Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy évben kétszer fedeztetni?

Egy évben kétszer fedeztetni?

Figyelt kérdés
Mennyire viseli meg a szukát,ha egymás után kétszer be van fedeztetve?(Nyomós ok lenne rá.)Utána akár az egész jövő évet végig pihenhetné.
2013. máj. 15. 15:31
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Kedves UTOLSÓ! Írd már le nekem légyszives,szerinted ki a tenyésztő.A te fogalmaid szerint ebben az országban nincs tenyésztő,csak szaporító.Egy fajta érdeke nem a jobbá tétel,hogy mindig jobb utódok szülessenek?Egy ilyen lehetőséget kihagyni,tenyésztői szempontból már szinte bűnnek számít.A szuka mindent megkap,gondolod,hogy az ellátásán spórolok,mikor százezrek mennek csak a fedeztetésre?
2013. máj. 16. 11:23
 22/35 sameths ***** válasza:
35%

Hogy ki a tenyésztő? Magyarországon az a tenyésztő, aki a MEOE tagja.

Aki a kutyák érdekeit tartja szem előtt, nem pénzszerzés miatt tartja a kutyákat.

Minden esetben felméri, hová kerül a kiskutya - nem megfelelő körülmények közé nem ad kutyát, inkább megmondja a gazdijelöltnek, hogy számára inkább egy másik fajta lenne megfelelőbb, vagy hogy esetleg az adott körülmények közé ő egyáltalán nem javasol kutyát. Tanácsokat ad a fajtával kapcsolatban, elmondja pozitív és negatív tapasztalatait is!

A kiskutya sorsát a hazavitel után is figyelemmel kíséri, a kutya egész élete során kapcsolatban marad a gazdikkal, segíti őket, ha bármilyen kérdés, probléma merülne fel.

Nem ad ki kiskutyát 8 hetes kora előtt, hiszen egy kutya számára a legmeghatározóbb szocializációs időszak élete első pár hónapja, így nagyon fontos, hogy az első 8 hétben az anyja és a testvérei között maradjon, hogy később ne jelentkezzen ennek hiányából adódó probléma.

Lehetőséget ad az anya- és apakutya megtekintésére, megmutatja az egészségügyi szűréseket igazoló okmányokat (pl. könyök- és csípőízületi diszplázia, epilepszia)

Meg lehet tekinteni a kiskutyákat már egészen pici koruktól kezdve, meg lehet nézni, hol nevelkedtek (legyen igényes, barátságos), nem egy csomagtartóból adja el őket. Az első időszak meghatározó a kiskutyák számára, hiszen a későbbi életüket végigkísérik a kölyökkorban szerzett tapasztalataik, így az is, milyen környezetben töltötték az első két hónapot.

Kiskutyát csak törzskönyvvel, chipezve, féreghajtva, kétszer oltva ad ki. A felelős állattartás ezeknél a minimális követelményeknél kezdődik!

Szerződést ír az adás-vételről.

Nem ad el kutyát 10-20-30 ezer Ft-ért, hiszen ennyi pénzből nemhogy az oltások ára nem jön ki, de a féreghajtás, a chipezés, a törzskönyv, az állatorvosi költség, a minőségi kölyöktáp ennek többszörösébe kerül.

Maximum 1-2 fajtát tenyészt és nincsen otthon sok kutyája - így biztosítja a minőségi egyedeket.

Idős kutyái is vannak, akik már nem hoznak le almokat, de továbbra is megmaradtak, mint társak, és nem csak addig tartott rájuk igényt, amíg "pénzt hoztak a házhoz".

Előjegyzést vesz fel a kölykökre, így nem hoz le felesleges almokat, szaporítva ezzel a menhelyeken sínylődő kutyák számát.

Tenyésztő az, aki mindent (!!!) tud az adott fajtáról, és célja a fajta nemesítése, de ezt a célt sosem helyezi a kutya érdekei elé!

Nos, belátásodra bízom, minek tartod magad.

2013. máj. 16. 11:31
 23/35 anonim ***** válasza:
45%

"Hogy ki a tenyésztő? Magyarországon az a tenyésztő, aki a MEOE tagja."

Nem csak a MEOE létezik Magyarországon. Sőt, lehet hogy idén ők pont meg is szűnnek.

2013. máj. 16. 12:25
 24/35 anonim ***** válasza:
Nos az előttem szólóktól megkaptad a választ!
2013. máj. 16. 12:42
 25/35 anonim ***** válasza:
Mi a francnak kérdezgetsz minket, ha már eldöntötted, hogy mit akarsz?
2013. máj. 16. 12:44
 26/35 A kérdező kommentje:
Nem döntöttem el,az egész még hónapok kérdése.Mint mondtam,megoszlanak a vélemények.Gondoltam rákérdezek.Még nem fordult elő,hogy egymás után fedeztettem volna szukát.A kérdéses szukának ráadásul az első ellése volt,így nem ismerem,nem tudom mire,hogyan reagál.Kedves nem tudom kicsoda,ott 2-3mal előrébb,szerinted,kiadok közel 500 ezer ft-ot,és utána nem érdekel,mi lesz az alommal?
2013. máj. 16. 16:16
 27/35 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy jelenleg 8 kutyám van egy fajtából.Ebből 3 az aktív tenyészkutya,a többi ivartalanított tenyésztésből kivont.A legidősebb 13 éves,a legfiatalabb az öregek közül alig 7,ő egy szuka,és 1 éve volt az utolsó alom tőle.Összesen pedig 3-szor ellett.A tenyésztésből kivont szukáknál is 5 alom volt a legtöbb.
2013. máj. 16. 17:10
 28/35 A kérdező kommentje:
Attól,hogy valaki a MEOE,vagy egyéb fajtaklub tagja,és tud törzskönyveztetni,még nem lesz tenyésztő.
2013. máj. 16. 17:13
 29/35 sameths ***** válasza:
71%
Attól, hogy fialtatja a kutyáját egy évben kétszer, még nem lesz tenyésztő.
2013. máj. 16. 17:19
 30/35 A kérdező kommentje:
Te tudod egyáltalán miről beszélsz?Vagy csak kötekedni jársz ide?Szerinted más tenyésztő mit csinál?Ebbe már mégsem megyek bele,olvass utána,rád fér.
2013. máj. 16. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!