Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy évben kétszer fedeztetni?

Egy évben kétszer fedeztetni?

Figyelt kérdés
Mennyire viseli meg a szukát,ha egymás után kétszer be van fedeztetve?(Nyomós ok lenne rá.)Utána akár az egész jövő évet végig pihenhetné.
2013. máj. 15. 15:31
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a

fajtádnál mennyi az átlagos alom létszám. Átlagban 3 kicsi nem igazán viseli meg a szukát. Ha van jó orvosod, akár megnézetheted a kutyát, hogy szerinte milyen a kondíciója.

2013. máj. 16. 20:25
 32/35 A kérdező kommentje:
Jóban vagyok az orvosunkkal,elég sok pénzt hordtam már neki,hál istennek csak oltás chip ultrahang ilyesmire,de az ő véleménye is bizonytalan.Azt mondja nyugodtan vállaljuk be,de lehet csak a pénzt látja benne.Máskor is lelkiismeretesen fel vannak készítve a szukák a vemhességre,ellésre.De kövezzetek meg,ennek a kannak az utódaira egy kicsit még jobban figyeltünk.Kezdve a szuka ellátásától a herpesz oltásokig,mindent megkapott és kap.Úgy néz ki a szuka,hogy holnap benevezhetném kiállításra,persze az emlőket leszámítva.
2013. máj. 16. 20:39
 33/35 anonim ***** válasza:
35%
Hát ez az! sokkal merevebben kellene szabályozni az állattenyésztést. már az ilyen kérdést feltevőket is büntetném!
2013. máj. 17. 08:21
 34/35 A kérdező kommentje:
Ha mégis lesz 2.fedeztetés,akkor ez a szuka többet tett a fajtáért ezzel a 2 elléssel,mint sok tenyészetben,az összes kutya élete során együtt véve.De látom nem érted,elmagyarázom.A te szemed előtt,egy nyúzott,agyon elletett sovány kutya lebeg.Ha látnád a kutyám,nem mondanád meg,hogy éppen szoptat,nemrég ellett.Nem mindegy,hogyan van tartva a kutya.Ha valaki betartja,hogy csak minden 2.-3. tüzelésnél fedeztet egy szukát,de mellette,pedigrét eszik vagy maradékot,évi veszettség elleni oltás és ennyi,nem biztos hogy fizikailag van olyan állapotban a kutyája mint az enyémek.Mint írtam,utána pihentetném eleget a szukát.Ne hasonlítsd már az én kutyámat egy kutyagyár 3évesen 5.ellését elszenvedő szukájához.Ledöbbennél a különbségen,ha látnád.
2013. máj. 17. 09:29
 35/35 sippara ***** válasza:
Figyelj... ha kihagyhatatlan lehetőségnek látod, a kan a te szukáddal tényleg megkérdőjelezhetetlenül csúcsminőségű kölyköket produkál, és úgy érzed/látod a szukán, hogy nem viselte meg az előző ellés, fedeztesd nyugodtan. Persze érdemes még fokozottabban ellenőrizni a vemhességet (gondolok itt akár több UHra, akár az átlagnál többszöri általános vemhes kontrollra), de ha tényleg nagy lehetőséget látsz a kölykökben, ne tartson vissza az, hogy itt néhány hobbikutyás szájkaratebajnok mit gondol. Esetleg privátban akár le tudnád írni, melyik fajtáról van szó? Szörnyen kíváncsivá tettél :)
2013. aug. 7. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!