Az állatok nem szag alapján tájékozódnak? :O
lehet nem tetszik egyiknek sem az új frizurája:D
(amugy en is ugy tudom hogy szaglasrol,hallasrol.)
Az állatok, ugyanúgy, mint mi, több érzéküket is használják az azonosításhoz. Ha a látvány jut el először hozzájuk, akkor azt reagálják le, aztán ha a szag is odaér, akkor vagy észhez térnek, vagy összezavarodnak, ha nem passzol a kettő. A hang ugyanígy bejátszik, főleg emberekkel kapcsolatban, mert a kutyák ugye ritkán ugatnak rá egymásra, hogy "hé, ne hülyülj, csak én vagyok".
Gondolom meg is fürdették nyíráshoz a kutyát, a sampon szaga miatt kevésbé érvényesül a sajátja, ez is bekavarhat. Ha rossz irányból fúj a szél, és a szomszéd kutya nem érzi meg a szagát, simán betámadhatja, mint ahogy a saját kutyám is megijedt tőlem párszor, amikor először látott kapucniban. Aztán hozzászóltam, és felismert, de gyanakodott, amíg le nem vettem. Összetettebb állatok ám ők, az összes érzékszervüket használják.
Nem is olyan rég volt a National Geon, hogy egy fiatal elefántnak aki elvesztette az anyját szereztek egy játszótársat egy birka személyében.
Nagyon jól elvoltak egymással, szerették egymást és játszottak is.
Nos ezt a birkát egy alkalommal elvitték birka nyírásra.
Mikor visszavitték, az elefánt támadólag lépett fel vele szemben. Egyszerűen nem ismerte fel. Eltelt egy bizonyos idő, néhány óra az elefánt elkezdte tapizni az ormányával a birka hátát és oldalát és lassan ráeszmélt,hogy mégis csak az ő barátja. Mert a szaga a régi volt ugyan csak a külleme változott meg.
Ez történt a te kutyáddal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!