Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ne érdekeljen, hogy bunkónak...

Ne érdekeljen, hogy bunkónak tűnök?

Figyelt kérdés

Van egy 2,5 éves németjuhászom. Kan. És eléggé agresszív más kutyákkal szemben. (Domináns) Pórázon keresztül kannal, szukával egyaránt agresszív módon viselkedik.

Vannak kutya barátai, ők természetesen egytől egyig szukák. Tud velük játszani szabadon mindenféle agresszív megnyilvánulás nélkül.

Hogy miket próbáltam ki eddig, hogy megváltoztassam:

1, kutyaiskola! annyit elértem, hogy kutyaiskolában már ment a közömbösítés. nagyon jól! viszont ezt soha nem tudtam séta alatt alkalmazni, pedig mindent ugyanúgy csináltam mint a kutyaiskolában.

2, láb mellé parancsoltam ha másik kutya jött. a póráz természetesen laza, mert nem akarom feszélyezni a kutyát. de így is ugrik.

3, jutalomfalat/kedvenc játék, hiába dugom az orra elé, amikor épp megenni készül a másik kutyát, rá se bagózik! sőt kikerüli a fejével, hogy lássa a másik kutyát!

ugyanígy kipróbáltam csörgős dolgokat is, amik elvennék a figyelmét, de ez se működik. annyira átadja magát a dühnek...

4, természetesen mindig hangos NEM-mel ráparancsolok, mikor kikel magából. ez se használ semmit...

Már vagy 1 éve hámmal sétáltatom, mert nem szerettem, ahogy hörgött séta közben amikor neki akart menni más kutyáknak. + hámmal könnyebben vissza tudom tartani, mert a tömegközéppontját fogja meg a kutyának. Így legalább nem fulladozik, és könnyedén vissza lehet tartani.

Viszont szarul esik, hogy pl. amikor találkozunk a szomszéd kutyával, aki szinte 24/24 kennelben van és hetente 1x viszik sétálni, akkor a két kutya közül olyan, mintha én tartanám bezárva állandóan a kutyámat, és nagy ritkán vinném ki sétálni. Pedig egy nap 2x minimum meg van sétáltatva, de ha időm engedi, akkor 3x-4x is elviszem. Szoktam Vele biciklizni, hogy lemozogja a fölös energiáit. Szoktam uszatni ha jó idő van.

Már meguntam hogy ilyen kezelhetetlen, ezért már azt csinálom ha találkozok más kutyásokkal hogy csendben megállok, megfogom a kutyámat, és nem szólok rá mikor acsarkodik. Mert nem akarok minél több ember előtt sz*r gazdának tűnni, hogy ott van mellettem a kutya, hiába szólok rá, fittyet se hány rám.

Akkor már inkább bunkónak tűnjek, mint ekkora szerencsétlennek.

Szerintetek? Ti mit csinálnátok?

u.i.: gondosan sétáltatom a kutyámat, még SOHA semmilyen kutyát nem bántott! és amilyen agresszív más kutyákkal, annyira barátságos az emberekkel! (nyilván mert itthon az egész család kényezteti, ezért simogatáshoz szokott) úgyhogy embert még akkor se támadna meg ha megütné... hála Istennek!

2013. máj. 12. 08:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%

amúgy most olvastam el a végét. engedd meg hogy erre is reagáljak.

nem tapasztalt kutyartó szemében, igen orbitális bunkó vagy mert a kutyád őrjöng te meg le sem állítod (amit oké, mi tudunk miért de ott nincs a homlokodra írva).

tapasztalt kutyatartó szemében (és nem mellesleg a saját kutyádéban is) csak még nagyobb balek vagy, ugyanis a kutyád ott örjöng te pedig képtelen vagy megrendszabályozni.

szóval akárhogy is nézzük ígyis-ugyis "ciki" vagy.

2013. máj. 12. 08:47
 12/20 A kérdező kommentje:

Nem különösebben érdekel, hogy minek tartanak. Főleg, hogy tudom az okát.

Csak jobban szerettem volna elkerülni.

