Hogyan zajlik le egy kutyatámadás?
-kutya ugat
-kutya morog
-kutya harap
Kedves Kérdező!
Bár ez nem a kérdésedre való konkrét felelet, de mivel szeretnék neked segíteni, remélem, nem bánod:
szerintem nem tenne jót a félelmeid mellett azon morfondírozni, miképp zajlik egy kutyatámadás. Viszont a fóbiád enyhítésében nagy segítségedre lehetne egy terápiás kutya, ezzel kapcsolatban szerintem vedd fel a kapcsolatot egy közeli segítő kutyás szervezettel - hisz a leírásod alapján sokat javítana az életminőségeden, ha nem félnél annyira a kutyáktól.
Tudom hogy nem ez a kérdés.. DE
Szerintem a félelem legyürésének az első lépcsőfoka az hogy szembesülsz a félelmeddel..
Nah most. Elmész egy kutyaiskolába és elmondod nekik hogy mi a problémád. Ha jó iskolába mentél akkor nem a moszkvai őrkutyákat engedik rád :D hanem első körben csak kicsiket. Hazamész feldolgozod aztán következő nap megint kimész. stbstb..
Ha érzel annyi bátorságot, akkor mondjuk bemutatom én is a saját kutyáimat szívesen.. Az egyik egy rettentő félelmetes 3kilós pincsi. A másik meg egy 45kiló kutyabőrbe bújt macska. Persze külön külön gondolom nem egyben... ha esetleg érzel ezirányú késztetést akkor írj nyugodtan privit. Én a 18kerben lakom.
Én mondjuk azért ajánlottam a terápiás szervezeteket, mert azoknak, akik félnek a kutyáktól, csak bizonyos kutyák jók elsőre - és nem a mérettől függ. Akik félnek a kutyáktól, szerintem egy passzív kutyával (tehát olyannal, aki láthatóan nem akar tőlük semmit, hanem mondjuk nyugodtan el van dőlve elérhető távolságban) könnyebben meg tudják teremteni a kapcsolatot, mint egy egyébként nagyon kedves, de nyomulós kutyával.
Én is szívesen segítenék a kutyámmal (terápiás vizsgára kész), de az az igazság, hogy ő szerintem pont azért, mert kissé nyomulós, nem lenne jó választás. De az is lehet, hogy fel tudna oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!