Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Én vártam tőle túl sokat?

Én vártam tőle túl sokat?

Figyelt kérdés

Kiskutyámmal két oviba is járunk: az egyik egy kicsit 'poroszosabb' Budakalászon, a másik a nagy hírneves Népszigeti Kutyasuli.

Azt vettem észre, hogy a kettő közt vannak különbségek, és igazából a poroszos javára...a népszigetiben akik ott vannak az ovis foglalkozásokon, szinte teljesen elveszika gadzi szerepkörét, és tök beszabályzottnak érzem magam, hogy én nem szedhetem le a kutyát a sajátomról, csak ha ők szíveskednek észrevenni és leszedni. Egy-két feladat se tiszta, hogy mit miért csinálnak másképpen. Úgy vettem észre ez a tökkezdő gazdáknak remek, dehogy kicsit túlságosan az oktatótól függnek.

Kinek milyn tapasztalata volt itt az ovis foglalkozással?

Az iskolánál is ennyire az oktatótól függnek majd a gazdik?

2013. jún. 1. 13:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi egy vidéki oviba jártunk, és most ugyan ott vagyunk suliban is.

Nálunk teljesen jó fejek a kiképzők, elmagyarázzák, hogy hogyan, ha kell meg is mutatják a saját kutyájukon,de neked kell a sajátodon megcsinálni, hogy megtanuld, hogy hogy helyes. Itt is volt már olyan, hogy két kutya összeugrott, de a kiképzők messze voltak, és én szedtem szét a két kutyát, és megköszönték, hogy közéjük mertem nyúlni, és nem hagytam, hogy jobban elmélyüljön a balhé.

Illetve, nálunk nagyon jó társaság alakult ki azok közt, akik a kezdetek óta ott vannak, és így sokszor kijárunk a kutyasuliba csak úgy beszélgetni, meg el lenni. szoktunk nyársalni, és bográcsozni is, persze a kutyák mindig velünk vannak, és nekik is jó, mert együtt elbaromkodnak, és a gazdik és a kiképzők is nagyon jól szórakoznak:) Szoktunk szervezni közös túrákat, közös strandot, ezeket is persze kutyástól, szóval nálunk a kutyasuli így néz ki:) Amúgy a nagy híres neves sulikról én is hallottam már érdekes dolgokat, szóval nem minden a hírnév és a reklám.

2013. jún. 1. 13:45
 2/23 anonim ***** válasza:
74%
Én biztos nem mennék ilyen helyre. A kezdőknek talán jó, de az én kutyámat senki se irányítsa helyettem... De a legtöbb válaszoló itt fanatikus, úgyhogy valószínűleg megtámadnak és mindenre találnak indokot, hogy isteníthessék ezt a módszert.
2013. jún. 1. 13:45
 3/23 A kérdező kommentje:

Én biztos nem foglak leszólni. Úgy mentem oda, hogy na nézzük meg, mit tud ez a suli.

Második kutyám, de az elsőt igazán nem neveltem, mert kicsi voltam, amikor megérkezett hozzánk. Szóval nekem is a nulláról kellett építkeznem. Ehhez azért olvastam és most is napi szinten olvasoka témában, videókat nézek. Számomra pl ezért megdöbbentő, hogy a tükörsuliban van olyan gazdi, aki pl etette a másik kutyáját, vagy rácsodálkozott, hogy jé a kutya domináns, esetleg könyörög neki, hogy üljön le. A poroszos módszernél mivel elg szabad kezet kapunk sokszor meg nekünk kell fegyelmezni, csak tippeket kapunk. Ott is vannak rossz megoldások, de ott a gazdik kisegítik egymást. Ebben a tüköroviban, meg nagyjából csak az oktató mondhatja meg, ha valamit nem jól csinál valaki.

2013. jún. 1. 13:51
 4/23 Valletta ***** válasza:
38%
Szerintem normális, hogy csak az oktató mondhatja meg, ha valaki nem jól csinál valamit. Ezért fizet a gazdi, nem? Nehogy már más gazdikkal folytatott eszmecseréért fizessek, ha kutyaiskolába, óvodába viszem a kutyámat. Ha nem tetszik a módszer, el lehet menni máshová, lehet máshogy dolgozni a kutyával, de amíg az ember ott van, azt csinálja, amit mondanak neki. Szerintem.
2013. jún. 1. 15:07
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Megmondani anélkül is lehet a dolgokat, hogy úgy csinálnának mintha ők lennének a kutya gazdái. Ehhez nincs joguk. Meg én már hallottam olyat is, hogy kötelező vizsga van amikor még sok kutya nem tud semmit, mert a tanfolyam csak pár hét meg kötelező kötődési tréning meg anyámkínja. Eszükbe sem jut, hogy még vannak norális emberek, akik annyira talán még képesek, hogy ne rontsák el katasztrofálisan. Nem csak problémás kutyák léteznek. És az oviban meg főleg nem, legalább remélhetőleg ott még nem idegbeteg fenevadak vannak.
2013. jún. 1. 15:12
 6/23 anonim ***** válasza:
46%
Érdekes is lenne, ha a gazdik tanítanák egymást! Ahhoz nem kell kutyaovi, elég a parkban összejönni és bárki benyögheti a jó vagy rossz tippjeit, még fizetni se kell érte. Az oviban azért vannak az oktatók, hogy segítsenek és megmondják mi a jó és mi a rossz. Ha a gazdi már nem kezdő, és nem csak hiszi magáról, hanem látszik is rajta, illetve helyes reakciói vannak a kialakult helyzetre, akkor nem korlátozzák. Sajnos sokan csak hiszik magukról hogy jól tudják a dolgokat, mert már volt kutyájuk, közben pedig nem. Magasabb szinteken a gazdiktól is nagyobb önállóság várható el, de az ovi még nem ilyen. Tudnád hány olyan gazdit láttam már, aki a legkisebb játékból is visítva menekítette volna ki a kutyáját, meg ennek az ellenkezője is, amikor csak röhögött rajta, hogy az övé földbe döngöli a másikat. Ilyenkor jó, hogy az oktató szakmai érvekkel tudja oldani a helyzetet és nem esnek egymásnak a gazdik.
2013. jún. 1. 15:24
 7/23 anonim ***** válasza:
48%

"Meg én már hallottam olyat is"

Ez aztán tényleg hiteles információ forrás. :)

2013. jún. 1. 15:26
 8/23 anonim ***** válasza:
68%
Mert a Népszigeten nem hiszik azt, hogy csak az a helyes amit ők mondanak? Ha valaki máshogy csinál valamit mint ahogy ők gondolják, akkor biztos nem fogadják el, akkor sem ha működik amúgy, mert hát nem azért fizetettek ki egy fél vagyont. Én biztos soha nem fogm egyik kutyám sem oda vinni.
2013. jún. 1. 15:27
 9/23 anonim ***** válasza:
Igen hallottam, az ide író emberek mondták, akik a kutyaiskolába járnak.
2013. jún. 1. 15:28
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy erre utaltam első válaszomban. Megjöttek a fanatikusok. Nem bírják elviselni, ha az ő módszerükön kívül más is működik, illetve, hogy egyesek nélküle is tudnak élni normálisan.
2013. jún. 1. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!