Citapram antidepresszánst szedek egy hete. Azóta két este úgy elkapott a sírógörcs, hogy egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Ez normális? Abba kéne hagynom? Szükségem lenne mellé esetleg nyugtatóra? A dokit csak jövőhéten hívhatom fel. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2012. márc. 31. 21:18
1/3 anonim válasza:
"Gyakori mellékhatások
aluszékonyság, álmatlanság, nyugtalanság, fáradékonyság, fejfájás, szédülés, hányinger, emésztési zavarok, székrekedés, hasmenés, fokozott verejtékezés, látászavarok, szájszárazság, szívdobogás."
Ez antipszichotikum. Szakorvos írta. Eszedbe se jusson abbahagyni a szedését, sírás miatt. Fogjál egy nagy törölközőt és sírd tele. Egyébként te milyen tünetekre kaptad? Ja, és ehhez nem kell nyugtató sem, de jövő héten felhívhatod az orvosodat.
2/3 anonim válasza:
Ne hagyd abba semmiképp se:) Én már második hónapja szedek citagent(ugyanaz a hatóanyaga) és az elején én is borzalmasan éreztem magam tőle. Az első héten a napi 10mg-al még úgy ahogy, elvoltam de 2. héttől a 20 mgnál már voltak gondok..igazi pokol volt.Folyton aludtam volna, étvágyam semmi sem volt, a közérzetemről meg ne is beszélkünk..de, nekem a mellékhatások kb a 3-4hét végére teljesen megszűntek, és azóta fokozatosan egyre jobban vagyok. Szóval kitartás!
3/3 anonim válasza:
Jó régi téma. 1 hét után max az alapbetegség lehet, vagy felerősödtek a tünetei, a gyógyszert szedd egy darabig, még pár hét, aztán el lehet dönteni, használ e. 2 hét után hat egy ssri vagy több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!