SOS Sziasztok van 2 sztafim . Eleinte csak egy fiú volt és sok mindenre meg tudtuk tanítani nem is volt vele semmi baj, de aztán hozzánk került a csajszi akivel úgyszint nem volt baj kb az első fél hónapban de aztán kezdődtek a bajok. Amikor elmentünk otthonról a barátommal a lány kiugrott utánunk a kerítésen és a fiú követte a példáját. Aztán elfajult a dolog és akkor is kiugrottak ha egy másik kutya volt az utcán és meg is támadták. Ezek után kennelt építettünk nekik ahol még több baj történt és azóta folyamatosan összeverekednek, néha már túlzásokba is átmegy a dolog. Azóta a lány tök sovány pedig eszik és sunyi már én is félek minden egyes etetésnél. Szerintetek mi lenne ha a lányt elajándékoznánk mivel lenne aki elvinni és a fiú maradna de ezek után hogy fog viselkedni?
2013. máj. 21. 19:25
1/5 anonim válasza:
ivartalanítva vannak?
2013. máj. 21. 19:38
2/5 anonim válasza:
Mennyit foglalkoztok ti azokkal a kutyákkal ?
2013. máj. 21. 19:39
3/5 A kérdező kommentje:
épp ez az hogy nagyon sokat volt velük foglalkozva de mostmár nem tudom mindíg kiengedni őket mert félek hogy kimennek és elmennek vagy nemtudom de a fiú soha nem csinálta ezt ezelőtt minden este megvártam míg elaludt meg minden imádva volt ezért nemtudom hogy ezután mi lesz.Nincsennek ivaratalanítva.De a lány már az első hetekben mikor hozzánk került és mentünk sétálni mindentől megíjedt és félt olyan fura volt
2013. máj. 21. 19:46
4/5 anonim válasza:
Azt javaslom keressétek meg a fajtamentőket és kérjétek a segítségüket. Nem gondolom, hogy nektek való lenne ez a fajta. Ha nem nevelitek meg, nem fogjátok határozottan, nem mozgatjátok rendszeresen, akkor nem kell csodálkozni ha megbolondul a staffi.
A két kutyát azonnal el kell különíteni, nehogy nagyobb kárt tegyenek egymásban. Első körben ivartalanítani kellene mindkettőt, a kan viselkedésén sokat javíthat, de a nevelést akkor sem helyettesíti. Érdemes lenne felkeresni egy kutyaiskolát is, ahol értenek a problémás kutyákhoz és segítenek megtanulni a kutya nevelését.
Ha semmiképp nem akarjátok megtartani mindkét kutyát, akkor a fajtamentőket keressétek meg és próbáljatok az ő segítségükkel gazdát találni a szukának. Nem ajánlom, hogy hirdessétek meg az interneten, mert vagy hozzá nem értő kezekbe fog kerülni vagy pedig viadalokra viszik.
2013. máj. 21. 20:01
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ!:) Én is így gondolom szeretném azért még Igort megmenteni mármint olyan értelemben hogy nagyon imádom csak a csajszi miatt nem tudtam vele úgy foglalkozni ahogy én akartam pedig eleinte mindent megadtunk neki amit csak lehetett.Ha a szukát sikerült elvinni akkor mindent megpróbálok megtenni Igorért remélem sok sikerrel.Lehet h a fajta is új volt mivel eddig csak óriás schnauzerem volt ami egy teljesen más kategória.Remélem minden jó lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!