Este 9-10-kor szoktam utoljára a kutyát levinni sétálni, de nem bírja ki reggelig, mindig úgy ébredek hogy megint ott egy folt . (? )
Ahogy az utolsó mondja... súlyos tiszteletlenség és neveletlenség a jelölés. És te csak úgy mondod h igen pisil napközben is, de az "csa" jelölés... mi van??? kérdezném... Hát ott helyben rendezném le a kutyámat ha jelölni merne a lakásban. De nálunk ilyen fel se merül.
A másik h én éjszakára simán boxba tenném a kutyát - pont. Normális kutya a saját helyére nem piszkít. Bár ez csak tüneti kezelés, a falkavezéri gondok komolyan orvoslásra szorulnak.
ki kellene bírni 10 órát pisi kaki nélkül.
Nálunk is volt ilyen. Eddig szoba tiszta volt, vagyis télen, de ahogy beköszöntött a jó idő 3szor többet iszik mint eddig. És elkövettem azt a hibás hogy még este 11kor labdáztam vele, persze kifáradt kiitta az összes vizet a táljából, és reggel mikor felkeltem a fürdőszobában ott volt a pisi. De mondjuk nálunk napközben sose csinálja, ha otthon vagyunk nem meri. EGyszer oda pisilt az erkélyre , akkor jól le szidtam , azóta nem csinálja.
Most meg már estére nagyon minimális vizet hagyok kint neki, azóta nincs pisi a fürdőszobába.
Ha látod, hogy jelölget nagyon szídd le, esetleg újságpapírral üss rá egy picit a fenekére, hogy megtanulja, hogy lent kell elintézni az ilyen dolgokat.
Ha este történik nem tudsz mit csinálni, de jó ecetes vízzel mosd fel a pisi helyét , hogy ne érezze a szagát. És ne hagyj kint este sok vizet neki, elég egy kevés h ha nagyon szomjas lenne mégis akkor tud inni.
Az ivartalanítással eltudod ezt kerülni, hogy minden nőstényre ráugráljon.
Az hogy nem jön vissza nagy baj :/
Először is otthon te egyél először, és ne adj a saját ételedből neki amikor eszel. Ha szépen viselkedik (nem ugrál rád, nem bámulja ki a falatot a szádból hanem félre vonul és leül, lefekszik,, nyugton van), akkor ha befejezted az evést, menj a kutyád táljához és ott oda adhatod neki az utolsó falatokat.
Mikor etetési idő van tedd le a tálját és szólj rá h marad. Ha ez megy akkor várj 1-2 percig, a kutyád úgy fog rád nézni, mint az isten, hogy mikor engeded meg neki h ehessen végre, mikor szépen ül és szó szerint bámul rád akkor mondhatod neki h ehet.
Az ajtón mindig te menj ki elsőnek, el kell érned azt h a kutya magától megálljon az ajtó előtt és előre engedjen. Egy domináns kutyánál ezt nehéz elérni, de nem lehetetlen, megtanulja 2-3 hét után , hogy mi a szabály.
Legyen egy hely ami csak a tiéd, és a kutya nem mehet be oda. Pl háló szoba, oda nem teheti be a lábát, ha bejön zavard ki, 3dik alkalom után megtanulja, hogy bizony az a gazdi szobája. Kanapéra ne engedd fel. Az ágyadba se engedd fel.
Kint meg gyakoroljátok a behívást. Vagy kutya futtatón, mikor egyedül vagytok csak engedd el és mutasd neki h van nálad jutalom falat. Ha érdekli a dolog akkor kezd el hátrálni pár lépést majd hívd magadhoz ha odajött mehet neki a juti falat (és klikkert is használhatsz, hatásos). Ezt 10szer legalább csináljátok meg folyamatoan, majd várj amíg elterelődik a figyelme a jutalom falatról, akkor megint próbáld vissza hívni. Fontos, egyszer mond a nevét és h gyere ide, max 2szer (nálam a 2szer fér bele) 3szorra már ne, ha nem jött vissza akkor vagy kezd el futni a másik irányba, ha ez nem jön be akkor menj oda és szídd le szóba. Ilyenkor ugye nincs jutalom falat. Ha hivtad és nem jött, majd 5 perc után megjelenik akkor sincs jutalom falat, mert nem rögtön jött. Türelem játék az egész, és sok kitartást igényel,de hidd el megéri!!! ESetleg ha nincs kutyafuttató a közelben, akkor vegyél egy szárító kötelet jó hosszút és azt rakd fel póráznak, azon eltudod engedni és beis tudod hívni, viszont tudod fogni a végét így nem tud elszaladni a kutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!