Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alábbi igényeknek milyen...

Alábbi igényeknek milyen fajta kutya felelne meg?

Figyelt kérdés

most nincs lehetőségem tartani még egy kutyát,de jövő nyáron már lesz:)

-2. kutya lenne

-a szőr mindegy

-aktív legyen,de ne annyira mint egy border collie

-közepes vagy nagytestű

-agility-re vagy frisbee-zni eljárnék vele persze csak hobbi szinten (de ez nem olya fontos szempont)

hétköznap napi 2-3 órát foglalkoznék vele

hétvégente akár többet

nem írom,hogy kertes vagy panelban lakna, mert jelenleg panelban lakunk,de bármikor kertesbe költözhetünk,ez lehet 2 hónap vagy 1-2 év múlva szóval nem rajtunk múlik

ha kertesben lakunk kinti-benti kutya lenne..

következetes,határozott személyiség vagyok

a Malions-ra gondoltam viszont ők elég hiperaktívak legalábbis azt olvastam

2013. máj. 19. 16:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Most ugrott be...

Boxer esetleg? :)

2013. máj. 20. 10:11
 12/26 A kérdező kommentje:

Minenféleképpen jó tenyésztőtől fogok kutyát venni! :):)

én is úgy gondoltam,hogy egy nyugodtabb kiskutyát az alomból,az csak nem lesz annyira hiperaktív mintha ha az alom mindenlébenkanál kölykét adnák:D

aussie meg a sheltie nagyon tetszenek,utánuk nézek!:D

boxeren gondolkodtam, unokatesóméknál sikerült megismernem a fajtát,mert nagyon sokáig volt boxerjük egyszerre 2-3 is :) kb 2 éve pusztult el az utolsó,azóta nem tartanak boxost..

majd utána nézek a boxernek ,frisbee-re mennyire lehet alkalmas?(hobbi szinten,mint már írtam) :D

ők is hajlamosak a dp-re úgy tudom..

bár jó tenyésztőtől szűrt kölyökkel csak nem lehet annyire mellé fogni..

2013. máj. 20. 10:40
 13/26 anonim ***** válasza:

Oks :)

Igen, agyon szaporítják a boxereket sajnos!

Van köztük pár aranykoszorús mestertenyésztő is :/

Ha a boxer mellett döntesz, tudok ajánlani megbízható kennelt, ahol vagány kiskutyák szoktak születni ;)

Pörgős kutyusok, napi 2-3 óra mozgatás pont ideális. Akiket én ismerek, gyors, fordulékony, labdabolond boxerek, szerintem a frisbee is jó sport lenne velük :)

Mindezek mellett a család bohócai, iszonyat kedves, vidám kutyusok :)

2013. máj. 20. 10:42
 14/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk annyi, h a nyomott orrú kutyusok a meleget rosszabbul viselik, nekem bullmacim van, pl. nyáron este 7 után szoktunk menni a nagyobb sétára, addig csak gyors eü séták vannak.
2013. máj. 20. 10:47
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszi!

igen tudom,hogy a meleget nem viselik jól,unokatesómék kutyái is mindig a kis tóban feküdtek kb egész nap:D

inkább a Mali,Aussie között vacilálok :)

de még van időm dönteni,nem feltétlenül kell pont jövő nyárra,inkább úgy akarom,hogy gyűjtök vagy 200 ezer ft-ot,hogy megvehessem a kiskutyát pluszba minden felszerelést,minőségi kaját és akkor maradjon az oltásokra egyébre pénz szóval inkább pénz függő lesz,ősszel megyek tanfolyamra(kutyakozmetikaira,utána ha végzek fotósra,a kettőt szeretném csinálni) amikor már minden jól megy,keresek is pénzt akkora szeretném a kiskutyát addigra a munka beosztás is meglesz,mettől meddig dolgozok,de tuti vinném magammal ahogy megkapja az oltásokat,nem hagynám egyedül:D

a kutyakozmetikába sok kutyával találkozhat szóval szocializáció szempontjából jó lesz!:D

2013. máj. 20. 11:01
 16/26 anonim ***** válasza:

oksa, szuper :)

Jó dolga lesz, az tuti :)

2013. máj. 20. 13:20
 17/26 A kérdező kommentje:

Kicsit utána néztem a kutyák árainak,persze tudom,hogy biztosat csak tenyésztőtől tudhatok meg.De kb szerintem ezek lehetnek az árak.

az aussie 150-200 ezer a színhibás kölyök hobbi célra

a mali 80-tól már van hobbi célra

akár,hogy is tetszik az aussie, egy cseppet sok ez nekem,tudom,hogy minőségi kutyák nem olcsóak.(meg ez a kutyafajta nincs agyon tenyésztve)

100 ezer a határ amit kiszeretnék jó kutyáért adni ,főleg,hogy nekem tényleg csak hobbi célra kell.Ha kiállításra járnék vele azt mondom nem sok ez,de a kiállítási kutyák ennél a fajtánál 250-300 ezer ft.Fontos hogy jó helyről legyen,de 150-200 ezer sok..

persze ha kutya vásárlás előtt leszek mindenképpen felhívok pár tenyésztőt:)

mert ezek tavalyi,tavaly előtti árak, 1-2 év múlva még lehet vmicskét olcsóbbodni fog..

viszont elmúlt napokban, meg régebben is olvastam a mali-ról,és szerintem nekem túl sok lenne,gazdik írását olvastam fórumon és 2-3 óra intenzív mozgást alig érzi meg a kutya :D:D

én 4-5 órát egyhúzamba nem hinném,hogy tudnék foglalkozni egy kutyával így inkább lemondok róla..

persze tenyésztőkkel fogok beszélni mindenképpen!!

köszi,hogy ennyit válaszolsz! :D:D

2013. máj. 20. 18:57
 18/26 anonim ***** válasza:

Huh, húzósnak hangzik tényleg.

Nekem annyi tapasztalatom van, h a bullmasztiffokról átlagban anno azt olvastam, h 150eFt-tól felfele indulnak.

Én 80eFt-ért vettem az enyémet, hobbi célra, kevésbé ismert kennelből, de semmilyen örökletes betegsége nincs :) A szülőknek is rendben voltak a szűrései ill. megcsináltattuk a biztonság kedvéért mi is :)

Szóval ki lehet fogni azért :)

2013. máj. 20. 19:41
 19/26 anonim ***** válasza:

A malinak komoly agymunka kéne, h le tudd fárasztani, különben 4-5 óra mozgatás után is fél óra pihi és utána újratöltene :D

Gondolkodom még, ha eszembe jut vmi, akkor írok :)

2013. máj. 20. 19:42
 20/26 anonim ***** válasza:

Meg is van :D

Vizsla? :)

2013. máj. 20. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!