Puli vagy komondor? Melyiket válasszam?
Komondor :D
A legjobb családi kutya: gyerekbarát,játékos de komoly kutya a kellő nyugodtsággal, félelmet nem ismerő házőrző, feleslegesen nem ugat.
Mi 2 éves korában hoztunk egy komondort és azóta a család szeme-fénye. Intelligens fajta, mert a mi kutyánk is hamar megszokott minket, és alkalmazkodott az új élethez, annak ellenére, hogy 2 éves koráig szinte nem is volt gazdája.
Házőrzésre a legjobb fajta,hangtalanul támad, ok nélkül senkit se bánt!Az áldozatát nem tépi szét, csak lefogja és vigyáz rá amig nem jön a gazda.
Mozgás: nálunk nincs olyan hatalmas udvarban, el szoktam vinni sétálni,de nem igényli a sok sétát, neki egy kör elég a parkban, ha elengedem és ő úgy gondolja hogy haza mehetünk akkor hazarohan,akkor nem tudom még pórázzal se tovább vinni.... :) szóval önnálló döntésre képes, de attól még tanitható:D
Ha ő mozgásra vágyik akkor a másik kutyával játszik,vagy mi játszunk vele és olyankor teljesen bepörög és olyan köröket levágtázik hogy hihetetlen!
1 éves kora után kezd összeállni a bundája,azután kell feltépkedni, de a tenyésztője biztos megfogja mutatni,hogy hogyan kell.
És nem hülyül meg egy idő után, ez egyrészt a nevelés kérdése, másrészt, hogy megfelelő helyről vegyél komondort, tenyésztőtől (de tényleg!!!) mert csak onnét kapsz egészséges kutyát.
Én magyar fajtánál úgy vagyok, hogy legyen törzskönyve, támogassuk a tenyésztőket, mert csak igy maradnak fenn a nemzeti értékeink. Másrészt, a komondorok nagy része törzskönyvezve volt, azaz alkalmasak a tenyésztésre. A most élő tk nélküli komondorok nagy része azoknak a leszármazottai akik nem voltak törzskönyvesek, azaz tenyésztésre se voltak megfelelőek ez legyen alkat, forma, tulajdonság, természet... meg a mostani "mezei"komondor állomány nem éppen a megfelelő.. sajnos..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__428328-komond.. tegnap nem tom te kérdezted-e, de én oda is válaszoltam (tegnap 12:36)
Nyugodtan kérdezz!
vagy nézz be ide és regisztrálj:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!