Valaki használt már kullancs-bolha írtó nyakörvet?
Hatásos?
A macskánál bevált... Tavasszal kap egyet, s az elég a tavaszi kullancsinvázióra, később már nem lesz kullancsos. Idén hiába nem érkezett meg a tavasz, a kullancsok igen, de amint kiszedtük őket és ráraktuk a nyakörvet (ilyen 5-600 forintos kis izé az idei), azonnal és teljesen megszűnt a probléma.
Bolhája sosincs (legalábbis nem tűnt fel, nem szoktam nézegetni), pedig elég mászkálós, kinti macska, mi is csak pótgazdái vagyunk.
2013. ápr. 9. 11:47
én scalibort használok, 4havonta szoktam cserélni. Még nem találtam a kutyában kullancsot.
2013. ápr. 9. 12:30
Mi is tavaly azt használtuk, bevált. Csak az elején meg kell szokni, hogy mindig rajta van a kutyán, nekem az elsőre fura volt. Lánc nyakörvvel kicsit macerás volt nekem, egymásba akadt a kettő, ezért emiatt textil nyakörvre váltottunk.
2013. ápr. 9. 14:21
4/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, akkor én is kipróbálom vagy a kiltixet v azt a scaribot, v valami hasonló nevűt. Amugy állat boltban olcsóbb mint patikában??
5/13 A kérdező kommentje:
bocsi nem patikát akartam írni hanem h a boltban olcsóbb mint az állat orvosnál?
webshopok sokkal olcsóbbak mint a legtöbb bolt.
Scalibort www.petissimo.hu n érdemes venni, ha jól tudom itt a legolcsóbb.
2013. ápr. 10. 09:59
Kérdező, még arra figyelj, hogy hány cm-es nyakörvet veszel. Felesleges nagyobbat venni, mint szükséges, mert minél hosszabb annál drágább.
2013. ápr. 10. 10:28
Én a Kiltix-el megvagyok elégedve már két éve, félévig van kb. rajtuk a nyakörv és sose volt bennük semmi. Mielőtt nem használtuk volt, hogy egy nap 3 kullancsot is találtam a kutyámban. Sokszor járunk tóra, erdős, nádas helyekre sétálni és semmi nincsen bennük, bolhák ellen is szuper. Nyugodt szivvel merem ajánlani, mert tudom, hogy ahol lakom ezt a környéket mind a bolhák, mind a kullancsok kedvelik... Sajnos..
2013. ápr. 10. 13:31
Nekem annyi kérdésem lenne a témához: hogyha lakásban tartott kutya, akkor bent nyugodtan levehetem? És elég, hogyha mikor megyünk ki, újra rárakom?
2013. ápr. 12. 06:19
A legtöbb bolha nyakörvnek folyamatosan a kutyán kell lennie. Nem maga a nyakörv az ami távolt tartja a bolhákat/kullancsokat (Jóesetben) hanem a benne lévő cuccok felszívódnak a kutyában és a vérébe kerülve működik.
Legalábbis én így tudom.. különben nem a nyakába kéne tenni, hanem a kutya hasára középre ^^
2013. ápr. 12. 07:56
Kapcsolódó kérdések: