Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan reagáltok a felelőtl...

Ti hogyan reagáltok a felelőtlen gazdák vádaskodására, viselkedésére? Egyáltalán mit tesztek, ha a kutyátokat megtámadja egy másik kutya?

Figyelt kérdés

A múlt héten kétszer is ért atrocitás a felelőtlen gazdák miatt, és még nekik állt feljebb. Golden retriever keverék kutyám van, 1,5 éves, kan. Séták alkalmával keresem azokat a helyeket, ahol nincsenek emberek, nem zavarnak minket és mi sem zavarunk senkit. De a célig azért végig kell menni lakott területen. Az első eset:Pórázon viszem a kutyámat, szembe jön egy bicajos férfi, mellette fut a két kutyája, póráz nem is volt a hapsinál. A két kutya, amint meglátta a kutyámat, megindultak felénk, és ott tépték ezt a szerencsétlent, ahol tudták. A férfi hiába szólítgatta a kutyáit, azok sz@rtak rá magasról. Amikor végre elengedték a kutyámat, akkor a hapsit szó szerint elküldtem a k.urva anyjába, és üvöltöztem vele. Erre neki állt feljebb, hogy én túlzok, és ha kutyát tartok, akkor szokjak hozzá, hogy megtámadhatják más kutyák, és neveljem meg, hogy póráz nélkül is sétálhasson(?). Hozzáteszem, lakott területen, ahol száguldoznak az autók, sétálnak az emberek gyerekekkel, más kutyákkal, én pórázon viszem. És nem azért, mert neveletlen, hiszen nem az. Ahol nem zavarunk senkit, vagy kijelölt terület, ott hagyom, hogy rohangáljon egyedül vagy más kutyákkal.

A másik: Nyírja a nő a füvet a háza előtt, a kapu nyitva. Kiront egy bazi nagy kutya a kertből, és nekimegy a kutyámnak. Megint a szokásos, a nő hívja a kutyáját, az sz@rik rá, az én kutyámat veszi célba. Ekkor ilyet mond a nő:Nem kell félnem a kutyájától, csak a kutyákat támadja. Ekkor nekem felment a pumpám, és elmagyaráztam neki, hogy meg kellene nevelnie a kutyáját. Ez nagyon nem tetszett neki, mondván, hogy nem történt semmi baj, mit sipákolok...

Én már komolyan ott tartok, hogy nem fogom kivinni a kutyámat az utcára, mert nem akarom, hogy a szemem előtt tépjék őt szét. De tudom, hogy ez sem megoldás, mert akkor meg csak a kutyám fog szenvedni. Jogosítványom nincsen, tehát még csak azt sem tudom, hogy elautózok vele olyan helyre, ahol nincsenek se emberek, se kutyák. Bár ez sem garancia, ott vannak még a kóbor kutyák..Én mindig arra törekedtem, hogy megfelelően neveljem és szocializáljam a kutyámat, és szeretném neki megadni a megfelelő törődést, mozgatást, stb. De a többi ember csak megnehezíti ezt, mert miattuk nem tudok kimenni nyugodtan az utcára, hiszen képtelenek nevelni és kordában tartani a kutyájukat. Ez engem rettentően felháborít. Ti ilyen esetekben hogyan reagáltok? Egyáltalán mit tudtok tenni, hogy ezek az esetek elkerülhetőek legyenek? Mert hülye emberek mindig lesznek. Nekem ilyenkor csak az jut eszembe, hogy mi van, ha egy kisgyerek sétál arra a kis kutyájával? A szeme láttára tépnék szét a kutyáját, az ilyen felelőtlen gyökerek miatt.

2013. máj. 21. 12:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Én szerencsére még nem voltam ilyen helyzetben, ami környékünkön elég kulturált a kutyás társadalom.

Egyszer volt csak, hogy egy argentin dog neki esett a törpe uszimnak a futtatóban, de igazából én is és a másik gazda is hibásak voltunk, mert nem vettük figyelembe az előjeleket. Pikk-pakk elrángatta a kutyáját, mindketten megbüntettük, majd összebékítettük őket.

2013. máj. 21. 12:59
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
én ilyen esetekben lazán belerúgok a másik kutyájába, pont leszarom utána mit szól hozzá, ha a saját kutyám épsége veszélyben van... simán felmegy bennem annyira a pumpa hogy ne érdekeljen ha esetleg megharap vagy bármi. Akkor legalább már fel is jelenthetem a gazdát..
2013. máj. 21. 13:14
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Pont tegnap volt egy ilyen kapun kirohanós sztorink, átharapták a pórázon lévő kutyám lábát ... Gazda meg: Fifiii, Fifiiii!Jajjj, megharapta? Jajj, bocs. Képen tudtam volna törölni a nőt. Egy német juhász volt. Amúgy meg más kutyáját se tépje meg, de ha véletlen egy arra szaladó, visítozó vagy rollerozó vagy akármilyen kisgyerekre kattan rá,akkor nem ekkora baj lesz belőle ... Mi azért a sokadik ilyen után is sétálunk, csak sokkal jobban figyelek és minél rövidebb úton próbálunk meg eljutni az erdőig.
2013. máj. 21. 13:14
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nagyon ismerős a helyzet, én is sokat foglalkozok a kutyámmal, bemutatózunk, és múltkor pont sétáltunk ki gyakorolni egy bemutatóra, mikor ránk rontott egy német juhász, kiugrott egy kerítés mögül(hogy hogyan azt nem tudom, mert 2 méter magas kerítés volt) és rongyolt rá a kutyámra...lekopogom, de szerencsére mindig jól reagálom le ezeket a helyzeteket, illetve a kutyám is engedelmes, rászóltam, hogy ül, marad, és ahogy szaladt felénk az a dög, nem tudom hogy hogyan, mielőtt odaért volna a kutyámhoz, félre álltam, és a nyakánál meg a derekánál megragadtam a bőrt, húst nem tudom, de egész marokkal fogtam, és földhöz vágtam. úgy megilletődött a kutya, hogy elment, aztán meg a gazdája engem akart feljelenteni, mert ő meg látta az egészet, és nem az volt a baja, hogy kis híján megölte a kutyája az enyémet, hanem az, hogy én megvédtem a saját kutyámat....