2013. máj. 12. 08:51
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Pesten 3 helyen is van tükörsuli!

Nézd meg őket, melyik fér esetleg bele távolság ügyileg.

Ill. még az Alfa kutyasuli hasonló, mint a tükörmódszeres suli, őket is nézd meg!

2013. máj. 12. 08:54
 14/20 anonim ***** válasza:
33%

nem is írtam hogy nem folytó, de ebből látszik hogy sajnos a felszerelésekhez sem értesz. ugyanis a fojtó nem azért lett kitalálva hogy a kutya fulladjon. amit nem mellékesen nem is tesz meg ha a megfelelő helyen van tartva, mert előbb "tartja" meg a kutya fejét mint hogy konkrétan a fojtásra sor kerülne. inkább figyelmeztető jellegű a kutya számára azon a ponton tökéletesen érezhető kellemtlen jelzést produkál. szó szerint érezhető a különbség aközött amikor a kutya nyakán megfelelő helyen van az eszköz. a legapróbb mozdulatodra is csodálatosan reagál. a páromnak nemigazán van tekintélye, neki még szükséges ez a póráz. ha odahelyezi ugyanolyan szépen megy mellette mint mellettem. de persze mint már írtam ez nem helyettesíti a lényeget. ugyanis így is megbolondulhat a kutya a különbség csak annyi hogy erőfeszítés nélkül vissza lehet tartani, meg valamilyen szinten megrendszabáélyozni is lehet, de akkor szerintem kimerítjük a "kényszerítés" fogalmát és a valódi probléma ettől függetlenül nem szűnik meg.

ugyanazt javaslom amit alexandra, vidd el egy megfelelő helyre. hidd el rá fogsz jönni hogy megéri. és sokkal jobb lesz neked is hiszen ha tényleg annyira nem érdekelne akkor nem is írtál volna ide, szóval egyértelmű hogy szeretnél változtatni a helyzeten.

2013. máj. 12. 09:04
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Csepeli KKI, Hemberger Attila. meg fogja oldani a problémádat.
2013. máj. 12. 10:06
 16/20 anonim ***** válasza:
36%
Illetve nagyon sokaknak a Cerberos suli is bevált hasonló problémákra.
2013. máj. 12. 10:57
 17/20 sameths ***** válasza:

Mindenképpen ajánlom az ivartalanítást, nagyban "kisimítja" a kanok idegeit, ha nem lesz többé probléma, hogy melyiküknek van nagyobb p*cse. Tudom, én két ivaros kant költöztettem annó össze.

Tükör módszert alkalmazó iskola is remek, de a lényeg, hogy a kutya azért támad, azért agresszív, mert téged akar megvédeni...ergó nem vagy falkavezér, érzi rajtad a bizonytalanságot.

Mindenképp ezen kellene dolgoznod először. Ehhez pl. Jan Fennel Kutyapszichológia című könyvét is ajánlom. A neten is megtalálod pdfben.

2013. máj. 14. 14:29
 18/20 anonim ***** válasza:
42%

Attól, h ivartalaníttatja, attól még domináns marad és sokkal rosszabb lehet a helyzet, mivel golyótlanul nem fogják érezni rajta, h kan, ergo a többi kutyának ez egyet jelent azzal, h szuka. A kanok még inkább rá fognak menni, pláne, ha erősebb lesz a "szaga". Én ivartalanítás párti vagyok, de ez esetben simán lehet, h csak olaj lenne a tűzre.

Ivartalanítás nélkül kellene először megoldani a problémát!

2013. máj. 14. 14:43
 19/20 anonim ***** válasza:

Csepelen van Alfa kutyaiskola. (Papírgyár után a focipályánál.)

Én is csepeli vagyok, de ha csepeli sulit kéne választanom, akkor csak ide vinném. Az összes többiben egyáltalán nem bízok. Amiatt amit olvastam, hallottam róluk...

2013. máj. 14. 14:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Na hát pont az Alfában fogalmuk sem lesz, hogy kezdjenek neki ennek az egésznek.
2013. máj. 14. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!