Márványgurámim jobb mellső uszonya vörös, fekély szerű véres seb is van rajta, amúgy az egész hal ép. Van valami megoldás rá?
Én mindenféleképp elkülöníteném, valószínűleg lesz egy kiváltó ok, éles tereptárgy, agresszív hal van az állományban, a gurámi ragadozó és ki kezdhetik a sérülést gondolom több gurámi van mellette, egy fertőtlenítő szer jól jöhet pl neptun, de mindenféleképp a fő medencén kívül mivel az akvárium flórát tönkre teheti, ha nincs karanténos medence akkor a fő medencéből engedj le vizet és ott fertőtlenítsd egy valamibe, vödör akármi, etetni semmiféleképpen ne etesd az akváriumon kívül mivel a tartalék medence nem rendelkezik baktériumokkal így ammónia gyűlhet fel.
Ha rosszabbra fordul a helyzet netán gombás vagy parazitás fertőzésig fajul akkor neptun parakillal, vagy Neptun Xantakridinal kezeld. A dózisra figyelni kell ezek 100ft-os szerek és 50-liter vízhez elegendők, de jobb csak a felét adni ha nem reagár rosszul hozzá adhatod a teljes dózist. De a fertőtlenítésre enyhébb esetben megfelelhet konyhai só is, viszont ez is inkább a medencén kívül, lehet sérülésekre antibiotikumos kezelés is, én állatpatikában szoktam venni fogalmam sincs mit adnak egy kis zacskóba kimért por, a lényeg eddig mindig használt. A sózásról olvashatsz itt: [link]
"Murr válasza:
Karanténozni kellene, a seb elfertőződése elkerülése érdekében pedig antibiotikummal kezelni."
Igen ez a legjobb megoldás, én állatpatikába szoktam kérni. Az tuti használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!