Ti hogyan reagáltok a felelőtlen gazdák vádaskodására, viselkedésére? Egyáltalán mit tesztek, ha a kutyátokat megtámadja egy másik kutya?
A múlt héten kétszer is ért atrocitás a felelőtlen gazdák miatt, és még nekik állt feljebb. Golden retriever keverék kutyám van, 1,5 éves, kan. Séták alkalmával keresem azokat a helyeket, ahol nincsenek emberek, nem zavarnak minket és mi sem zavarunk senkit. De a célig azért végig kell menni lakott területen. Az első eset:Pórázon viszem a kutyámat, szembe jön egy bicajos férfi, mellette fut a két kutyája, póráz nem is volt a hapsinál. A két kutya, amint meglátta a kutyámat, megindultak felénk, és ott tépték ezt a szerencsétlent, ahol tudták. A férfi hiába szólítgatta a kutyáit, azok sz@rtak rá magasról. Amikor végre elengedték a kutyámat, akkor a hapsit szó szerint elküldtem a k.urva anyjába, és üvöltöztem vele. Erre neki állt feljebb, hogy én túlzok, és ha kutyát tartok, akkor szokjak hozzá, hogy megtámadhatják más kutyák, és neveljem meg, hogy póráz nélkül is sétálhasson(?). Hozzáteszem, lakott területen, ahol száguldoznak az autók, sétálnak az emberek gyerekekkel, más kutyákkal, én pórázon viszem. És nem azért, mert neveletlen, hiszen nem az. Ahol nem zavarunk senkit, vagy kijelölt terület, ott hagyom, hogy rohangáljon egyedül vagy más kutyákkal.
A másik: Nyírja a nő a füvet a háza előtt, a kapu nyitva. Kiront egy bazi nagy kutya a kertből, és nekimegy a kutyámnak. Megint a szokásos, a nő hívja a kutyáját, az sz@rik rá, az én kutyámat veszi célba. Ekkor ilyet mond a nő:Nem kell félnem a kutyájától, csak a kutyákat támadja. Ekkor nekem felment a pumpám, és elmagyaráztam neki, hogy meg kellene nevelnie a kutyáját. Ez nagyon nem tetszett neki, mondván, hogy nem történt semmi baj, mit sipákolok...
Én már komolyan ott tartok, hogy nem fogom kivinni a kutyámat az utcára, mert nem akarom, hogy a szemem előtt tépjék őt szét. De tudom, hogy ez sem megoldás, mert akkor meg csak a kutyám fog szenvedni. Jogosítványom nincsen, tehát még csak azt sem tudom, hogy elautózok vele olyan helyre, ahol nincsenek se emberek, se kutyák. Bár ez sem garancia, ott vannak még a kóbor kutyák..Én mindig arra törekedtem, hogy megfelelően neveljem és szocializáljam a kutyámat, és szeretném neki megadni a megfelelő törődést, mozgatást, stb. De a többi ember csak megnehezíti ezt, mert miattuk nem tudok kimenni nyugodtan az utcára, hiszen képtelenek nevelni és kordában tartani a kutyájukat. Ez engem rettentően felháborít. Ti ilyen esetekben hogyan reagáltok? Egyáltalán mit tudtok tenni, hogy ezek az esetek elkerülhetőek legyenek? Mert hülye emberek mindig lesznek. Nekem ilyenkor csak az jut eszembe, hogy mi van, ha egy kisgyerek sétál arra a kis kutyájával? A szeme láttára tépnék szét a kutyáját, az ilyen felelőtlen gyökerek miatt.
nagyon jókat írtak az előzőek. szerencsére nálunk még nemigen volt ilyen durva eset. kétszer találkoztunk kóbor kutyával de könnyedén megoldottuk.
