Mennyire nehéz engedelmességre nevelni a samoyed kutyát?
Szia!
Nekem huskym van, de mindkét fajta szánhúzó, szóval hasonlitanak! Ha van a kutyára elég időd, akkor nyugodtan vállald be!:)
Nagyon okosak és intelligensek, de tényleg nem olyan fajták akik tepernek és lesik a gazdi minden szavát, hanem van önállóságuk is, én ezt kifejezetten szeretem bennük, nem mindenkihez valóak ez miatt, jól gondold ezt meg,de ha megkapják a megfelelő törődést nem lesz gond!
Fontos, hogy sokat veled legyen, mert nagyon társasági kutyák és igy kialakulhat a megfelelő kapcsolat köztetek. Rákell jönnöd, hogy mivel tudod motiválni, ezt előre én nem tudom megmondani neked. Két huskym van, mégis különböznek, az egyik a kajáért bármit megtesz, a másik a simogatásért, de van olyan aki egy játékért. Evvel tanitsd, aztán már magától is tudni fogja, tényleg nagyon gyorsan megtanulják a dolgokat, van amikor makacskodnak természetesen és nem teszi meg első szóra de türelmesnek kell lenned. A behivásról csak annyit, hogy én különösebben nem tanitottam rá egyik kutyámat sem, mégis behivható mindkettő teljes mértékben.:) Fontos, hogy kötődjön hozzád. Fontos, hogy következetes legyél, és amit egyszer nem szabad, azt akkor máskor sem, mert elég csak egyszer megengedni nekik, és legyél te a vezér. Nem annyira nagy ördöngősség, nekem első kutyáim, mégis sikerült őket megnevelni szépen és még túlzottan idős sem vagyok.:) De a lényeg, hogy egyik gazda meg egyik kutya sem egyforma, neked kell mérlegelni, hogy tudod e számára biztositani a dolgokat és, hogy mennyire vagy biztos magadban a neveléssel kapcsolatban, ha igazán szeretnéd ezt a fajtát akkor úgysem tud lebeszélni senki. Engem is leakartak a huskyról, de nem sikerült senkinek, és még milyen jó, hogy nem sikerült! Sok sikert hozzá, ha bevállalod, remélem hasznos volt a válasz valamennyire.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!