11-12 hetes kiskutya, véres széklet (bővebben lent), mi lehet a baj?
Felelősségteljes állatszaporitás!!!!!!!
Már 13 hetesek szerencsétlenek,de semmi oltásuk nincsen!
Elpuszulhatnak szerencsétlenek egy parvo virustól bármikor,gondolom a felnőtt kutyák is levannak oltva rendesen...
Nem lett volna szabad szaporitani szerencsétleneket,ha nincs pénz oltásra,akkor tápra sincs, és egyéb ellátásokra sem,ez annyira felelőtlen istenem...
A parvo első tünete nem a véres széklet, hanem a levertség és az étvágytalanság. Ugyanígy a leptospirózisé és a bakteriális bélgyulladásé is.
Szerintem a giardia nevű féreg okozza (ha más tünet nincs), de csak az állatorvoshoz elvitt széklet tenyésztésből derül ki pontosan, mi a baj.
Én megértem, hogy nincsen pénz az oltásokra, de akkor a tanulság: tessék annyi pénzt összegyűjteni a következő tüzelésig, hogy a szukát ivartalanítsátok.
Ha nem giardia, de kapnak rá féreghajtót, akkor nem lesz semmi bajuk, max. megfosatja egy kicsit őket.
Okozhatja a coli nevű baktérium is, arra antibiotikum kell 3-5-7 napig (a fertőzés súlyosságától függően), ált. Enroxilt szoktak adni.
A giardia és a coli is fertőző emberre!
Mindenképp kell széklettenyésztést csináltatni, mert a rossz diagnózis alapján adott gyógyszer lehet, hogy elfedi egy időre a tüneteket, de aztán még erősebb formában újból megjelenik a betegség, és minél tovább lappang, annál nehezebb kikezelni, és annál jobban terheli/viseli meg a kutya (pláne kölyök!) szervezetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!