ha én ilyen kellemetlen helyen lennék tuti hogy köves palackkal indulnék útnak. bőven elfér az ember másik kezében. de még egy jobb mély zsbre is lehet nagyon frankón tenni. aztán csak előkapod a fegyvert :) nos viccet félretéve. amikor már látom hogy az akárki kutyája rohan felénk én ordítanék egy eszméletlen durvát "teeeeee" és ha erre nem torpan vagy áll meg már vágnám is hozzá a palackot akkora erővel amekkorával csak lehet a szóismétlésével. ez nem esne nehezemre, mert ahogy más is írta nekem is elborulna gyorsan az agyam erre és amikor totál dühös vagyok akkor mondom ezt. nem mellesleg ilyenkor tényleg azt érzem hogy "TEEE ha ide mersz jönni engem nem érdekel hogy de agyonverlek." de tulajdonképpen tök mindegy milyen szót "morgsz" felé. a fontos hogy tényleg érezze benne a nyomatékot. a legjobb példa erre nem mellesleg az 50 kilós lány esete. nem mérlegelt, nem állt le gondolkodni, egyszerűen ösztönből, dühből cseledett (ami nem mellesleg nagy erőt ad az embernek). amit a kutya érzett is. így hamar elgondolkodott hogy "hajjaj, ha földhöz vágott mire lenne még képes?". kevés az a kutya amelyik ilyen esetben még ugyanúgy támadna. valójában olyan kutyával az ember ki sem lép az utcára. a fő titok hogy egy cseppet sem ijedhetsz meg. ugyanis ezt a kutya megérzi és látja is a testbeszédeden mint pl. hátralépsz, picit ellenkező irányba fordul (automatikusan) a test tartásod stb stb. ezért is van az hogy az ilyen esetekben azok a gazdik "győznek" akik nem gondolkodnak csak cselekednek. nem mellesleg az ember természetes és intelligens tulajdonsága hogy ilyen esetben rögtön gondolkodik, felméri a helyzetet. viszont ez egy ösztönből cselekvő kutya esetében sajnos nem nyerő.
egyszer volt nálunk olyan eset hogy két kutya ugatott minket tisztes távolból. majd mikor elindultunk haza ezek elkezdtek minket követni. pontosan azért mert mi a testbeszédünkkel (elindultunk haza persze az ellenkező irányba) máris prédák lettünk. eleinte ez nem zavart minket egészen addig amíg észre nem vettük hogy mindig affelé vették az irányt aki mondjuk egy pár lépésnyire elszakadt a többiektől (kutya, én, párom) szóval tisztára vadászat jellegű volt a dolog viccen kívül. ekkor megelégeltük megfordultunk és határozottan elindultunk a két kutya irányába. ezek azonnal megálltak, az egyik rögtön el is rohant a másik még ugatott egy kicsit hátha, de ahogy látta hogy mi folyamatosan közeledünk és nem ijedünk meg az ugatástól az is kereket oldott.
szóval a palackos ráförmedés garantált siker. de ha valami oknál fogva (mondjuk félve förmedtem, félve hajítottam a palackot nem volt tényleges tartalma) neki esne a kutyámnak szerintem az az agyatlan vagyok én is hogy tuti püfölném rúgnám az idegen kutyát. persze az sem kizárt hogy kivételesen észnél lennék. akkor megfognám az idegen kutyát a pofáján két oldalt ahol a fülek kezdődnek nagyon erőssen (így képtelen megharapni, sőt ha jól fogod, alapból harapni is képtelen) és lecibálnám földhöz vágnám vagy csak egyszerűen ilyen erőssen tartanám amíg a kedves gazdi oda nem ér. persze az erős alatt azt értem (főleg hogy lány vagyok és még körmeim is vannak) hogy nemcsak megtartanám hanem amennyire tudnám még a körmeimet is jól belereszteném a kutyába hadd fájjon neki.
ha a kedves gazdi pedig hisztizik elővenném a telómat készítenék képet a póráz nélkül utcán tartozkodó kutyáról és közölném vele hogy majd a feljelentés után lehet okoskodni. eleve nem sétáltathatta volna a kerékpáros póráz nélkül a kutyáit, ahogyan a kedves hölgy kutyája kironygolt közterületre sem elfogadható jelenség tudtommal.
nem mellesleg amilyen bolond típus vagyok tuti hogy még azt is hozzátenném hogy örüljön hogy nem fojtottam meg a kutyáját amit nem mellesleg szintén igen egyszerűen meg lehet tenni (főleg ha a tiéd jólnevelt és nem akadályoz a műveletben. elég a a kutyád pórázát áttekered a nyakán. tehát a bal oldali szárat jobb fele húzod a jobb oldalit ball fele, egészen fönt a fül mögött. ennél a módszernél is a kutya azonnal ereszt, (mint a videóban http://www.youtube.com/watch?v=8kmUuEyQfls) de ha nagyon brutálba megyünk át konkrétan meg is lehet fojtani a kutyát. persze ezt én akármilyen dühös lennék nem tenném meg.
Azért megnézném,amint mondjuk egy begőzölt bullterriert flakonnal dobálnak.Pont annyit ér,mintha galuskával hajigálnád.
Ezt csak azért írtam példának,mert sajnos a flakon nagyon sok kutyánál kevés.
ma 21:10
Remélem nem vetted rossz néven, hogy a német juhászok szóba kerültek, mint "támadó kutyák". Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a kutya neveletlenségét nem lehet fajtákra osztani. Kutya fajtától és mérettől függetlenül fegyver a hozzá nem értő emberek kezében. Nekem harapta át a bokám egy tacskó úgy, hogy műteni kellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!