Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Udvaron, vagy lakásban?

Udvaron, vagy lakásban?

Figyelt kérdés
Kertes házban lakó kutyások, mit gondoltok? Télen beengeditek a kutyákat, hogy ne fázzanak, vagy inkább a jól szigetelt kutyaházban hagyjátok? Bundától függetlenül kérdezem!
2009. okt. 1. 11:07
 1/8 whitelady1 ***** válasza:
32%
Szerintem jobb helye van az udvaron. Bár az okosok mindig azt mondják hogy télen fáznak be kell vinni, ez hülyeség. A mi kutyáinknak, akik rövid szőrűek, kinn vannak jól szigetelt ólokban és nem szoktak reszketni sosem. Számodra is az a legjobb ha kinn a kutya, mert az elején egy pár hétig még aranyos meg édes, aztán az idegeidre fog menni.
2009. okt. 1. 11:12
 2/8 anonim válasza:
32%
Nálunk soha nem volt divat az hogy állatot engedünk a házba. Így nőttem fel és én is osztom a szüleim véleményét. Több ezer éve társunk a kutya és nem hallottam még olyat hogy csak azért engedik be a lakásba mert télen hideg van.Nekik sokkal, de sokkal jobb a védekezőképességük a hideg ellen mint nekünk úgyhogy (bundától függetlenül) szerintem nem kell beengedni a lakásba.
2009. okt. 1. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Az enyémek nyáron is bent alszanak. Egy labrador és egy törpesnauzer.
2009. okt. 1. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
hát. a mi kutyáink világéletükben kinn voltak télen nyáron reggel este. és itt vannak már legalább 6 évesek és soha nem voltak betegek. persze ha táskakutyáról van szó akkor annak lehet hogy bent kellene lennie mert az szerintem megfagyna.
2009. okt. 1. 11:24
 5/8 anonim válasza:
49%
szia. Nekem két kutyám van, az egyik egy keverék tacsi, ő benn van a házban, a másik pedig egy boxer, ő viszont télen nyáron kinn van a kertben. És ha nincs kedved idegeskedni, jobban jársz, ha a kutyát inkább kinnt tartod. Kutyáknak kinn a helye. Sajnos a tacsimat muszáj vok benn tartani, mert a két kutyám nem egyezik, ráadásul a boxim süket, de így szeretem... A házi kutyával viszont nagyon sok gond van, ezt tapasztalatból tudom. Egy nap 10x is takaríthatnék, annyira hullajtja a szőrét.
2009. okt. 1. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Kint vannak a kutyáim, van jó házuk ahol nem fáznak, nem is vágynak be. Van egy kis melléképületünk ahová bemehetnének, de nem akarnak:) Télen csak akkor aludt az "öreg" egy ideig a házban amikor megsérült a lába - de hamar elunta és vágyott kifelé.

Semmi bajom azzal, ha egy kutya bemehet a házba, én is szívesen beengedném - de szerintem a lakásban is szükség van szabályokra: hova mehet a kutya és hova nem ill. sosem engedném hogy az ágyamba másszon.

2009. okt. 1. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk alap nincs kertünk, de ha lenne is bent tartanám a kutyám, télen-nyáron. Szeretem ha mellettem van. Ettől függetlenül nem ítélem ez azokat akik a kertben tartják a kutyát, amíg van jól bélelt háza semmi baja nem lehet (kivétel 1-2 kistestű fajta). Csak a "jobban jársz ha kint tartod mert kevesebb idegeskedés" és ehhez hasonló felfogást nem értem. Minek kutya ha nyűg? Takarítani ugyan úgy kell utána, bent a szőrt, kint a szart.
2009. okt. 1. 14:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Az enyémek mindig kint vannak. Van jól szigetelnt házuk ami nem érintkezik a földdel, és nagy szőrük. És össze is tudnak bújni. Amúgy bejönnek a lakásba ha én

úgy kívánom, de ez csak akkor van amikor gondolok egyet, nem rendszeres, és nem azért hogy ne fázzanak, vagy süljenek meg. Nagyon jól érzik magukat kint. Sokszor nem is használják a házat, mégsem fáznak. Én pedig kimegyek hozzájuk, és tökéletes kapcsolatom van velük (egyesek állítják, hogy kinti kutyával ez nem lehetséges), jól neveltek, sétálnak minden nap, versenyeznek. Ha épp bent vannak és unatkoznak, akkor kikéredzkednek egyedül és jól elvannak. Nem ragaszkodnak hozzám betegesen, tudják, hogy néha egyedül is el kell lenni, és hogy ott vagyok 6 méterre a házban. Amúgy én vagyok a mindenük. Úgy gondolom, hogy csak az emberen múlik, hogy milyen gazda, és nem attól lesz rosszabb (a kapcsolatuk) hogy kint tartja. Jó gazdával ez mindegy.

2009. okt. 1. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!