Az agarakról hallottam?
...hallottam tegnap egy beszélgetést kutyások körében, ahol valaki arról mesélt, hogy agártenyésztő ismerőse, aki futtatja is a kutyáit beszámolt arról, hogy bizony az ő agarai elkapják a kistestű (pl. csivi, yorki) kutyákat, ezért is jár velük eldugott helyekre. És bizony ez az agarak nagy részében teljesen normális reakció, hiszen a műnyúl után való rohanás ugyanaz mintha a való életben ismétlődnék meg ez.
Az agarakkal nagyon nem vagyok képben, de nem is kétlem a fent elmondottakat, viszont szöget ütött a fejembe a dolog, hogy akkor most ha pl. kimegyek a "hajógyárira" és ott futtatják őket - előfordul - akkor fogjam a kutyám, tegyem zsebre és rohanjak hazáig?! Ezt ugye azért mégse...
Hozzáértők?
aktívan vadászó, vagy akár csak erősebb ösztönnel rendelkező agárnál ilyen simán előfordulhat, főleg a nagyobb testű, szilajabb fajtáknál (magyar, barzoj). és nem csak a kistestűeket, hanem akár egészen nagy méretű kutyát is zsákmánynak nézhet.
hallottam már én is - megbízható forrásból - olyan magyar agárról, aki kinn a mezőn mérettől-, nemtől,- kortól függetlenül megfogott (és megölt) minden kóbor(ló) kutyát, holott otthon teljesen normálisan, falkában élt.
Ez sajnos, a vérében van, viszont nem kell aggódnod. Azok a gazdik, akik pl. a Hajógyárira járnak, felelősek és nem vinnék oda a kutyáikat, ha veszélyesek lennének.
Mi sok agárral találkoztunk eddig, de mind nagyon okos, jólnevelt volt.
Kedves 2-es!
Többek között erről is szó volt azon a bizonyos beszélgetésen: mező, kóborkutya, kinyúvasztotta...brrr.
No persze nem pánokoltam be, de azért jobb félni....
Arról nem beszélve, hogy ezek a dolgok nekem abszolute újdonságnak hatottak, másrészről pedig tapasztalatom szerint addig nincs nagyobb gond egy-egy "ösztönösebb" fajtával sem, amig nem válik divatkutyává...mert akkor idióta gazdák ellen nincs védelem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!