Hogyan lehet elérni, hogy egy kutya engem tartson kizárólagos gazdájának, és ne a velem élő rokonaimat?
Az én kutyám életében én vagyok a Nr. 1.
A családom annyiban segít be, hogy a délelőtti sétát ők intézik, de a másik 3 sétára én megyek vele. Én etetem, viszem orvoshoz, kozmetikushoz, ha tudom vinni magammal valahová, akkor mindig viszem. Velem alszik, velem szeret játszani.
Ja, és én fegyelmezem, talán ez a legfontosabb. A kutyának vezető kell, aki szabályokat fektet le, aki mellett biztonságban érezheti magát. Ha nincs meg a fegyelem, nincs meg a gazdi iránti tisztelet (amihez nagyon jó alap egy alapfokú engedelmességi tanfolyam) akkor nem fog rád hallgatni. Ha hallgat rád, akkor lehet a kötődést erősíteni a fent leírtakkal, sok-sok közös élmény.
De nem baj az, ha a családod többi tagjára is hallgat, pláne ha néha rájuk van bízva a kutya. Én nagyon örülök, hogy a kutyám szófogadó, és mindenkire hallgat.
válassz egygazdás kutyát,és neveld egyedül .
bár valószínű, a kutya ,megtanulja a rangsort : te - a tesód- a sógorod-stb-stb-stb- kutyád .
ez a helyes sorrend!
de a kizárólagosságot nem kapod meg !!
vagy ,legyen csak a te gondod, soha senki másé ! old meg egyedül az etetést, mindent !
vagy ez nem megy :):)
akkor ,bizony nincs kizárólagos jogod ezt elvárni a kutyádtól !
Köszönöm a válaszokat!
Félre értés ne essék, nem azt várom a kutyámtól, hogy csak egyedül rám hallgasson. Csak azt szeretném, hogy pl ha hívom én is, nővérem is, akkor hozzám jöjjön oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!