Mennyire hatásos a kötődési tréning? (a kizárólag csak kézből etetés feladatra érdekelne). Mi a véleményetek, tapasztalataitok?
Főként azok véleménye érdekel, akik végig csinálták, vagy elkezdték de abba hagyták. Járunk kutya suliba, alap fokot nem sokára befejezzük. Rengeteget fejlődtünk már most, és igaz nem mondták nekünk hogy csináljuk végig az 5 hetes kötődést, csak hogy pár hétig kapjon kézből enni a kutyám, mert válogatós. Konkrétan 12kilos tápokat szoktunk neki rendelni és általában 2 hónap után megunja és nem kell neki, de az új tápot meg 2 pofára zabálja.
Elkezdtem vele csinálni a tréninget, de 1 nap után abba hagytam,mert jött egy betegség, és orvoshoz rohangáltunk. Pénteken jön meg az új táp amit rendeltem, ezt MOST szereti, elakarom vele kezdeni már pénteken. Érdemes? Sokat fog változni a kutya emiatt? Vagy kezdjem el már ma és ha nem kell neki a mostani táp akkor nem kap enni addig???
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat, ha még van valakinek tapasztalata kérem írjon. Hát mivel kiba...tul elrontottam a kutyámat, tudom az én hibám, így próbálok minden szabályt betartani amit mondanak a suliba. Én úgy érzem h rengeteget fejlődtünk, nem húz séta közben hanem láb mellett jön és már nagyon ritkán kell megfordulnom. Agreszívitásos problémáink is voltak, azóta ha egy nagy kan jön be a futtatóra és az én kutyám neki megy (kistestű) rászólok, nagyon hangosan és mérgesen, és egyből abba hagyja.
TEgnap már jött a futtatón is oda hozzám ha hívtam, úgyh úgy érzem h kezdi elfogadni az új helyét a családban, de mivel makacs egy kutya a fajtájából adódóan megkell tanulnom még makacsabbnak lenni!!!
Szerintem neki kezdek a kézből etetésnek, ártani nem tudok vele, de lehet h elmúlik a válogatós kedve tőle!
A közép fog amúgy mennyire hatásos? Gondolkozok rajta h mennénk, mert szeretném ha még fejlődne, na meg tökre élvezem a sulit (tükör suliba járunk), csak max nyár végén tudnánk elkezdeni, kicsit prórolni kellene rá
Az alapfokon igazából csak a kötődési gondokat oldjátok meg, az érdemi meló a középfokon történik.
Én nem állnék neki kötődési tréningezni, ha nem volt ilyen javaslat, vagy legalábbis nem úgy, hogy ne egyeztettem volna előtte az oktatóval.
Azért a tanfolyam alatt csinálják, hogy ha valami balul sülne el, akkor meg lehessen beszélni a teendőket, tapasztalatokat.
Szerintem ez sem a megfelelő fórum arra, hogy ezt eldöntsd.
Miért nem beszész az oktatóddal, aki ismer téged is és a kutyádat is?
Először ugye csak azt akartam, hogy 1-2 hétig kézből etessem, mert hogy ennyit mondtak az oktatók nekünk. De a betegsége miatt abba maradt, mert fontos volt, hogy ne fogyjon le, stb..
most már jól van csak volt ez a kutyafuttatós dolog, és ez nekem elég szarul esett, hogy vissza ment játszani ahelyett hogy várt volna rám, vagy sírt volna. Csináltam olyat h csak egyedül volt bent a futtatón akkor beparázott mikor a szemetesig sétáltam csak ki.
A szomszéd kutyus is velünk jár suliba, csak a nagytestűekhez és ők már csinálják egy ideje, és tegnap úgy láttam h hatásos nekik. Ezért gondoltam h én is elkezdem, de akkor írok az oktatónknak és megkérdezem, hogy kell e ez nekünk, vagy h segítene e hogy még jobban figyeljem rám. Mert azért sulin kívül nem 100%os a figyelme.
Amúgy ha kihagyunk 2 hónapot az alap és közép fok között az nem baj ugye?
Nálunk pl. a kötődés teljesen jó, nem csináltunk tréninget. Most így alapfok vége után azt tudom neked mondani, h 10b-ől 9x be tudom hívni elsőre a kutyámat, a maradék 1 necces, van, hogy csak másodikra jön, de előfordul olyan is, h se lát, se hall és homlokegyenest megindul a másik irányba, ha kinézett ott vmit. Hiába megyek a másik irányba, ilyenkor nem jön (még jó, h ezt rendszerint a suliban csinálta meg, így nem nekem kellett érte mennem). Ez nem jelenti azt, h rossz a kötődésünk, mert számtalan szituációban bizonyítottuk már, h azzal nincs baj.
Ez tiszteletlenség. Erre lesz jó a középfok (szerencsére nekünk csütörtökön indul, nem kell várnunk), h ezeket a dolgokat helyrerakjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!