Szerintetek egy ilyen esetleges helyzetben mi a jobb megoldás?
Szerintem, ha tud normális, fájdalommentes életet élni, akkor nem kellene elaltatni. Viszont szenvedni nem hagynám!
Ha szenved, akkor korrektebb elengedni. Azonban egy bénulás miatt nem feltétlen szenved a kutya. A barátnőm kutyusát pl. elütötte egy autó, amputálni kellett mindkét hátsó lábát. :( De nem altatták el, hanem van neki kutyatolószéke! És állítom, a világ egyik legboldogabb kutyája! Olyan élni akarás van benne, hogy hihetetlen, nagyon megható látvány. Lent szokott futni vagyis gurulni a többi kutyával a parkban, labdázik is! Néha felborul, olyankor felállítjuk és már gurul is tovább! :)
ilyenje van neki is:
ez egy nehéz kérdés.Szerintem ilyen esetben mindig azt kell a gazdának mérlegelni hogy mi a jó a kutyának.Nem szabad önzőnek lenni és azért hagyni élni mert mi annyira szeretjük és nem engedjük el...ha szenved akkor bizony abban az esetben az a legjobb ha elaltatajuk..humánus és nem elsz több fájdalma neki soha többé..
Azokat a za öreg néniket meg főleg nem értem akiknek pl 17-19 éves tacskójuk vna a kutya színte járni se bír,erős fájdalami vannak,nem tudja tartani az ürülékét de azért tömik szerencsétlent gyógyszerekkel és "nyuzzák" őt...szerintem ez nem szeretet.Ha szeretem a kutyámat akkor nem hagyom hogy fájdalmakkal élje le további életét.
Nyílván ne megy lesántulásra gondolok ami rendbejön max pár hét allatt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!