1 éves kan kutyám ha tüzelő kutya szagot érez megy a szag után nem jön vissza hiába szólok neki. Mit tegyek?
Ilyen még sosem volt ahogy elengedtem játszani egyik pillanatról a másikra elrohant egy majd 500 méterre arrébb levő kutyához(Ő tüzelt).Persze ezt nem tudhattam mert akkor nem engedem el.
Mit tegyek,hogy visszahívható legyen ilyenkor is?
És képes "világgá menni" ?
Hiába én vagyok a falkavezér mindig hallgat rám...de ilyen helyzetben sosem érek majd el nála szófogadást?
Komolyabb nevelés kell. Egy olyan kutya, amelyik teljes mértékig elfogadja vezetőnek a gazdáját, ilyenkor is tökéletesen irányítható, a gazdi jelenlétében tüzelő szukát sem fedezne be. Érthető, hogy a kutyád elment tőled, még nagyon fiatal és gyakorlatilag kamasz. De az látszódik, hogy a megszokottnál erősebb ingereknél már nem tudod kontrollálni.
Nyilván ivartalanítás is segítene, de anélkül is meg lehet oldani a problémát. Ha nem tudod hogyan, érdemes hozzáértő, oktató segítségét kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!