Nagyon nagyon szeretnék egy szobakutyát. Mit gondoltok,
hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy kapjak egyet?
Kérlek felhasználható válaszokat adjatok!
:D bírom az ilyen családokat. szerződés..no comment.
ha nem akarják, nem tudod őket meggyőzni. tanulj jól, takaríts stb.
amúgy nincs olyan, hogy szobakutya. a szabadidőd nagy részét vele kell töltened az utcán, parkban stb.
2013. máj. 20. 14:35
2/26 A kérdező kommentje:
Nem azzal van náluk a baj. Nekik nagykutya kell ha elköltözünk. De az még kb. 3 vagy 4 év mire elköltözünk és nagyon nincs mit csinálnom otthon, ezért vagyok cyber gyerek (xbox stb) :D
3/26 anonim válasza:
Szia! Megkérdezhetem hány éves vagy? Egy kutyus nagy felelősség, legyen bármilyen is. A Bichon Havanese fajta 20-50 ezer ft körül van. Lehet ez is akadály a szüleidnek. Kérdezd meg a szüleidet, mit gondolnak akadálynak... nem tudnád gondozni? Te keresd meg az árát? Kevés a hely? Nincs, aki otthon vigyázzon rá? Fiatal vagy még egy kutyushoz?
2013. máj. 20. 14:40
Én nem javaslom neked a kutyát. Ha csak xbox ellen kell valami, akkor járj el bringázni, de egy kutya nem játék. Olyan pedig nincs, hogy szobakutya, egy Havanese igényli a mozgást a friss levegőn.
Viszont ha kiköltöztök, javaslom, hogy valaki közepes kutyát válasszatok, ami mindenki igényeit kielégíti. Amúgy is nagy macera egy nagy kutya és fizikailag is nagyteher a gazdának, egy közepes jószág viszont abszolút jó!
2013. máj. 20. 14:45
5/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fiatal hozzá. Nem az xbox helyére kell a kutya, azt azért mondtam mert nem tudok otthon mit csinálni ezert játszom folyton, de ha lenne kutyám...! A "szobakutya" szó alatt pedig azt értettem, hogy a lakásban tartó! Volt már nálunk pár napig egy ilyen kutyus. Az ismerősünknek van ilyen kutyája. Szüleim meg akarták nézni, mennyire boldogulok a kutyával. Nagyon jól! El voltak ájulva. Csak ő alapból be volt tanítva, nekem nehezebb lesz! Egész nap tanitanám és ugyan olyan intelligens és okos kutyát fogok nevelni belőle!
nem 20-50, hanem 100ezer körül van.
2013. máj. 20. 14:54
7/26 A kérdező kommentje:
Valami jó tanácsot amivel meggyőzhetem őket? Légyszives, nagyon rossz érzés, amikor jövök haza a suliból és mindenhol boldog gazdikat látok akik sétáltatják a kutyusokat, én meg ott cipelem azt a 6 kg-os táskát. Amig suliba vagyok, nem hal bele a magányba, 6-7 órát kibírnak egyedül otthon, nyáron kérném szóval addig szobatisztaságra nevelem szóval az otthoni piszkítással nem lesz gond, ha mégis feltakarítok és leviszem másfél órára.
8/26 anonim válasza:
100 ezer Ft? Ez hülyeség. Írd be a gugliba és meglátod. Már 20-ért is lehet venni, oltva és féregtelenítve.
Sajnos nehéz így megmondani, miért nem engedik a szüleid. Ezt már csak ők tudhatják. Ők ismernek. Azt javaslom, tanulj jól, tarts szép rendet, játssz kinn a szabadban! Ha kutyád lesz, úgyis rá kell szoknod, ha hazaérsz, vele kell töltened az idődet és sokat kell kint lenned vele.
2013. máj. 20. 15:12
20-50 ezer ft-ért csak keverékeket lehet kapni,nincsenek leszűrve aztán kérdező nézhet ha fél éven belül elpusztul.
Egy egészséges,fajtatiszta kutya 80-100 ezer ft körül van kistestű,de 15-20 évre is szól a kutya.
2013. máj. 20. 15:17
10/26 A kérdező kommentje:
Mindenkit megkérek, ne a kutyus árán veszekedjenek! A pénzt majd még megoldom, hozzáadok egy kicsit az enyémből, az nem akadály. Köszönöm annak aki azt javasolta, tanuljak szépen, így majd meglátják mennyire akarom a kutyust, talán megengedik és van bennem elég felelősségérzet, volt már nyulam, de tudom-hogy az semmi a kutyához képest, de mindent tudok róluk, vagy 15-20 oktatólapot kinyomtattam, amikor még úgy volt h lesz kutya... Kérek mindenkit, adjatok tanácsokat, nagyon hálás lennék!
Kapcsolódó kérdések: