Udvaron, vagy lakásban?

Kint vannak a kutyáim, van jó házuk ahol nem fáznak, nem is vágynak be. Van egy kis melléképületünk ahová bemehetnének, de nem akarnak:) Télen csak akkor aludt az "öreg" egy ideig a házban amikor megsérült a lába - de hamar elunta és vágyott kifelé.
Semmi bajom azzal, ha egy kutya bemehet a házba, én is szívesen beengedném - de szerintem a lakásban is szükség van szabályokra: hova mehet a kutya és hova nem ill. sosem engedném hogy az ágyamba másszon.

Az enyémek mindig kint vannak. Van jól szigetelnt házuk ami nem érintkezik a földdel, és nagy szőrük. És össze is tudnak bújni. Amúgy bejönnek a lakásba ha én
úgy kívánom, de ez csak akkor van amikor gondolok egyet, nem rendszeres, és nem azért hogy ne fázzanak, vagy süljenek meg. Nagyon jól érzik magukat kint. Sokszor nem is használják a házat, mégsem fáznak. Én pedig kimegyek hozzájuk, és tökéletes kapcsolatom van velük (egyesek állítják, hogy kinti kutyával ez nem lehetséges), jól neveltek, sétálnak minden nap, versenyeznek. Ha épp bent vannak és unatkoznak, akkor kikéredzkednek egyedül és jól elvannak. Nem ragaszkodnak hozzám betegesen, tudják, hogy néha egyedül is el kell lenni, és hogy ott vagyok 6 méterre a házban. Amúgy én vagyok a mindenük. Úgy gondolom, hogy csak az emberen múlik, hogy milyen gazda, és nem attól lesz rosszabb (a kapcsolatuk) hogy kint tartja. Jó gazdával ez mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!