Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az normális hogy annyira nem...

Az normális hogy annyira nem megy a kutyanevelés, hogy már a sírógörcs kerülget?

Figyelt kérdés
Én jó gazdi akartam lenni, de iszonyú nehéz a kutyámmal és egyre jobban azt érzem, hogy képtelen vagyok megnevelni és fogalmam sincs mihez kezdjek. :( Megugatja a járókelőket és a kutyákat az utcán, belecsípked a lábukba. nem hogy kevésbé de egyre jobban húz a sétánál. Bár ha elengedem akkor hívásra hozzám jön és arra megy amerre én, de nem tudom mindig elengedni. Ráadásul ha elengedem akkor is ha talál egy idegen embert fékezhetetlen ugat, megcsipkedi. És nem vagyok jó vezető nem tudok lélekben ott maradni amikor így viselkedik. Szólok rá, de elgyengül a hangom. Pedig szeret sétálni. Mikor kinyitom a kaput előrerohan és az első, hogy húzni kezd. A házban nincs gond, engedéjjel jön be az ajtón, de az utcán egészen más. Ott megbolondul. Egyre kevésbé hallgat rám! Kölyök korában megtanítottam neki az alap dolgokat, de mostanra szinte könyörögnöm kell neki, hogy üljön le. Most 5 hónap körül van. Teljesen el vagyok keseredve.
2013. máj. 30. 15:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

No, én is érzem, hogy a szintén 5 hónapos kutyám feszegeti a határokat:)

Ez normális, senki nem olyan szerencsés, hogy megússza egy kis rebellis attitűd nélkül. Következetesnek kell lenni. Nagyon szépen sétált, aztán egyszer csak megint elkezdett húzni, elfelejti a fekszik parancsot stb...

egyrészt jobban le kell fárasztani, másrészt én eljátszom néha a nemtörődöm gazdit. Nem jön? Otthagyom (persze csak biztonságos körülmények közt). Nem akar valamit csinálni, és bolondozik. Felhívom rá a figyelmét, hogy nem baj, akkor én kapom a jutalmat (fura, de eddig mindig működött, hogy ha nem akart valamit megcsinálni, úgy tettem, mintha elnyammognám a jutifalatot, hát persze, hogy ezután már kellett neki).

Néha egyébként nem árt odalépni sem, pl. oviban ha nem igazodik be, akkor megfogom a fenekét és beigazítom. Ha nem fekszik le a kocsiban, amikor kérem, akkor satufék, kutya ültében elvágódik. (Utóbbi egyébként teljesen biztonságos, mert egy ilyen utazó hálószerűségben ül, szóval nem tud sehová elrepülni, csak kénytelen lefeküdni).

Aztán persze dicséret, mintha az én parancsomat teljesítette volna.

Ha talál egy idegent, és nem megfelelően viselkedik, szerintem nyugodtan csapj zajt, szólj rá mély, erős hangon, és tapsolj, vagy zörgesd meg a kulcsod. Csináljatok rövidebb sétákat, ha elkezd húzni, akkor megálltok vagy megfordultok (nálunk a megállás jobban működik, mert az én idegeimet is jobban kíméli).

2013. máj. 31. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!