt, akkor miért is kéne megcsonkítani szegény állatokat?
Úgy imádom,amikor az emberek és kutyák közé húznak párhuzamot.Azért mert nincs igazotok,nem kell h*lyeségekkel dobálózni.
Majd ha az emberek olyan életvitelt gyakorolnak,mint a kutyák,akkor a betegségekben is lehet párhuzamot húzni.Majd ha Te is,kedves zsuzsabazsa,a másik ember fenekét és nemi szervét szagolgatod és az utcán mindenki előtt lazán dobsz egy sárgát,de még barnát is,akkor majd húzhatsz párhuzamot az emberek és kutyák között.De amíg nem teszel ilyeneket,addig maradjunk annyiban,hogy a betegségeknél sincs párhuzam.
Ráadásul egy kutya tud szólni,hogy furcsán érzi magát??
Ő tud döntést hozni a saját életéről?
Tud dönteni abban,hogy a megelőzést választja-e vagy sem?
NEM!! Ezért kell a gazdának olyan felelősséggel eljárnia,hogy az a kutya életminőségének javulását szolgálja.Nem hinném,hogy a folyamatos párzási ösztön épp kellemes az állatoknak.
A másik névtelen ember ivartalanítónak pedig..
Miért is agresszívak a férfiak "ivarosan"??
Illetve hány "ivartalan" férfivel találkozott,aki ezért már nem agresszív??...ilyen blődséget...
19-es
"Ő tud döntést hozni a saját életéről?"
Ha tehetné tudna és nem a herélést választaná.
Csak sajnos a kutyák ki vannak téve annak, hogy az ember kényük kedvük szerint uralkodhasson rajtuk.
Ezalatt értem az indokolatlan ivartalanítást és a felelőtlen felesleges szaporulatokat is, legyen az akár hivatalos tenyésztő vagy akár szaporító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!