A kutyámnak hogy tanítsam meg a "normális" sétálást?
Tedd rá rendes pórázra, mert azzal könnyebb megtanulni. Mentek, s mikor a kutya átlépi a csípőd vonalát, azonnal megfordulsz, s pár lépést mész az ellenkező irányba, míg ismét irányba nem fordultok.
Azért fontos a csípőd, mint viszonyítási alap, mert a kutya nem tudhatja, milyen hosszú a póráz, mert az mindig változhat.
Ha a kutyád nem egy érzékeny lélek, akkor forduláskor ránts egy kicsit a pórázon, hogy feltűnjön neki a helyzet.
Ha ezt következetesen gyakoroljátok, akkor elvileg nem kell sok idő hozzá, hogy elfogadja, hogy te irányítod a sétát.
http://www.youtube.com/watch?v=X-GqHMLhN5U
Nézd meg ezt a videót 10:55-től. Próbád így csinálni. Gondoltam így egyszerűbb mintha leírom, és látod is. Mikor ki mentek sétálni, akkor ezt az elején csináljátok, valószínűleg egy ideig minden séta előtt el kell ezt játszanotok. nekem ez be vált, minden egyéb dolog nélkül, bár akkor még nem láttam ilyen vidókat. :)
Egyébként ha eleget van szabadon, futkározhat, játszhat, le van fárasztva; kevésbé fogja a pórázt húzni, rángatni.
Azért azt nem gondoltad komolyan hogy amit egy év alatt sikeresen elrontottál, most kevesebb mint egy hát alatt rendbe hozod?
Következetesség, türelem, idő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!