Ennyire le vannak maradva az állat tartásban az emberek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__szokasok-..
11.-es válaszoló vagyok,próbálom őket jobb belátásra bírni, a kutyásokat nagyon elővették..
ahogy olvastam a válaszokat nem akarom elhinni,hogy ennyire levannak maradva az emberek..
elegem lett,gondoltam szólok nektek,hogy pár vélemény a kutyák mellett még jól jönne :D
a nevelés és az ápolás szerintem nem állatbolondság!
hanem felelősségel tartani egy állatot!
Tyűűha!!!
Az ilyeneken sajnos nem lehet segíteni, hiába írnál bármit.
Nekem is van 2 kutyám(kinti-bentiek). Én is össze szedem utánuk az ürüléket. Jól neveltek póráz nélkül is. Együtt alszunk.
De hiába minden, ha valaki nem szereti őket, az nem is fogja.
És igen, le vannak maradva a magyarok az állattartásban.
Egy ismerősöm, akitől az egyik kutyámat hoztam, egy rövid vastag láncon tartotta, kint a tűző napon víz nélkül. Szegényke még az óljában sem tudott elbújni, mert nem ért el odaáig a lánc.
Azért kötötte ki, mert büdös a kutya és odabent bepisilt.(Nem volt hajlandó megfürdetni amikor említettem neki.)
Bezzeg amikor bent jártam a lakásán, hát az állam le esett. Azt a mocskot.... Az ágyneműjük egy mosást sem érdemelne. Egyből hajíntanám a kukába.
Másik ismerősömnek meg megfagyott a kutyája télen. No komment.
Az ilyenek inkább ne is tartsanak semmilyen állatot.
Németországban viszont a legtöbb étterembe/plázába még a kutyádat is beviheted. Nem tudom ehhez mit szólnának a másik oldalon fikázók.
Itt meg szerencsétlen dögeimet már sehol sem engedhetem el, mert kutya futtató is alig van, vagy tele van sz@rr@l.
Tegnap is fel volt háborodva egy nő, h az utcán kúltúráltan sétáltunk póráz nélkül és bejelentéssel meg büntetéssel fenyegetőzött.
tudom,hogy nem lehet sok mindent tenni,de nem is azt akarom,hogy szeressék meg az állatokat,de ha már tartanak akkor neveljék meg őket és ápolják,biztosítsák nekik az igényeiket..
de állatot nem kötelező tartani..
szegény kutyik :(
nem tudom,hogy lehet vki ilyen szívtelen!
Németországban egyszer voltam és tapasztaltam,hogy ott az állattartás teljesen jó,kutyáknak külön park, nem csak egy 3x3 méteres futtató ,az utcán több helyen kutyapiszok zacsi és kuka!
étterembe be lehet őket vnni..
legszívesebben ki költöznék bár nem csak ez miatt,más miatt is,M.O már sehogy sem jó :(
Nem lehet feloldani ezt a konfliktust, mert...
és itt sok ok jöhetne.
Én egyike vagyok azoknak, akik mindkét oldal extrém képviselőit elítélik.
Kutyás vagyok, kinti-benti kutyám van, nevelem, rengeteg költünk rá és sokat foglalkozunk vele. De teljesen megértem, ha valakinek kerti kutyája van. Igen, sajnálom, de ez az ő szíve-joga, én ebbe nem szólhatok bele, hogy ha nem fontos neki, akkor ne vegyen. Sokszor látom, hogy az önsétáltató kutyák galibát okoznak, és mocskot hagynak. És hogy nem csak a behívható kutyákat engedik el.
De azt sem értem, hogy miért kell a kutyától elrángatni a gyereket, vagy átmenni a másik oldalra.
Mindkét társaságnak megvannak a maga fekete bárányai.
jókat írtatok!
az igénytelenséget én ki is felejtettem amikor írtam :D
de amúgy nálunk se lehet észre venni,hogy 2 kutya van panelban,rendszeresen takarítunk és fésüljük őket..
közvélemény kutatást is csináltam nem is régen amikor sok új vendégünk volt és kérdeztem,hogy éreznek e kutyaszagot vagy látnak e kutyaszőrt és mindenki azt mondta,hogy nem..
mamámék pl a kutya kintre való gondolkodásuak,de amikor hozzájuk megyünk visszük az ebeket és panelban laknak ,mindig örülnek amikor visszük a kutyákat sőt még az ágyra is felengedik őket,még papám is aki szerint a kutya csak haszon állat ,imádják őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!