Mit adomanyozzak?
Hű! Akkor valami nagyon jó menhelyen jártál, vagy én nagyon sza.... helyen. Én amikor odamentem, akkor közölték, hogy a KUTYA ÁRA 25 ezer Ft, és elkezdték sorolni, hogy miért.
Oltások, meg chip, meg mit tudom én mi.
Persze utólag kiderült, hogy a chip már előtte benne volt, mint hogy hozzájuk került, illetve csak emlékeztető oltásokat kapott (ami a következő alkalommal egy nem túl olcsó állatorvos nekem 7000 Ft-ért adott be a kutyának)
Viszont ha ott kérded meg, tuti hogy a pénzt fogják mondani, de ha tényleg van választási lehetőséged inkább vigyél tápot, azt legalább szinte biztos, hogy a kutyák kapják meg.
Adományozni szép dolog. Véleményem szerint ne a pénzt add oda (nem vagyok híve az ilyen dolgoknak). Vigyél nekik a számotokra már kidobandó szőnyegeket, rongyokat. Azon az 5000 Ft-on jó sok csirkefarhátat vagy csirke aprólékot vehetsz, amit a gondozók lefagyaszthatnak és később több kutyával is megetethetik, így valódi húshoz jutnak a kutyusok. Olcsóbb bolhairtó szereknek nem tudom mennyire van sok értelme, de akár azt is vehetsz.
Egyik menhely oldalán találtam a következőket, amire szükségük lenne:
ÉLELEM
· kölyök- és felnőtt száraztáp, kutyák és macskák részére
· kölyök- és felnőtt konzervtáp, kutyák és macskák részére
· beteg és elhízott kutyák számára kímélő, diétás száraztáp
· szárazkenyér, zsemle, kifli, péksütemény
· nyers hús (nem romlott, fagyasztjuk, majd megfőzzük a kutyáinknak)
· készételek (nem romlott)
GYÓGYSZER, ORVOSI ESZKÖZ
· orvosi fertőtlenítőszer, sebfertőtlenítő, Betadine
· gyógyszerek (pl. Augmentin tabletta), vitaminok, csonterősítők fiatal állataink számára
· gumikesztyű (S, M, L méretekben)
· féreghajtó tabletta, paszta kutyák és macskák számára
· kullancs és bolhairtó minden változatban
· steril kötszer, elsősegély felszerelés, vatta, fásli, steril fecskendő és tű
· szem- és fültisztító folyadék
· kutyasampon (egészséges és bőrbeteg kutyára való is)
· műanyag gallér a műtött, balesetes kutyák számára
· mérleg (nagyobb, leselejtezett ipari mérleg, hogy a 60 kg-os kutyák is rá tudjanak állni)
TAKARÍTÓSZER és TAKARÍTÓESZKÖZ
· fertőtlenítőszer, hypo
· mosogatószer, szivacs
· vastag gumikesztyű
· seprű, szemétlapát
· papír kéztörlő
KUTYA- ÉS MACSKA FELSZERELÉS
· nyakörv és póráz minden méretben (szükség lenne nagy kutyákra való erős eszközökre)
· fém etető és itatótálak (elsősorban nagy méretűek)
· kutyaház
· kutyafekhely
· kutya és macskaszállító ketrec (használt nagyon jó, csak ne essen szét)
· macskaalom
· mindenféle kutyának való fésű, kefe, karomvágó, szőrnyíró
· kutyajátékok, teniszlabdák
Fagyasztott húst ne vegyél, csak ha előtte megkérdezed, el tudják-e tenni, van-e rá kapacitásuk.
A száraztáp a legjobb megoldás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!