Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most fedeztetek először a...

Most fedeztetek először a kanommal, jó tanácsok?

Figyelt kérdés
2013. máj. 27. 15:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
63%
Csak azt nem értem, ha ilyen tapasztalataid vannak, akkor miért ide jöttél tanácsokért? Azt írtad, hogy már többször is fedeztettél, akkor nyilván láttad, hogy mit hogyan kell csinálni. Gondolom van néhány tenyésztő ismerősöd is, esetleg tőlük is kérhetnél tanácsot.
2013. máj. 28. 15:52
 22/25 anonim ***** válasza:
63%
Ez nem praktika. Ez az alap. Akkor találkoznak, amikor fedezés van. Ha kifáradnak a próbálkozásban, akkor elteszed őket külön-külön pihenni. Ha sikerült, akkor ismét szeparálod őket 24 órára és megint csak akkor találkoznak amikor akció van. Ha megint sikerült, akkor a szuka megy be az autóba és indulnak haza. Fel se merült bennem, hogy ez neked nem egyértelmű! Ezért mondom, hogy olyanoktól kell tanulni a gyakorlatban, akik értenek is hozzá. Van mindkét kutyának tenyésztője, őket is meg lehet kérni, hogy menjenek el segteni, amíg ti is meg nem tanuljátok. Ja és lehetőleg ne a 40 fokos déli napsütésben engedjétek össze őket!
2013. máj. 28. 15:56
 23/25 A kérdező kommentje:
Nem pihenni teszik el a kant,hanem ha passzív.Valamelyik beindul attól hogy csak érzi de nem látja a szukát.?Persze,hogy tudom hogyan működik,de akkor nincs olyan amivel egy tutyimutyi kant fel lehet csigázni?Remélem az enyém sem hagy cserben.Gondoltam még olyanokra,hogy nem jó ha a kan "falkavezére" jelen van.Mert hogy az alárendelt elvileg nem fedez,főleg nem a falkavezér jelenlétében.Erről tapasztalat?
2013. máj. 28. 16:26
 24/25 anonim ***** válasza:
63%
Ha passzív, pedig időben van a szuka, akkor az a kan nem életrevaló és nem is kell szaporodnia! Attól nem fog beindulni, hogy nem látja a szukát, ebben nincs semmi logika. Attól indul be, hogy megszaglássza, megnyalogatja a péráját, felnyalja a pisijét de nem attól, hogy el van zárva. Ha meg a gazdája jelenlétében nem csinálja, akkor továbbra is csak azt tudom mondani, hogy kell még segítség és nem kell ott lennie a gazdájának. Amúgy én olyan kutyát még nem láttam, amelyik a gazdája jelenlétében nem csinálja.
2013. máj. 28. 18:49
 25/25 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem.Azt mondják,gyengül a "falkavezérségem"ha hagyom a jelenlétemben fedezni.Pedig nem szeretném ha most elkanászodna.Nyakunkon a kiállítási szezon.
2013. máj. 28. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!