Nagyon nagyon szeretnék egy szobakutyát. Mit gondoltok, hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy kapjak egyet? Kérlek felhasználható válaszokat adjatok!
tudod a dolog már ott bukik hogy a szüleid nem engednek el menhelyre besegíteni? miért? és ha lesz saját kutyád akkor majd nem engednek el sétáltatni? nem mellesleg mennyi idős vagy?
ha elmész egy menhelyre besegíteni csakis úgy fogsz rájönni hogy egy kutya mennyi munkával jár, nem a tiszta jól megnevelt ismink pár napig nálunk tartozkodó kutyáról fogja senki se azt mondani rád hogy felnőttél a feladatra. ahogyan az sem érdekel senkit hogy te mekkora hévvel tudsz beszélni arról hogy de pedig tuti így meg így lenne. ha annyira felnőtt vagy, menj el egy menhelyre és igenis gyúrd le azt az időszakot. NAH AKKOR MÁR LETETTÉL VALAMIT AZ ASZTALRA. ha ilyen vagy hogy válogatsz mi tetszik és mi nem akkor hidd el még messze nem értél meg egy kutyához.
tudod mi nem ismerünk, de "látjuk" hogy a szüleid még annyira sem tartanak felelősnek hogy egy menhelyre elengedjenek besegíteni. szerinted ez mennyire önmagáért beszél?
lehet hogy én nem tudom értelmezni de ez "menhelyre mennék, ha a szüleim engednék, " nekem azt jelenti hogy el akarsz menni de a szüleid nem engedik.
tetszik vagy sem nem abból áll az élet hogy mindenki a két szép szemedért egyetértsen veled. igen látjuk mi azt hogy nagy benned az elhatározás de kérdés mennyire? ugyanis egy élőlényről beszélünk. és ezt nem a takarítással lehet bizonyítani. illetve nem a takarítástól fog rájönni senki sem hogy mennyire vagy alkalmas egy kutya tartására. ahogyan abból sem hogy neked milyen válaszok tetszenek vagy milyenek nem. nincs mit ezen témázgatni. elmész menhelyre egészen nyár végéig és akkor majd hidd el bíztatni fogunk. de ha a szüleid még azt sem engedik hogy egy menhelyre rendszeresen eljárj besegíteni, akkor nyilván nem vagy még eléggé felnőve a feladathoz. ezt vagy elfogadod vagy sem.
nem mellesleg ha elvárod hogy gyerekként tiszteljünk annyira hogy ne bántsunk meg a veled egyet nem értésünkkel akkor miből gondolod hogy egy kutyához felnőttél? tudod a kutya nem fogja nézni hogy te csak egy aranyos gyerek vagy és akkor majd szépen viselkedik vagy hallgat rád, esetleg nem fog bepiszkítani holott nem szabadna. sokszor felnőtt emberek nem tudnak megkűzdeni a problémával miből gondolod hogy neked menne? ha a nyáron besegítesz a menhelyen és egy kutyát képes leszel valamennyire megnevelni akkor igen, ki lehet jelenteni hogy te azon kivételek közé tartozol akik értenek a kutyaneveléshez.
nem csak annyiból áll a kutyás tapasztalat hogy kiolvasol néhány könyvet és máris cesar millan leszel. nem mellesleg ha a szüleid odáig mentek hogy aláírattak veled egy eskütételt miszerint élete végéig gondozni fogod a kutyát sok bizalmuk irányodban nem lehet. ha meg kiatlálod hogy bulizni akarsz akkor hiába lebegtetik előtted a fecnit hogy dehát te ezt aláírtad, nem fog érdekelni. valószínű ezért is változtattak a hozzáállásukon. de mint már azt írtam a dolog egyszerű. elmész menhelyre egész nyárra sőt, a lehető leghamarabb elkezded suli mellett úgy hogy ne lássa kárát semmi sem . azzal már bizonyítasz a szüleidnek is.
akkor javaslom olvasd vissza még egyszer kétszer. senki nem támadt neked. én csak leírtam a száraz tényeket. amit nem mellesleg abszolút de nem értelmeztél. de kérlek ragadd már ki a szövegből azt a részt ahol én ténylegesen kijelentem hogy h@lye vagy a kutyaneveléshez. nem mellesleg nem mondom hogy mester volnék de úgy gondolom a 28 évemmel, egy domináns ám de megnevelt kan pittel a kezemben talán van némi tapasztalatom. ahogyan itt mindenki másnak aki sajnálatos módon képes szívtelenül kijelenteni hogy bizony egy kutya tartása nem egy egyszerű feladat.
a megoldást pedig már többször leírtam, leszel szíves átolvasni még egy párszor, majd az édesanyádhoz, édesapádhoz fáradni és közölni velük hogy holnap suli után elmész menhelyre besegíteni, innentől kezdve rendszeresen oda fogsz járni, amellett hogy a suli háztartás nem látja majd kárát. a menhelyre pontosan azokban a fő időkben fogsz menni amikor majd a saját kutyádat is vinned kell sétálni: kora reggel suli előtt, suli után, majd este lefekvés előtt. a menhelyi kutyákkal (vagy kutyával) pedig folyamatosan sétálsz, ápolod, tanítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!