Ki fogadott már örökbe menhelyről kutyát? Vélemények?
Személyes tapasztalatom ugyan nincs,de majd szeretnék én is menhelyről örökbefogadni egy kutyust.Viszont ami fontos,hogy a kiszemelt kutyát személyesen is látogasd meg,vidd el sétálni,legyél vele,mert attól,hogy szimpatikus, élőbe lehet nem passzolnátok egymáshoz.
A kutya jellemétől függ,hogy milyen hamar szokná meg a családot,vannak akik pár nap alatt vannak akiknek pár hétbe is beletelik az átszokás.Minden menhelyi kutyussal türelmesen kell bánni.A ragaszkodás pedig megint csak a kutya jellemétől függ,meg attól,hogy milyen volt az elő élete.
Mindenképpen azt javaslom látogassátok meg személyesen és vigyétek el a sétára.Utána úgy is érzed,hogy ez a kutya kelleni fog vagy még sem.Meg a kutyus reakcióját is figyelni kell,mert ha nem érdeklődik irántatok sehogy sem akkor is veszett ügy szerintem.
Én mondjuk nem felnőtt, hanem 8 hetes kiskutyát fogadtam örökbe menhelyről. Időben semmibe nem került. Interneten láttuk meg, elmentünk személyesen, nagyon tetszett, ő is nagyon barátságos volt, aláírtunk pár papírt, hogy megígéjük, hogy normális helyen fogjuk tartani, beadatjuk az oltásait stb.,, stb., és már jöttünk is el. Annyit kértek, hogy a menhely támogatásaképpen fizessünk 3000 Ft-ot az első oltásért és féregtelenítésért (a kutyus már ott született). Kb. negyed órát voltunk ott, és már jöttünk is.
Minket hamar megszokott, de mondom, felnőtt kutyához nem tudok így hozzászólni, abban nincs tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!