Amúgy nem tudom, hogy hogy voltam képes erre, mert 55kg-s lány vagyok...csak adrenalin, ijedtség...szóval szerintem ha én képes voltam erre, akkor kérdező szerintem te is megtudod védeni a kutyádat, ha olyan helyzet adódik.

A gazdákkal nem kell törődni, ha egy kutya megint megsebzi a tiedet, akkor szépen elkullogsz az állatorvoshoz, kérsz látleletet vagy nem tudom, hogy minek hívják, meg számlát, felkeresed a gazdit, és odaadod neki, hogy lehet fizetni... ha meg nem akar, akkor elmész a rendőrségre, feljelented, és utána csak kifizeti...

2013. máj. 21. 13:17
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

A múltkor sétáltattam pórázon a 2 bullterriert.Egyik házból kirontott egy spánielkeverék és egy tacsikeverék.

A bullterrierek közül az egyik fél,elbújt a hátunk mögé(ő rossz körülmények közül került hozzánk).

Másik előbb játékra próbálta fordítani a dolgot,majd mikor ez nem ment,ráfordult a spánielkeverékre és elkapta a torkát.Szerencséje volt a másik kutyának,hogy hosszú a szőre,így az enyém nem tudta súlyosan megsebesíteni.A tacsikeverék időben lelépett.A bull parancsra elengedte a másikat.Azóta valahogy egy kutya sem szalad ki kekeckedni,ha sétálunk :)

2013. máj. 21. 13:22
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen meg szoktam védeni a kutyámat, vagy a két kezemmel, vagy paprikaspray-vel. Képen fújom a kutyát, és általában elengedi. De volt már olyan, hogy sehogy nem férkőztem a kutyák közelébe, és lehetetlen volt bármit is tennem, olyan gyorsan történt az egész. Sajnos sokszor egy szempillantás alatt történik meg a baj. Egy másik kutyámmal már megjártam ezt, feljelentés, látlelet, és kifizette az állatorvosi költségeket. De nem szeretném, hogy mindennapos legyen ez a dolog...
2013. máj. 21. 13:23
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ismerős helyzetek. Mivel én vagyok a falkavezér, nekem kell megvédenem a kutyámat, és ez bizony sokszor nem könnyű. Amikor "veszélyes zónába" kell mennem, akkor félliteres flakon, apró kavics bele, és azt vágom a támadó kutyához, vagy ráförmedek, hogy takarodsz haza, miközben a sajátomat a hátam mögött próbálom tartani. Nem egyszerű mutatvány, de nagyjából működik. Épp ezért pl. papucsba soha nem szoktam menni, bakancs vagy sportcipő, mert ha rúgni kell... akkor rúgok, toppantok, ordítok.

A flakon kavicsokkal viszont nagyon jól működik, kizökkenti a támadót, bátran tudom ajánlani.

2013. máj. 21. 13:24
 8/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Számtalanszor támadtak már meg kapun kirontó ebek, ezeket kivédeni nem lehet, sokszor a másodperc tört része alatt azonnal a kutyámnak estek, ekkor határozott üvöltésre általában abbamarad a dolog, ha nem, akkor megpróbálom a sajátomat megfogni a másikat meg elrúgni, vagy hozzájuk vágni vmit...

A paprikaspray és a kavicsos flakon is szuper megoldás!!

A gazdákat el szoktam küldeni ide-oda, fenyegetőzöm rendőrséggel, stb...

2013. máj. 21. 13:37
 9/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Ha a kutya még nem ért oda, de gazdi nélkül fenyegetően jön és egyedül nem akarom összeengedni az enyémmel, mert bunyó esetén két 30 kg-s kutyát nem egyszerű szétszedni, akkor az enyémet lefektetem, maradásra utasítom és a másik kutya elé megyek, elzavarom...ez többnyire sikerül is
2013. máj. 21. 13:38
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Fenyegető hangsúllyal: MÖSSSZZZZ HAZA! Mindig bejön, mert ezt minden kutya érti, nem a szavakat, a hangsúlyt. Idős parasztbácsitól tanultam el. Az én kutyám csak 2 éves és ha böllenkedik is, csak játszani akar, mindig pórázon viszem. Az összes kerítésen belül rohanó, arra felugráló hörgő és üvöltő németjuhászt utálja! Neveletlenek, gazdi hiába ordit rá, fütyül mindenre. Egy a bicaj mellett futó, majd hozzánk odarohanó, vicsorgó mémetjuhászt jól pofán rúgtam, gazdija azt se vette észre, hogy támadni akart a kutyája. Éppen ezért kizárólag késő este sétálunk (kerti kutya), elegem van minden neveletlen kutyából és még rosszabb gazdikból.
2013. máj. 21. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!