Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem lenne önző dolog?

Nem lenne önző dolog?

Figyelt kérdés
Egy 33 négyzetméteres lakásban élek, szeretnék egy kutyát, már elég komolyan végiggondoltam és szerdán tervezem, hogy elmegyek egy menhelyre körülnézni. De most elbizonytalanodtam. Megterveztem már, mikor tudnám levinni sétálni, nem tervezek nagy mozgásigényűt, de alapjába véve nem önző dolog-e, hogy én hiába igyekeznék jól tartani, mégis csak egy kis lyukban kéne élnie 3 emberrel és 2 tengerimalaccal? Hiába szeretném, nem venném el tőle a lehetőséget, hogy más szeresse is, és kertes házban is élhessen?

2013. ápr. 28. 21:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem abszolút nem önző dolog. Gondold el, most 2 négyzetméteren él a kis kiszemelted és lehet soha nem is fog jó gazdihoz kerülni, mert másnak nem tetszik! :)

Ne fogd ezt ilyen tragikusan fel. Kérd ki a menhelyi dolgozók véleményét, ők nagyjából ismerik a náluk lévő kutyákat. Mondd el, hogy egy nyugisabb kutyát szeretnél, aki nem őrül meg a lakásban.

Olyan hálás lesz neked az a kis lélek, hogy esze ágában sem lesz begolyózni, hidd el! :)

2013. ápr. 28. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
neked nem menhelyi kutya való,azokat zömmel az utcáról fogják be,inkább spórolj valamlyen törpe fajtára
2013. ápr. 28. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted hol jobb egy kutyának? Egy 2 négyzetméteres rácsos kennelben, ahol az a nap csúcspontja, ha elé tolnak egy tányér kaját, és esetleg 1x megsimogatják, vagy 33 négyzetméteres lakásban, szeretetben?

Biztos vagyok benne, hogy nálad sokkal boldogabb lesz, mint a legtöbb kutya, akik kertes házban vannak.

2013. ápr. 28. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha le tudsz neki tenni egy plédet meg egy vizestálat, akkor elfér. Mozgatni úgysem a lakásban kell. A kutya boldogsága nem azon múlik, hogy hány helyen tud elnyújtózni unalmában. Lakásból napi többször le kell vinni sétálni, szocializálódni fog, kutyákkal, emberekkel találkozni, érik ingerek, változatos az élete, és ezzel máris többet kapott, mint bármelyik kertbe zárt kutya.
2013. ápr. 28. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:
26%
Ez nem biztos,hogy jó a kutyának.Az ebnek,még a társasági kutyáknak is szükségük van egy zugra,ahová bármikor félrevonulhatnak pihenni.Ha tudsz neki egy nyugodt helyet biztosítani meg eleget tudod kivinni,lehet vállalni jó idegrendszerü nyugis kutyát.
2013. ápr. 28. 22:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

ma 22:00

Nekem volt már néhány kutyám, és még egyik sem igényelte a "saját zugot" Mindig, mindegyik ott volt, ahol én.

Egy kutyának az ember közelsége a legfontosabb.

Most társasági kutyám van, és ő akkor a legboldogabb, ha a köztünk lévő távolság max 50 centi :D

2013. ápr. 28. 22:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem változó, hogy melyiknek van szüksége "zugra", de ha igényli a kutya, akkor egy 33 m2-es lakásban is találni fog magának. :)

Az idősebb kutyám sosem volt "zugos", ő sokkal inkább csak egy kényelmes fekvőhelyre vágyott, kicsi kora óta megvolt a párnája és a helye, ha akart oda elvonulhatott.

A fiatalabb kutyámon észrevettem, hogy ő imád bebújni mindenhova. Az íróasztal alatt szeret aludni, pláne ha valaki ül az asztalnál, illetve az egyik sarkot szemelte ki magának, egy nagyobb virágtartó mögött. Sosem volt egyik sem kifejezett helye, még is megtalálta magának, hogy azok jók. Megtalálja a helyét a kutya akkor is, ha nem a sarkadban van éppen non stop. :) Nagyon is jót teszel neki ha kihozod onnan!

2013. ápr. 28. 22:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A németjuhász keverékemet ki se lehet robbantani mellőlem, hiába van ott két méterre a kényelmes fekvője, neki inkább a parketta kell, mert úgy ott lehet, ahol én. Pedig próbálom elszoktatni innen, mert néha leránt a számítógépből dolgokat a lelógó kábelek miatt :D De addig sunyul, amíg valahogy visszakerül, ha nem figyelek fél percre.
2013. ápr. 28. 22:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, igen... az enyémek is imádnak a sarkamban lenni, pláne ha éppen a kanapén fetrengek és van két szabad kezem. :D Viszont, ha visszavonulni van kedvük, arra is "van helyük". :) Az egyiknek mi jelöltük ki és odaszokott, nem igényel mást. A másiknak ha akartunk volna sem tudtunk volna olyan frappáns helyet találni, mint amiket talált magának. Tehát emiatt szerintem abszolút nem kell aggódnia a kérdezőnek!
2013. ápr. 28. 22:36
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

az én kutyám ugyan jóval nagyobb lakásban van bent, de nem csinál semmit csak fekszik... nem használja ki a teret. amikor hazajövünk a sétából, kidöglik a hűvös padlón. nincs is kedve viháncolni. szoktunk keresőset is játszani, a szobámban, nem kell hozzá nagy hely csak jó rejtekhelyek amiket elér. a kerti kutyánk is legtöbbször feküdt ha épp nem vele foglalkoztunk. néha sétált egy kört... :) sokat vidd sétálni, mi megyünk reggel is és este is egy hosszabbat + van pisiszünet és minden oké. ha nagyon rossz az idő akkor kevesebbet megyünk, akkor bent játszunk.

nyugodtan hozz menhelyről, nekem sintértelepről van egy középtermetű keverékem, bent lakik és nagyon boldog.

ő az első benti kutyám, mielőtt elhoztam, nekem is voltak aggályaim, de amikor a remegő kis testét megfogtam, hogy a kocsiba tegyük és egész úton az állatorvosig bújt hozzám, hát az feledhetetlen volt, akkor már tudtam, hogy jót tettem vele. lényeges változás látszott rajta miután hozzánk került. teljesen felélénkült. egy sötét lukban tartották!

2013. ápr. 30. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!