Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S, hogyan tudnám elérni,...

S. O. S, hogyan tudnám elérni, hogy a kutya nálam aludjon?

Figyelt kérdés
Mert eddig mindig egy másik családtaggal alszik és azt szeretném ha kötődne hozzám annyira, h a szobámban maradjon aludni. És én szeretném kivinni sétálni, azt lehet úgy, ha közben nem nálam alszik?
2013. ápr. 21. 22:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ráadásul van egy felnőtt macskám is, aki minden egyes este hozzám bújik az ágyban aludni és akkor ébred amikor én is, úgy alszik el, hogy dagasztja a hasamat/mellkasomat. Szóval én ezt így megszoktam, hogy így fejezik ki a kötődésüket... Persze tudom, kutyánál még fegyelmezni is kell stb, csak jól esne ha önszántából szeretne mellettem lenni éjjel.
2013. ápr. 21. 22:36
 12/21 anonim válasza:
100%
Ennyire önző vagy, hogy a cicus mellett a kutya is kéne? :D Szerintem ne erőltesd a dolgot.
2013. ápr. 21. 22:37
 13/21 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen féltékeny vagy a családtagodra, mert a kutya vele érzi jól magát és ott akar aludni?

Lehet az a családtag foglalkozott az állattal legtöbbet amikor kiskutya volt, így hozzá kötődik. Ezzel nem nagyon fogsz tudni mit csinálni. Nekem, illetve nekünk macskáink vannak: azok az után mennek, akitől kaját remélnek, így át is lehet szoktatni őket, pl. volt 2 év, amikor apám etetet őket mindig, ha az udvaron volt nem tágítottak mellőle. Kb. két éve megint én etetem őket mindig, most utánam jönnek, akkor is ha mindketten kimegyünk az udvarra. Na egy kutyával ilyet szerintem nem lehet csinálni, az sokkal jobban kötődik a személyhez.

Szóval szerintem egyszerűbb ha elfogadod hogy nem akar máshol aludni a jószág.

2013. ápr. 21. 22:40
 14/21 anonim ***** válasza:

A kutya nem ember, nem feltétlen azért alszik valaki mellett mert annyira szereti őt. Ne akard hogy ember legyen. Lehet hogy nem tekinti a személyt feljebb valónak akivel, falkavezérnek, akivel alszik és szimplán azért alszik vele, mert úgy érzi védenie kell.

Pl. : ha alvós vendég van nálunk, akkor a kutya benn alszik a mi szobánkban általában. Na volt hogy egyik haver nálunk aludt, és a kutya kiment mellé aludni. Akkor most hozzá kötődik? Nyilván nem. Mikor öcsém nálunk aludt, a kutya ugyanúgy kiment mellé aludni. Akkor most őt jobban szereti mint minket? Szintén nem.

Ha viszont azt akarod hogy hozzád kötődjön jobban, akkor tegyél érte. Ez nem fog menni egyik napról a másikra, lehet hogy hónapok fognak eltelni mire hozzád jobban kötődik. Olvass utána falkavezérségnek, tanulj, játssz vele sokat, vidd sokat sétálni..stb. De ez sem garancia arra hogy melletted fog aludni. Ha meg ennyire nagy S.O.S. hogy kivel alszik a kutya, ne aludjon senkivel, szoktassátok egy helyre, pl előszoba bármi.

2013. ápr. 21. 22:40
 15/21 A kérdező kommentje:

Annak se örülnék, ha senki mellett nem aludna. xD Na mindegy. igen, azt hiszem féltékeny vagyok... A kutya mondjuk még kölyök, nem hinném hogy védeni próbál, bár nem vagyok szaki, meg foglalkozni is szoktam vele. de mikor ide került, akkor már ott aludt és nekem napközben el kell mennem itthonról, ő meg itt van vele egész nap... :/

Hát, szép kis idilli helyzet lenne: Kutya a pokrócon az ágyam mellett, macska a hasam mellett, és alszunk... :D

A macskát nem én szoktam etetni, csak én törődök vele sokat.

2013. ápr. 21. 22:45
 16/21 anonim ***** válasza:

én is jobban örülnék, ha meleg puha ágyban aludhatnék, mint egy kosárban:D

viccet félretéve: Az én kutyám anno azt csinálta, hogy megvárta amíg elaludtam és rohant is Anyu mellé. Reggel amikor felkeltem már a közelemben sem volt:D

Szerintem ezzel semmi probléma nincs, hogy nem a te szobádban alszik, ha megnézed az ilyen kutyanevelős műsorokat legtöbbször van, hogy a szobából is kiszoktatják és a nappaliban vagy máshol alszik onnantól fogva.

2013. ápr. 22. 05:47
 17/21 anonim ***** válasza:

Ne vedd ennyire magadra. Nekem is édesanyám törődik többet a kutyával, de a fontos, hogy sok "közös akciónk van". Én hordom kutyaoviba, meg sokat megyünk együtt sétálni. Néha nekem is úgy tűnik, hogy barátomhoz jobban kötődik, de vele neveletlenebb. És nekem az a fontosabb, hogy rám hallgasson, mert ez az igazi kapcsolat. Bátyámék kutyája bújik mindenkihez, de senki sem hallgat, kivéve bátyámat.

Lehet, hogy ott többet volt, vagy akár csak a körülmények olyanok, de fajtától is függ. Nekünk juhászkutyánk van, ha nem lenne helye (kennel), akkor biztos az ajtóban aludna, hogy szemmel tarthassa a "nyáját" és mert ott van a leghidegebb. Ennyi erővel féltékeny lehetnék, hogy miért nem inkább a szobámat választja:)

2013. ápr. 22. 11:47
 18/21 anonim ***** válasza:
Biztosan ott érzi magát biztonságban.A kutya is választhat magának szimpátia alapján bárkit.Lehet ,nem kell egy macskával osztozkodnia.Foglalkozz vele többet,a sétáért biztosan hálás lesz.
2013. ápr. 22. 12:33
 19/21 A kérdező kommentje:
A kutyám szereti a macskákat!
2013. ápr. 22. 19:15
 20/21 A kérdező kommentje:
Egyébként is honnan tudod hogy mennyit foglalkozok vele?? Hidd el, foglalkozok vele napi órákat...
2013. ápr. 22. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!