Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem vagyok szakember. Mi a...

Nem vagyok szakember. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
van egy kéthónapos amerikai staffordshire terrier kiskutyám. szeretném betanítani először alapengedelmességi feladatokra, majd ha ezeket megtanulta trükkökre. mikor kezdjem a tanítást? mivel?
2009. szept. 27. 21:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Klikkerképzés a leghatásosabb módszer. itt olvashatsz róla: www.klikker.hu
2009. szept. 27. 21:26
 2/10 A kérdező kommentje:
nincsen pénzem klikkerre. klikker nélkül nem lehet idomítani?
2009. szept. 27. 21:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy klikker 500-1000 forint körül mozog, nem hiszem, hogy erre nincs pénzed
2009. szept. 27. 21:31
 4/10 anonim válasza:
100%

Szia Nekünk is a családban van egy stefi!

két hónaposan még nem fog semmit megtanulni, de nem árt korán elkezdeni, mi apró jutalomfalatokkal kezdtük, kertben, ül, fekszik.- de alapvetően utcán kell tanítani, mert ottis megkell érteni, hogy TE vagy a fönök, és ne vegye el más a figyelmét. pl. ha uttesten átmentek indig le kell ültetni. ( következetesség... )

karakán, következetes embernek kell lenni. ami egyszer nem, az máskor is nem. :)

remélem,h tudtam segíteni :)

2009. szept. 27. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

Valóban a klikker nem egy drága dolog, ha ez nem fér bele, akkor gáz van.

Amúgy a klikker nem feltétlenül szükséges, de hatásos, gyorsabban tanul vele az eb, úgyhogy ajánlott.

6 hónapos koráig nem igazán ajánlott tanítani a kutyát, addig had legyen csak neveletlen virgonc kölök. Kényeztetheted agyba-főbe. 6-8 hónapos korában el kell kezdeni komoly szabályokat felállítani, és következetesen be is tartatni őket, ugyanis ilyenkor bolondulnak meg igazán a kutyák, hiszen ivaréretté válnak. Ha nem indokolt, hogy ne ivartalanítsd (törzskönyves, tenyész állatnak való, komoly versenyekre akarsz vele járni), akkor mindenképp ivartalanítsd!

8 hónapos kora körül kezdhettek el komolyabb trükköket tanulni, ill. ettől a kortól kezdve ajánlott a kutya iskola.

Persze ez egy általánosítás, fajtán belül is a kutya zemélyisége, vérmérséklete határozza meg, hogy mennyire gyerek, meddig akar kamasz maradni stb. De arányaiban ez a kor felosztás szokott beválni.

2009. szept. 28. 09:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg éppen hogy már az első napokban tanítgatni kell a kiskutyát, fel kell állítani a szabályokat, a nem kívánatos viselkedéseket a legelejétől tiltani neki. A kutya teljesen össze fog zavarodni, ha egyik napról a másikra büntetést kap azért, amit addig nyugodtan csinálhatott, ráadásul egy 2-3 hónapos kölyök nagyon jól tanítható, szinte pillanatok alatt képesek megtanulni valamit, minél korábban kezded annál jobb. A kutyusnak egyáltalán nem rossz az ha tanul, nem korlátozza a kölyökkorát.
2009. szept. 28. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy amstaffot már akkor el kell kezdeni nevelni mikor hozzád kerül. Mehetnek az alapengedelmességi feladatok is minél hamarabb. Ezek a következők: ül, fekszik, gyere, ottmaradsz! Ha jót akarsz ezeket már 5-6 hónapos korára belé neveled mert olyan idősen már félni fognak tőle és hiába nem bánt senkit, ha nem tudod visszahívni mikor megindul (játszani) egy másik kutya vagy gyerek felé akkor kiadós veszekedésre számíthatsz.

[link]

Itt és hasonló magyar amstaffos oldalakon nagyon jó cikkek vannak a kutya természetéről, mentalitásáról, neveléséről.

A trükkök maguktól kialakulnak, az enyém pl. imád ugrálni, én ugráltatni ill. pitiztetni szoktam jutifalatért, meg ilyen alapvető kis hülyeségek és azt vettem észre, hogy a kutya is szereti, az emberek meg imádják nézni. Mint a cirkuszban:DD

Mozgásigényét el kellesz kezdened valahogy kielégíteni pár hónap múlva, a szimpla futtatást nem javaslom, tönkremennek az ízületei, lépcsőzés még felejtősebb. 1-1,5 éves kora előtt tulajdonképpen semmit nem lehet vele csinálni, se forgatni miközben rongyba kapaszkodik, se abroncson nem lóghat, semmi ilyesmi mert a csigolyái rendellenesen fognak kifejlődni.

Legjobb az úszás és a homokban vagy puha talajon futás! Lejtőn felfelé hatásos!

2009. szept. 29. 19:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Javítanék, lehet vele a leírtakat is játszani csak nem sokat és mindössze néhanapján, nem rendszeresen. Ugráltatásra ugyan ez vonatkozik!
2009. szept. 29. 19:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek. az ül-t azt már pár nap mulva megtanulta, igy jutifaliért mindig leül.
2009. okt. 7. 21:07
 10/10 A kérdező kommentje:
ja és debrecenben hol lehet klikkert vásárolni?
2009. okt. 7. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!