Alábbi igényeknek milyen fajta kutya felelne meg?
most nincs lehetőségem tartani még egy kutyát,de jövő nyáron már lesz:)
-2. kutya lenne
-a szőr mindegy
-aktív legyen,de ne annyira mint egy border collie
-közepes vagy nagytestű
-agility-re vagy frisbee-zni eljárnék vele persze csak hobbi szinten (de ez nem olya fontos szempont)
hétköznap napi 2-3 órát foglalkoznék vele
hétvégente akár többet
nem írom,hogy kertes vagy panelban lakna, mert jelenleg panelban lakunk,de bármikor kertesbe költözhetünk,ez lehet 2 hónap vagy 1-2 év múlva szóval nem rajtunk múlik
ha kertesben lakunk kinti-benti kutya lenne..
következetes,határozott személyiség vagyok
a Malions-ra gondoltam viszont ők elég hiperaktívak legalábbis azt olvastam
Malinak elég kemény agymunka is kell :)
Mudi esetleg?
a mudi nem annyira jön be
igen tudom,hogy a Mali nagyon munka mániás :D
keverékekkel nincs bajom,csak konkrét fajtára volnék kíváncsi hogy van e ilyen
staffi is jó, de kemény kéz kell hozzájuk :)
Nem tudom mennyi tapasztalatod van, milyen kutyusod van most :)
Esetleg még az airdale terrier jutott eszembe :)
azon én is gondolkoztam,hogy a staffihoz tényleg erős kéz kell,viszont anyumék félnek az ilyen külsejű kutyáktól,hiába mondom,hogy a nevelésen múlik minden na mind1..egy staffihoz nem biztos hogy elég erős lennék..
egy kistestű keverékem van akit elég könnyű volt nevelni :)
tudom,hogy nem a kutya külsejét kell nézni hanem a jellemét,de airdale terrier sem tetszik külsőre :/
de gondolom ti sem vennétek olyan kutyát amelyik külsőre nem tetszik..
vhogy a Mali felé húz a szívem :D
de tudom,hogy sok munka kell neki,mivel szeretek kutyázni nem hinném lenne akadálya,a jelenlegi kutyusom már idős és neki napi 3x sétából 1x 1 órát elvan engdve kirohangálja magát és kész..
én meg még úgy mennék és lennék kint,de megterhelni nem szeretnem természetesen..
a borderel egyszíntben van a Mali aktivitása?
Orosz fekete terrieren is gondolkoztam még az is nagyon tetszik mellesleg ismerősöm tenyészti is őket :)
olvasgattam most elég sokat és fórumokon is a Maliról,lehet,hogy túl hiperaktív lenne a számomra
van 1-1,5 évem,hogy döntsek milyen kutyám legyen...
igazából a frisbee-zés nagyon megtetszett szóval olyan fajtát szeretnék akivel lehetne frisbee-zni persze hobbi szinten..
Orosz feketékről csak futólag hallottam, a kutyasuliban az egyik srác akar majd, állítólag hozzájuk is kemény kéz kell, de ezt nem tudom.
Hát igen, a malik hiperaktívak :) De kiválaszthatsz egy nyugodtabb kutyust is az alomból, de tényleg jó tenyésztőtől kéne akkor választanod, h biztos legyél benne, érti a dolgát és olyan kölyköt ajánl neked, amelyik nem lesz sok neked :)
Sheltie-k, aussie-k esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!