Lakásban kutyát tartók?
Szeretnék kérdezni pár dolgot lakásban tartott kutyák gazdáitól:
- naponta hányszor viszitek ki?
- milyen hosszúak ezek a séták?
- kb. milyen időpontokban mentek ki? Reggel milyen korán, este milyen későn van az utolsó?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nekem egy kistestű felnőtt kutyusom van, naponta kétszer viszem, összesen 3 órára.
1. séta: 07:20-07:50 között (ebből 15 perc szaglászós sétálás, 15 perc labdázás).
2. séta: 18:30-21:00 között (ebből 60 perc futtatózás, közös játék a többi kutyával, 40 perc szaglászós sétálás, 20 perc tanulás, 30 perc labdázás).
Azért nem ilyen szigorú az ütemterv, csak általában így jön ki.
Hétvégén természetesen ennél sokkal többet megyünk. Azt szoktam csinálni, hogy már pénteken későbbre tolom a sétát, így másnap nem kell korán kelni, elég ha 11 körül megyünk le (ő 14-15 órát simán kibír). Olyankor lent vagyunk 1,5 órát. Este pedig korábban indulunk és később is érünk haza, így 5 óra biztosan meg van. No meg jó időben egész napos sétákat csapunk a például a Gellért hegyen.
6 éves, kistestű (5 kg) Napi 4 séta minimum, de van, hogy 5.
5:15-kor van az első séta, 20-30 perc.
11-12 óra körül 20-30 perc
17 órakor 1-2 óra
22 órakor 20-30 perc
Utolsó: 22-kor még sétálsz a kutyával, aztán 5.15-kor megint reggel? Mikor alszol?.... Az ilyet sose értettem. Vagy más sétáltatja reggel és este?
Mi 7-8-ig reggel, aztán du 2-3 között, majd este 8-9-ig megyünk sétálni. Pórázas séta az erdőig, ott szabad rohangászás majd pórázon haza.
2 bichonunk van
hétköznap:
fél hét-fél 8 között visszük le őket 15 percre attól függ hogy jön ki..
délután 2-3 óra körül 30 perc
este 18:30-kor egy 1-1,5 órás séta amior elvannak engedve játszanak,labdázunk stb..persze ez függ az időtől télen nem vagyunk kint sokat,mert fáznak..
ilyenkor itthon többet játszunk velük,vagy agyi lefárasztás..
de volt,hogy jó időbe 3 órát is sétáltunk 9-re értünk haza :D:D
hétköznap:
reggel: fél 9 körül 30 perc
délután 2-3 körül 30 perc
este 18:30-kor 1-1,5 óra
de amúgy néha nem pont így visszük le,ez az átlag :)
persze a minimum 3x-i séta az meg van!
ma 11:04
Igen, este fél 10 körül lemegyek vele, sétálunk egy rövidet, és 10-kor már ágyban vagyok.
5:15-kor pedig ébresztő, és fél 6kor már sétálunk. 7 óra alvás bőven elég egy embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!