Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik a jobb?...

Szerintetek melyik a jobb? Vagy mi a jó megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyre többet szembesülök a ténnyel,hogy tucatjával kerülnek az utcára a kutyák.Nekünk is van már 2 kutyánk,viszont úgy gondolom,hogy magunkhoz tudnánk venni még egyet.

Viszont arra is gondolok,ha pl. befogadunk egy kutyát és megbetegszik (nem a pár ezer ft-os betegségre gondolok)akkor csak is részletekben tudnánk kifizetni a dokinak.Szerencsére a dokink nagyon jófej,mindig lehet nála részletre kérni.Legalább is eddig lehetett.A tápolás a másik oldal,jelenleg a 2 kutyából az egyik extra érzékeny gyomrú,allergiás,tehát neki már drágább a táp,mint a másiknak.De ez is csak az örökbefogadás után 3-4 hónappal jött ki.Tehát előre nem tudtunk.Befogadni pedig olyan kutyát szeretnénk,aki kölyök,vagy SOS megoldást kereső.Így elég lutri,hogy milyen tápra hogy reagál és hogy lesz-e vmi betegsége.Még egy allergiás kutyát nagyon nehezen gazdálkodnánk ki.

A lényeg annyi lenne,hogy sajnos nem vagyunk milliomosok,de tisztességesen tartjuk az állatainkat.Ti be mernétek vállalni még egy kutyát?

Én abból indultam ki,hogy nálunk biztos jobb lenne,mint egy menhelyen,vagy gyepin...nem??

Köszönöm!

2013. máj. 12. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
A legtöbb kóborkutyának semmi baja. Valószínüleg pont kifogtál egyet. Szerintem ha meg tudod tenni fogadd be de előtte add be neki a kötelező oltásokat és nem lesz semmi baj
2013. máj. 12. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép gesztus lenne,de ne tedd.
2013. máj. 12. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha fajtamentőktől vagy kisebb állatvédő egyesülettől hozol ki kutyát, ahol ideiglenes befogadóknál, családban laknak a mentettek, ott jó eséllyel kiderültek már ezek a dolgok, úgyhogy kevésbé veszel zsákbamacskát, mintha egy menhelyről vagy utcáról fogadsz be kutyát. Sőt, ha csak ideiglenes befogadást vállalsz egy ilyen szervezetnél, már az is nagy segítség, van, ahol anyagiakban segítenek is az ideiglenes kutyával. Ott persze megvan az a hátránya a dolognak, hogy ha te nem fogadod örökbe az ebet, más megteheti, de ha ezt lelkileg bírjátok, akkor én nagyon javaslom, hogy legyetek ideiglenesek, azzal is rengeteget tudtok segíteni, még talán többet is, mint egy végleges befogadással.
2013. máj. 12. 21:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,mindenkinek ment a zöld kéz!

Kedves Utolsó!

Sokat agyaltam az ideiglenes befogadáson is,de ismerem magam és a szívem szakadna meg ha több hónap után oda kellene adnom valakinek.Bár ez csak rajtam múlik.Gondolkodunk még!

2013. máj. 12. 21:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne fogadj be újabb kutyát, inkább adj meg mindent a mostaniaknak. Nagyon szép dolog, hogy segíteni akarsz, de ha nem biztos, hogy el tudod látni, inkább ne.

Az ideiglenesezés tényleg nagyon jó ötlet, és ezzel nem csak egy kutyán segítesz.

Nőverem ideiglenesezett régen. Azt mondta amikor az első kutyát elvitték zokogott, a másodiknál is, aztán már csak könnyezett. Aztán egyre könnyebb lett. Minden alkalommal nehéz volt neki, de rengeteg kutyán segített így.

2013. máj. 12. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!