Mennyire nehéz egy csivavával?
Mi van, fájdalomdíj? :D na ne már, ez csak egy mandulaműtét. Ha komolyabb bajod lesz az életben, akkor is hisztizni fogsz, és csak akkor hagyod abba, ha kapsz egy új kocsit, vagy valamit?
Egyébként a csivavákkal nem könnyű, eleve a méretük miatt. Ugyanúgy foglalkozni kell velük, mint bármilyen fajta kutyával.
Ha nem akarsz beteges kutyát, akkor tenyésztőtől kell venni, törzskönyvvel. Ez olyan 80 ezernél kezdődik.
Anyukádnak pedig üzenem, hogy a 11 éves kislánya pár év múlva valószínűleg le fogja tojni a kutyát, és sokkal fontosabb lesz számára a kamasz élet.
Ja és még valami engem egyáltalán nem érdekel a divat a szerelem, nem tudom a sztárok nevét, csak a klasszikus zene érdekel...
Nem vagyok egy hülye gyerek, tudom, hogy egy kutya egy élőlény, és nem egy plüss állat...
Nem tudsz semmit rólam, de mégis ilyeneket írsz...
(elnézést a tegezésért)
Nehéz nevelni őket,nem azért mert makacsok ,hanem,mert kicsik és így minden rossz szokást és rossz viselkedést elengednek a gazdik,akik azt mondják nem hazudnak.Ismerek csivi gazdikat és nem éppen jól neveltek a kutyáik!Pesze kivételek mindig vannak :)
Inkább Havanese sokkal könnyebb őket kezelni,bár a következetes nevelés itt is fontos!!!
Arra is gondolj,hogy majd hová mész tovább tanulni (gimi,egyetem stb) akkor is lenne időd a kutyával foglalkozni?
mert áltiba van 4-5 órád és cső, gimibe lesz 7-8 is és ha messze van éppen a suli akkor plussz az utazás,lesz kedved fáradtan is foglalkozni a kutyával?levinni sétálni?
Vagy bejön a kamasz élet ,inkább lógsz a haverjaiddal, mint a kutyával foglalkozz..
Tesóm ilyen lett szóval tudom miről beszélek! Sose gondol a kutyára és ha elmegy ,mondom vidd le a kutyátad oké, 5 percre leviszi szerencsétlent,mert neki 20 perc múlva mennie kell,mondom úgy kéne betervezni a programjaidat,hogy rendes sétáltasd meg a kutyát és utána a szórakozás!!Ilyen idősen kaptunk kutyát amúgy, én a mai napig rendesen foglalkozok vele és ha van programom akkor úgy csinálom,hogy előtte biztosan le vigyem egy nagyobb sétára (ami nem 5 perc!!). És ha pl elmegyek vásárolni akkor hiába lejártam a lábam az Árkádba és fáradt vagyok,haza érek viszem le a kutyát sétálni...
reggel korábban kelek,hogy levigyem,ha kutyád van mindig kicsit tervezgetni kell főleg ha panelban laksz,mert a napi 3 sétának minimum meg kell lennie..
Szóval jól gondold meg egy kutya 10-15 évre szól és nem lehetsz úgy mond annyira "szabad" mert a kutyádra gondolni kell!
Remek dolog egy kutya,én imádom a kutyás életformát ha ezt lehet annak nevezni :) bár nem vagyok az a bulizós állandóan haverokkal lógos.Jobb szeretek kirándulni mint partykba járni :)
20/L
Köszönöm, és bocsánat az előzőért, csak tudod...
Úgy érzem jól átgondoltam, de megnézzük ezt a havaneset.
Tudod nem gondolok bele abba, hogy valaki valamit tapasztalatból mondd.
Úgy érzem, hogy a csivava nekem való lenne.
Én a sétáltatást úgy gondoltam:
első:10 perces
második: 1 óra
harmadik:10 perc
ez így elég?
2. vagyok
Hát nálunk úgy van,hogy reggel 10-15 perc, délután 30 perc és este 1-1,5 óra ez időt járástól függ.
szóval szerintem a 2.séta legyen fél óra és este 1 óra az jobb!
de amíg kölyök 2-3 óránként lekell vinni ,hogy szobatiszta legyen vagyis 5x-6x le kell vele menni,ebből egy lehet fél órás a többi 10 perc,hogy elvégezze a dolgát..bár a csiviket szerintem 4x sem árt levinni,mert minél kisebb a kutyája annál rövidebb ideig bírja..
amúgy 2 bichonunk van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!