Most akkor mire való a csepp meg a nyakörv?
Azt hittem, hogy arra, hogy a bolhák és a kullancsok ne menjenek bele a kutyába. Úgy látszik ezzel hatalmasat tévedtem.
Tegnap rohantam az állatorvoshoz, mert fürdetés alatt egy hatalmas nagy lyuk-pukli képződményt találtam a kutyámban (nyakörv ellenére). Már nem volt benne a kullancs. Kitisztította, lekezelte, kaptunk antibiotikumos krémet. Hála égnek nincsen semmi baja a kutyámnak, virgonc és aktív, mint mindig.
De akkor mire jók ezek a nyakörvek?
És létezik olyan, ami legalább a kullancs vérszívását akadályozza meg?
Nincs 100%-os védelem sajnos.
Ill. ki kell tapasztalni, h melyik jó az adott területen és kutyán.
Ami az én kutyámnak használ, az még nem biztos, hogy a tiednek is.
Egyébként szerintem most a Foresto nyakörv az egyik legjobb!
Nah meg nagyon kutya függő is, a kullancsok is válogatnak azért minimálisan. Van akire jobban mennek, van akire kevésbé.
Az hogy nyakörv, meg csepp sok mindent amúgy nem árul el. Nekem a scalibor jött be nagyon(bár lehet váltok foresto-ra), meg nyárra tervezek mellé valami spot-ont pluszba
ez függ a terméktől is .
ne várj csodát a " Biók-tól " vagy az olcsóbb kullancs és szúnyog elleni dolgoktól.
a komolyabb termékek ára a kutya súlyától függően
2000-3000-3500.-ft . és ez 1 adag / 4 hét hatékonyság :)
a nyakörvek pl: kiltix akár 7 -8 hónapig is működnek, de mellettük is kell néha cseppeket alkalmaznod,főleg ha sokat jársz erdőben,vízparton stb. persze B.pest vagy a nagyvárosok belvárosában sokkal kevesebb a rovar.
szúnyoginvázióban ,pedig semmi sem óvja a kutyát ,csak a sátor vagy a moszkító függöny , vagy a hűvös szobai kanapé.
a kullancsnál is ez a szitu, ha jó a kullancsirtód, 3-4 hétig majdnem 100 % os a védettség, ( ami nem azt jelenti,hogy nem megy bele, hanem ,hogy elpusztul rajta !)
a legtöbb vényköteles spot-onban idegméreg van ami a szőrtüszőkben tárolódik és onnan kerül rá a szőrükre , a faggyúmirigyeken keresztül . ezért is van az,hogy ha a nyakára cseppentesz sokszor a pofájukon,vagy a farkuk mellett találsz bennük kullancsot. majd 2 nap mire a védettség kialakul,és egyszer minden méreg felszívódik, ez kb : 21-28 nap . de tavasszal és ősszel talán több a kullancs ,mint nyáron . persze ezek a mai kullancsok már semmit sem tisztelnek :(
javasolt spot-on : prac-tic.
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem nézek egy másik nyakörvet és megtoldom egy spot-onnal is.
De én még mindig nem értem hogy hogy a ragyába szívhatta meg magát a kullancs. Naponta többször átnézem, áttapogatom a testét. Ráadásul most nagyon vedlik és napi szinten összesen 2-3 órán át fésülöm és kefélem a bundáját. Nagyon nem fér a fejembe. De lehet hogy az én technikám rossz.
Ti hogy vizsgáljátok át a kutyát?
fehér rövid szőrű kutyát kell venni :D igaz a hóban elveszik de nyáron könnyű átnézni ^^
Amúgy az is lehet hogy nem szívta meg magát hanem meghalt a nyakörvtől és kiesett vagy mikor meg lett simogatva akkor leesett. Babeziára tényleg figyelj kéthét múlva.
A kutyum fehér-fekete.
Ahogy elkezdett növekedni egyre több fekete pötty tűnt elő a szőrén. Már inkább fekete, mint fehér.
És nem is kistestű, nem is rövid a szőre annyira. És nagyon izgága kölyök. Lehet hogy a fekete pöttyei miatt nem vettem észre a kullancsot. Megpróbálok jobban figyelni rá és jobban átnézni.
De ez annyira elkeserítő, hogy minden igyekezetem ellenére ez történt. :(
Tegnap is teljesen kész voltam, lazán átbőgtem azt az 1 órát, amíg vártunk a rendelőben a dokira.
Nálunk a méregdrága nyakörvek+spot onok sem váltak be.
Volt olyan,hogy 12 kullancsot szedtünk ki a két kutyából egy séta után,pedig kutyánként több mint 10 ezres cucc volt rajtuk.
Nekünk a Neocidolt javasolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!