Én vártam tőle túl sokat?
Kiskutyámmal két oviba is járunk: az egyik egy kicsit 'poroszosabb' Budakalászon, a másik a nagy hírneves Népszigeti Kutyasuli.
Azt vettem észre, hogy a kettő közt vannak különbségek, és igazából a poroszos javára...a népszigetiben akik ott vannak az ovis foglalkozásokon, szinte teljesen elveszika gadzi szerepkörét, és tök beszabályzottnak érzem magam, hogy én nem szedhetem le a kutyát a sajátomról, csak ha ők szíveskednek észrevenni és leszedni. Egy-két feladat se tiszta, hogy mit miért csinálnak másképpen. Úgy vettem észre ez a tökkezdő gazdáknak remek, dehogy kicsit túlságosan az oktatótól függnek.
Kinek milyn tapasztalata volt itt az ovis foglalkozással?
Az iskolánál is ennyire az oktatótól függnek majd a gazdik?
Mi egy vidéki oviba jártunk, és most ugyan ott vagyunk suliban is.
Nálunk teljesen jó fejek a kiképzők, elmagyarázzák, hogy hogyan, ha kell meg is mutatják a saját kutyájukon,de neked kell a sajátodon megcsinálni, hogy megtanuld, hogy hogy helyes. Itt is volt már olyan, hogy két kutya összeugrott, de a kiképzők messze voltak, és én szedtem szét a két kutyát, és megköszönték, hogy közéjük mertem nyúlni, és nem hagytam, hogy jobban elmélyüljön a balhé.
Illetve, nálunk nagyon jó társaság alakult ki azok közt, akik a kezdetek óta ott vannak, és így sokszor kijárunk a kutyasuliba csak úgy beszélgetni, meg el lenni. szoktunk nyársalni, és bográcsozni is, persze a kutyák mindig velünk vannak, és nekik is jó, mert együtt elbaromkodnak, és a gazdik és a kiképzők is nagyon jól szórakoznak:) Szoktunk szervezni közös túrákat, közös strandot, ezeket is persze kutyástól, szóval nálunk a kutyasuli így néz ki:) Amúgy a nagy híres neves sulikról én is hallottam már érdekes dolgokat, szóval nem minden a hírnév és a reklám.
Én biztos nem foglak leszólni. Úgy mentem oda, hogy na nézzük meg, mit tud ez a suli.
Második kutyám, de az elsőt igazán nem neveltem, mert kicsi voltam, amikor megérkezett hozzánk. Szóval nekem is a nulláról kellett építkeznem. Ehhez azért olvastam és most is napi szinten olvasoka témában, videókat nézek. Számomra pl ezért megdöbbentő, hogy a tükörsuliban van olyan gazdi, aki pl etette a másik kutyáját, vagy rácsodálkozott, hogy jé a kutya domináns, esetleg könyörög neki, hogy üljön le. A poroszos módszernél mivel elg szabad kezet kapunk sokszor meg nekünk kell fegyelmezni, csak tippeket kapunk. Ott is vannak rossz megoldások, de ott a gazdik kisegítik egymást. Ebben a tüköroviban, meg nagyjából csak az oktató mondhatja meg, ha valamit nem jól csinál valaki.
"Meg én már hallottam olyat is"
Ez aztán tényleg hiteles információ forrás. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!