Milyen tápot vegyek? (többi lent)
ezt a kérdést én tettem ki
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4281405-az-al..
Egyik ismerősömmel pont beszéltem pár napja és Brit Care senior-ral eteti az allergiás idős kutyáját,meg is örültem,kértem tőle egy kis tápot viszont a kutyám alig bírta elrágni és 4-5 szemnél többet nem is evett..
hátulról ki lett húzva már pár foga és Brit care-nek nagyok szemei..bichon frise fajtájú..
úgy hogy most más táp után kéne néznem..
de fogalmam sincs,hogy milyet vegyek egy idős érzékeny gyomrú kistestű kutyának..
Hillsről azt hallottam tele van szójával ami nem jó, az Acana meg allergiás kutyáknak van inkább..
pedig ebbe a Brit care-be reménykedtem,mert ár érték arányban nagyon jó..
Beáztatod a tápot?
Lehet,ha beáztatnád egy kis vízbe és várnál 2-3 percet,hogy felpuhuljon,akkor meg tudná enni.
Ha így adod neki,akkor elnézést.
Esetleg ha főzöl neki?
Rizs+hús?
Mindkettőt pépesre lehet főzni,azzal már csak megbirkózik :)
köszönöm!
Most is rizst meg húst kap főve a diéta miatt..
de hosszú távon nem tudok neki csirkemellet venni,nem vmi olcsó..
meg csak rizs és hús az elég egyoldalú lenne a répán kivűl más zöldséget nem eszik meg..
a tápot beáztatva nem eszi annyira,már próbáltam, szárazon egyből megeszi(kisszeműeket),érdekes,mert én azt hallottam,hogy a kutyák jobban eszik áztatva a tápot mint a szárazon, az enyém nem :D
Amikor munkanélküliek voltunk,nekünk is rizst és húst kapott a kutya,viszont az egyoldalúság elkerülése végett a gyerekeknek gyártott bébi ételt kevertük hozzá.Abban ugye benne van szinte minden.Állatorvos javasolta és nagyon bevált.Húst 1 héten 3 x kapott,és nem csirkemellet,hanem pulyka combot (ezt tudtuk olcsón szerezni).
Illetve lehet kapni húskonzervet,Landfleisch és Animonda Gran Carno márkanéven fut.Baromi jó minőség,800g-os kiszerelés és nálunk 650 Ft-ba kerül.A hús különböző változatai vannak benne,kiegészítve borsóval,répával és egyéb vitaminokkal.Nézzetek utána,hátha használ,és egy kistestű kutyával lehet gazdaságosabb is,mint a hentes áru.
Nézz körül kisebb állateledeles boltokban is!
Sok helyen lehet kapni fagyasztott húsokat 2-300Ft/kg áron! :)
A környéken van egy állateledeles ahol lehet kapni fagyasztott husokat jó áron,de egyik kutyás ismim már vett onnan és azt mondta,hogy nagyon büdös volt meg olyan mintha romlott lett volna inkább nem is adta oda a kutyájának..
sokat gondolkodtam lehet maradok az Acanánál kimérve tudom venni,mert a főzőcskéléssel az a bajom,hogy a maradék foga is nagyon fogköves lesz,a táptól meg nem az..
úgye plusszba csontot nem nagyon kap ami tisztítaná a fogát..havonta orvoshoz nem akarok járni fogkő leszedésre..
Nem gondoltam volna,hogy egy kistestű idős kutyánál ennyi probléma van,szóval minden esetben a legjobb megoldást kell kitalálnom,mert még szeretném hogy sokáig éljen boldogan és egészségesen! :)
majd időnként fogok neki főzni,eddig is havi 1x főztem rizst meg farhátat egy hétig elég volt neki..
csak most egy darabig csontos dolgot nem akarok neki adni,mert elviszem kivizsgálásra,mert nem ez volt az első bélgyulladás kb fél évenként előjön neki és a dokink szerint nem vírusos a dolog és vér vizsgálatot javasolt,amit majd megcsinálunk,csak még az eddigi kezelést sem tudtuk kifizetni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!