A kutyákat miért nem lehet úgy szabadon engedni mint a macskákat?
Válasz a kérdésre:
A kutyákat azért nem engedk szabadon, mint a macskákat, mert a kutya elszökik, elszalad és amilyen ostoba lény sose fog hazatalálni, ja de nem is akar, mert amúgy nem szereti a gazdiját. Úgyhogy útnak is eresztem a drága kutyusom, de amikor majd a gyerekedet/mamádat/téged vagy netán a macskádat széttépi ne panaszkodj!
hozzáteszem hogy hagytam már nyitva a kaput(véletlen) 1-2 órára is és mindegyik kutya kerten belül maradt teljesen magától.. Sőt olyan is volt hogy egész éjszakára nyitva maradt és az a kutyánk még kinti volt. és nem ment el hanem a kapu vonalán feküdt.. sőt még jobbat mondok. Apunak volt egy kutyája anno mikor még kicsi voltam és mondta hogy volt olyan hogy elment 2napra aztán egyik reggel mikor mentek volna el ott várt a kapuba hogy engedjék be.
De van ismerősöm akinek rendszeresen szökik a kutyája és este felé mindig haza megy..
Faluban sokszor bevett szokás, hogy a kutyát szélnek eresztik, kinyitják a kaput, megsétáltatja magát, majd hazamegy.
Én soha nem tenném, korábban már leírtam, hogy miért.
18-as vagyok.
Nem akarom én ledegradálni a macskákat, nekem is voltak macskáim, és minden túlzás nélkül imádtam őket, de a kutyámhoz sose tudnám hasonlítani.
Egy kutyával sokkal több dolgot lehet csinálni, mint egy macskával, közös programok,sportok, a kutya közösen együtt működik veled, és ha nincs kedve megcsinálni amit kérsz, is megcsinálja, csak közben finoman a tudtodra adja, hogy ne már, de ha dolog van, nem ellenkezik, míg a macskákkal azon kívül, hogy simogatod, nem sok mindent tudsz kezdeni. Ez nem feltétlen rossz, sőt, de mivel én a kutyámmal aktívan sportolok, sose cserélném le egy macskára. Macskám többet az életben nem lesz amúgy, mert szerinted hazajönnek, de a két legutolsó macskám közül az nyomtalanul eltűnt, a másik meg hazajött úgy, hogy a két hátsó lába le volt bénulva, mert elütötte egy kocsi, és el kellett altatni, mert eltört a gerince. Akkor fogadtam meg, hogy soha többé macskát.
Szóval, mint már mondtam, nem ledegradálni akarom, csak érzékeltetni a különbséget.
A másik, meg már ahogy elnézem, megint nem tudsz mit kezdeni azzal, hogy itt több, mint 30 válaszoló egy emberként leoszt, vagy durvábban magyarázza el a dolgokat, és elkezdesz tök másról beszélni.
Érdekes, eddig a kommentjeidben leszóltál embereket, hogy hülyék, mert nem a kérdéshez kapcsolódik a válaszuk(ami amúgy ahhoz kapcsolódott) erre fel meg elkezdesz beszélni a kínaiakról, hogy kutyát esznek? hát te komplett vagy? a kínaiak étkezési szokása hogy kapcsolódik a kérdésedhez?
mert én semmi párhuzamot nem látok abban, hogy a kutyákat nem lehet szabadon engedni, csak a macskákat, és a kínaiak között.
Magyarázd el kérlek!
Amúgy, a kínaiaknak egy teljesen más kultúrájuk van, én sem nézem szép szemmel, hogy megeszik a mi általunk házi kedvencnek tartott állatokat, de mivel van köztünk egy pár 100 km, ezért nem foglalkozok vele.
Számukra meg az az undorító, hogy mi meg megesszük a lovat, ami nem mellesleg szintén egy csodálatos állat.
Vagy Indiában szentként tisztelik a tehenet, te meg megeszed a marhahúst nem?
Vagy ott van a sertés, sokan tartanak törpe malacokat, házi kedvencnek, mégis eszünk disznóhúst is. Holott a disznó is egy kifejezetten intelligens állat, azzal is lehetne másképp foglalkozni.
Teljesen felesleges ilyen dolgokba belemenni, más ország, más kultúra, nem tudsz mit tenni ellene, ha meg nem tetszik, ne nekünk írogass ide ilyen hangnemben, hanem tanulj meg kínaiul, vagy angolul, és akkor küldj el levelet a kínaiaknak, amiben elmondod a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!