Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért unják meg a kutyák az...

Miért unják meg a kutyák az adott tápot amit esznek pár hónapon belül? Van aki szokta váltogatni a tápokat?

Figyelt kérdés

Azt szokták mondani, hogy nem egészséges váltogatni a tápokat, de ízek szerint sem? Ugyanazt a márkát csak más ízben?

Az én kutyám konkrétan 2 hónap után megunja a tápot amit eszik, viszont ha kap más ízűt azt tök lelkesen eszi meg. Ez baj? vagy van akinek ugyanezt csinálja a kutyája?

2013. máj. 30. 12:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
Aki azt mondja, hogy a kutya normális esetben nem eszik, csak egyfélét: a ragadozó is más és más fajta állat húsát eszi, azt, amit éppen talál! Lehet az egy szárnyas, egy őz vagy egy pocok: más az íze, nem? A növényevő zsákmányállat gyomrában is más és másfajta zöldségek, gabona van - amit az az állat evett éppen. A koalákon és a pandákon kívül én nem ismerek olyan állatot, ami kizárólag egyfajta kaját eszik. Nincs farkas, aki ott hagyja az őzet, csak mert amúgy csirkét szokott enni ;)
2013. máj. 30. 13:00
 12/21 A kérdező kommentje:
mondjuk az hogy ,,aki azt hiszi h a kutya ember és úgy kell vele viselkedni..." ... nem hiszem hogy a tápok váltogatásától még úgy viselkednénk velük mint egy emberrel. Igen, ha beraknám az ágyamba, meg felengedném a kanapéra, illetve folyamatosan csókolgatnám és gügyögnék neki, az tényleg olyan lenne mintha embernek tekinteném .De szerintem addig amíg elsőre vissza jön a kutyám mikor hívom, nem húz séta közben, előre enged az ajtón, és tiszteletben tartja az én személyes teremet, szobámat addig szerintem nincs azzal baj ha éppen megunja az adott ízű tápot.
2013. máj. 30. 13:00
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Csak azért csinálja mert hagyod. Nem egyszer kéne elvenni tőle, hanem addig amíg eljátsza, hogy nem eszik. Az én kutyáim évek óta ugyanazt a tápot eszik és még sosem unták meg, minden nap ugyanúgy zabálják, mintha új lenne.
2013. máj. 30. 13:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem unja meg a tápot, hanem két lehetőség van, esetleg a kettő egyszerre. Tehát alapból sokat kap minden etetésnél, ezért annyira nem érdekli őt a kaja, viszont az új táp szaga izgatja, és egy darabig érdekes számára. A másik, hogy megtanulta, hogy egy idő után ezzel a mószerrel kikényszerítheti a váltást. Mivel eddig minden alkalommal el is érte amit akart, így nem csoda, ha továbbra is alkalmazza. Tehát én csökkenteném a napi adagját mondjuk a jelenlegi 2/3-ára és a továbbiakban nem váltogatnám. Amúgy aki az ízekre hivatkozik és az emberekkel von párhuzamot, annak az érvelése ott bukik meg, hogy a kutyák ízérzékelése igencsak fejletlen az emberhez képest. Valószínűbb, hogy azért érdekes számukra az új kaja, mert más az illata. Illetve ha egy kutya számára az étel valódi értket (nem egy korlátlanul rendelkezésre álló erőforrást) jelent, akkor működésbe lépnek az ősi ösztönök és gyakorlatilag bármi ehetőt felfal mindenféle ízlelgetés nélkül. Ennek tudatában csak a gazdán múlik, hogy válogat-e a kutyája vagy sem.
2013. máj. 30. 13:21
 15/21 anonim ***** válasza:

Én néha váltok adott táp márkán belül, pl most halasat kap eddig csirkéset kapot következőre valami vadasat fog kapni, nyilván nem zacsinként váltok hanem én olyan 3-5 hónap között mikor hogy, miért? miért ne? Nem drágább a kutya is változatosabb kaját kap, szerintem nem hülyeség de ezt mindenki eldönti magának.

Eleve más az összetétel is, és most nem csak a számokat kell nézni amit a zacsira rányomtak... épp olvastam valahol egy cikket ahol elküldtek laborba egy bakancsot fürészport meg olajat összeturmixolva és kb kutyatáp értékeket kaptak, fehérje jött a bakancsból zsír az olajból, rost meg a fűrészporból... Szóval szerintem az összetétel is sokat számít és ahogy előttem is mondták a farkasok se mindig bambit ettek hanem ettek szárnyast is stb.

16/21 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá váltogasd és ennyi. Akkor nincs kérdés
 17/21 anonim ***** válasza:

"addig szerintem nincs azzal baj ha éppen megunja az adott ízű tápot."

Akkor végülis te rövidre zártad a kérdést. Számodra ez az állapot nem jelent problémát, szívesen váltogatod a tápot, a kutya amúgy rendben van, tehát mindenkinek jó. Így nincs miről beszélni és változtatni se kell semmin.

2013. máj. 30. 13:24
 18/21 A kérdező kommentje:

kiskora óta ugyanezt a tápot kapja, egyszer rendeltem neki más márkájut mert éppen az akciós volt, pro plan halasat eszik. Amúgy nem adok neki sokat, mert le van nagyon fogyva a fajtájához képest. tudom h éhen halni nem fog, mert ha tényleg éhes akkor eszik, enni fog. De tényleg levan fogyva, be van esve a hasa. Ezt sem értem hmiért, mert annyit adok neki mint amennyi rá van írva a csomagolásra.

Azért köszönm a véleményeket :)

2013. máj. 30. 13:31
 19/21 zsuzsabazsa ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a kutya nem unja, de én basz..tul unom, ha csak mindig ugyanazt adnám.

Én is változtatok a táplálékaiban. Egyszer ilyen tápot adok neki 2-hónapig aztán meg másikat.

Ugyanígy a rendes kajában is egyszer csirkefejet adok egyszer meg marhaszívet,aztán meg farhátat, néha vesét.

Mikor mihez van kedvem.

Fő a változatosság. Nem szeretem az egyhangú táplálást.

2013. máj. 30. 14:27
 20/21 A kérdező kommentje:
köszöm az utolsó válaszolónak is :) meggyőztetek :)
2013. máj. 30. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!