Lehet baja az egy éves gyermekemnek attól, hogy a kiskutyánk játékát ő is a szájába veszi? Ami előzőleg a kutya szájában volt.
árt
tényleg jót tesz a gyerekeknek az állatok közelsége,de hiába ápolod a kutyust a szája akkor is tele van baktériumokkal
hiába fürdeted minden héten ha a szájával eszeik,gondolom magát is mosdatja,a baktériumok folyamatosan termelődnek a szájában
Hát inkább kerüld el,más a kutyák szájának a baktérium típusa meg a mienk is más. Én pl kutyámmal fagyizok időnként ,nem undorodok tőle, de felnőtt ember vagyok kifejlett immunrendszerrel.
Hetente meg ne fürdesd a kutyát,tönkreteszed a szőrét és a bőrét is.
én egyetlen dolgot tartok túlzásnak: a kutya heti fürdetését. az valóban nem tesz jót neki. kivéve, ha nem samponnal, hanem csak sima vízzel mosod, akkor visszavonom.
egyébként a napi felmosás és az arra való törekvés, hogy ne rágjanak közös csontot a gyerekkel szerintem nem egy extrém tisztaságmániás emberre vall :)
a helyedben inkább elraknám a kutya játékait, ne legyenek azok csak úgy szanaszét a lakásban, akkor játsszon velük, ha te foglalkozol vele. így a kutya sem lesz önkiszolgáló (ezzel együtt viselkedésproblémás) és a gyerek sem vesz a szájába olyat, ami kutyanyálas lehet. illetve szeparálhatod is őket egymástól arra az időre, amikor nem tudsz folyamatosan felügyelni rájuk (pl. járóka).
én is kutyával nőttem fel, kicsiként a kutya fülét is rágcsáltam, meg volt, hogy bele ettem/ittam a táljába(bár emiatt volt gyomormosásom, mert megettem a kutyának szánt húst) de egész gyerekkoromban egészséges voltam, és most is az vagyok.
Nem vagyok semmire se allergiás, és köszönöm jól vagyok.
Amúgy, a homokozóból is megettem a homokot, az meg köztudott, hogy a macskák szeretnek homokozóba kakilni, és szerintem az veszélyesebb.
Szerintem ne aggód túl a dolgot, az egyedüli ok, ami miatt még, nem hagynám azt, hogy a gyerek a kutya játékát a szájába vegye az az, hogy a kutya még nagyon fiatal, hiába van féreghajtva, még lehet benne féreg.
Majd egy pár hónap múlva, a rendszeres féreghajtás mellett lennék biztos a dolgomban.
De ezen kívül nem félnék attól, hogy valamit el kap a kutyától a gyerek.
(régebben olvastam, hogy egy kutyának 6X tisztább a szája, mint egy emberé, nem tudom, hogy igaz-e de mindenképp érdekes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!