Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kölyök leteperi a nagyot!...

A kölyök leteperi a nagyot! Meddig hagyhatjuk ezt neki?

Figyelt kérdés

Van egy felnőtt kisebb méretű kutyánk, és egy kb közepes kölykünk, aki mindig "szekálja" a rangidőset. Ezt a felnőtt jól is tűri, de... Hát a kölyök többek között azt szokta csinálni, hogy direkt a felnőtt fölé áll, átlépi a lábával és csak ott áll. Aztán a fenekével folyton löködi, harapdálják egymást, és a kölyök aki ugye már most nagyobb a másiknál leteperi és mikor a felnőtt már a hátán fekszik, a kölyök meg fölötte áll és akkor se mászik le róla.

Tudom, hogy csak játszik, de pl ezt az átlépést nem értem miért jó neki. és szabad hagyni ezt a viselkedést egyáltalán?

2013. máj. 26. 13:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Miért ne szabadna?!

Van egy fajtatiszta 3 éves kutyám,meg egy keverék 2 éves kutyám!Mikor még kölyök volt úgyan ezt csinálta mint a tied!Hagyjad őket,nem nektek kell eldönteni meg meddig hagyni

2013. máj. 26. 13:36
 2/4 A kérdező kommentje:

A mamám ülteti a bogarat a fülembe, mert ő ellenzi mindig ezt, és most már én is elkezdtem aggódni... Az is eszembe jutott, hogy mi van ha a felnőtt - mert kicsi, öreg, és nics hosszú orra - nem tudna elég erélyesen megharapni ha arról lenne szó? A felnőtt amúgy tényleg jól tűri, néha odakap (nem harapja meg csak kapdos) de a kölyökkutya játéknak veszi... Bocsi, ha túl paranoiás vagyok... :S

A mamám állandóan rászól, pedig én megpróbáltam elmagyarázni, hogy nincs ezzel baj, de a mamám azt mondja, hogy elég ha a kölyök csak véletlenül erősebben harap a tűhegyes fogaival és elszabadul a baj. Ami azt illeti k*rvára idegesít a mamám is, mert nem akarom, hogy mamám idegessége ártson a kutyák hangulatának és tényleg agresszivitásba menjen át egyszer csak.

2013. máj. 26. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Van két 9 éves kutyám, és egy 1 éves. A kicsi folyton rágcsáslta a nagyokat, pattogott, harapaot, és ezer módon piszkálta őket:-)

Nagyon jól viselték, de ha átlépett egy pontot azonnal lereagálták, és helyrerakták a kicsit. Nem rokonok, tehát nem azért mégi nevelték hogy tudja hol a helye. Szerintem mond meg anyukádnak hogy ne aggódjon, majd a nagy helyrerakja ha már sok neki.

2013. máj. 26. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha tudsz angolul (de még anélkül is), érdemes ezt megnézned: http://www.youtube.com/watch?v=TY8NpMm2OVA

Van benne szó róla, hogy mi számít "zaklatásnak", mikor érdemes beleszólni a játékba.

Van egy rész, mikor az egyik kutya szinte a földhöz szögezi a másikat, ott azt írják/mondják, hogy ez az egyoldalú játék a földre került kutyának nem élvezetes. Ha így csinál a kölyök, szerintem ne hagyd.

2013. máj. 26. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!