Miért unják meg a kutyák az adott tápot amit esznek pár hónapon belül? Van aki szokta váltogatni a tápokat?
Azt szokták mondani, hogy nem egészséges váltogatni a tápokat, de ízek szerint sem? Ugyanazt a márkát csak más ízben?
Az én kutyám konkrétan 2 hónap után megunja a tápot amit eszik, viszont ha kap más ízűt azt tök lelkesen eszi meg. Ez baj? vagy van akinek ugyanezt csinálja a kutyája?
Én néha váltok adott táp márkán belül, pl most halasat kap eddig csirkéset kapot következőre valami vadasat fog kapni, nyilván nem zacsinként váltok hanem én olyan 3-5 hónap között mikor hogy, miért? miért ne? Nem drágább a kutya is változatosabb kaját kap, szerintem nem hülyeség de ezt mindenki eldönti magának.
Eleve más az összetétel is, és most nem csak a számokat kell nézni amit a zacsira rányomtak... épp olvastam valahol egy cikket ahol elküldtek laborba egy bakancsot fürészport meg olajat összeturmixolva és kb kutyatáp értékeket kaptak, fehérje jött a bakancsból zsír az olajból, rost meg a fűrészporból... Szóval szerintem az összetétel is sokat számít és ahogy előttem is mondták a farkasok se mindig bambit ettek hanem ettek szárnyast is stb.
"addig szerintem nincs azzal baj ha éppen megunja az adott ízű tápot."
Akkor végülis te rövidre zártad a kérdést. Számodra ez az állapot nem jelent problémát, szívesen váltogatod a tápot, a kutya amúgy rendben van, tehát mindenkinek jó. Így nincs miről beszélni és változtatni se kell semmin.
kiskora óta ugyanezt a tápot kapja, egyszer rendeltem neki más márkájut mert éppen az akciós volt, pro plan halasat eszik. Amúgy nem adok neki sokat, mert le van nagyon fogyva a fajtájához képest. tudom h éhen halni nem fog, mert ha tényleg éhes akkor eszik, enni fog. De tényleg levan fogyva, be van esve a hasa. Ezt sem értem hmiért, mert annyit adok neki mint amennyi rá van írva a csomagolásra.
Azért köszönm a véleményeket :)
Lehet, hogy a kutya nem unja, de én basz..tul unom, ha csak mindig ugyanazt adnám.
Én is változtatok a táplálékaiban. Egyszer ilyen tápot adok neki 2-hónapig aztán meg másikat.
Ugyanígy a rendes kajában is egyszer csirkefejet adok egyszer meg marhaszívet,aztán meg farhátat, néha vesét.
Mikor mihez van kedvem.
Fő a változatosság. Nem szeretem az egyhangú táplálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!