Miért unják meg a kutyák az adott tápot amit esznek pár hónapon belül? Van aki szokta váltogatni a tápokat?
Azt szokták mondani, hogy nem egészséges váltogatni a tápokat, de ízek szerint sem? Ugyanazt a márkát csak más ízben?
Az én kutyám konkrétan 2 hónap után megunja a tápot amit eszik, viszont ha kap más ízűt azt tök lelkesen eszi meg. Ez baj? vagy van akinek ugyanezt csinálja a kutyája?
Dehogynem unja meg!
Ugyanúgy megutálja, mint ahogy az ember tenné, ha folyamatosan egyféle kaját kapna, csak szerencsétlen kutyának nincs választási lehetősége. Abszolút kiszolgáltatott.
elszoktam venni előle ha nem eszi meg, 2 napig koplal utána természetesen megeszi amit elé rakok. De aztán megint eltelik 2 nap és nem kell neki megint. Először azt hittem h a táppal van a baja, de ha más ízűt kap akkor azt egyből megeszi. Persze benne van az is, hogy kutyasuliba csirke májat kap meg sajtot egy kis táppal vegyítve, de oda meg muszáj olyat vinni amiért rajong, hogy megtanulja a feladatokat.
De ha más kutyája is csinálja, akkor megnyugodtam :)
Szerintem ez a nem unja meg ez hülyeség. Az enyém is megunja. Persze ha lenyomom a torkán megeszi. De inkább váltok néha a tápok, vagy az ízesítések között, minthogy szerencsétlent arra kényszerítsem, hogy ugyanazt egye.
Nyilván a kutya ösztönlény, és ha nagyon éhes, eszik, de szereti az ízeket, ebből következik, hogy megunja, szereti az újat...stb. Az már rajtad áll, hogy most mennyire keménykedsz. Én nem szoktam, nincs szívem. És a kutyának kutya baja, ha 2 havonta tápot váltasz, csak keverd eleinte, bár én azt se szoktam.
Anyámék rosszabb anyagi körülmények között élnek, ők is azt veszik, amelyik épp akciós, szerinted van baja a kutyának? Nincs.
Azoknál a kutyáknál nehezebb akiknek érzékeny a gyomruk, mert azoknál tényleg nem szabad váltogatni.
Aki azt hiszi hogy a kutya ember és úgy kel vele viselkedni mint egy emberrel annak ajánlom figyelmébe:
Cesar Millan Emberképzés kutyákhoz
keressetek rá Youtubon.
egyáltalán nem érzékeny a gyomra, én is szoktam keverni, de általában a régit ott hagyja és csak az új kell neki. Én is sajnálom néha, hogy mi esszük a finomat ő pedig ezt az íztelen tápot. Igaz a mi kajánkból sosem kap, néha főzök neki külön, de ritka.
Tény h ösztön lény a kutya, de basszus azért szerintem egy friss szarvasnak jobb íze lehet mint a száraz tápnak. Én is azt olvastam h eléggé különbséget tudnak tenni a kutyák az ízek között. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!