Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám terhes, és már 63....

Kutyám terhes, és már 63. napos, de még mindig nincs baba. Megijedjek már?

Figyelt kérdés
nemtudom mit tegyek, eddig ha szült 60napra szült. mostmeg, már kezdek megijedni. szóljak az orvosnak vagy ultrahangra vigyem?
2009. szept. 25. 14:18
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak szídni csak van egy kis félreértésed. Mert az ember akkor szül amikor akar, a kutya meg akkor amikor az ösztöne kényszeríti. Tudom a kutya egy csodálatos állat, de akkor is csak ösztönök irányítanak náluk ilyen dolgoka. Ezért ők nem akarnak szülni, párzani, sem pedig anyai örömöket sem! Ők addig d*gnak és ellenek amíg csak lehet mert nekik MUSZÁJ. Jó lenne, ha ennek utána néznél. Azért van mindez, hogy a faj ne haljon ki. Fajfentartó ösztön.

Amúgy nem rólam beszéltél, de nekem is van kutyám és én is ellen vagyok. És sosem ellettek a kutyáim, a macskám meg ki is van ivartalanítva mert őt nem lehet elzárni, mert adfig ivarzik amíg valamelyik be nem fedezi. És sosem voltak megkötve és nagy kertünk van és nem Görögországba megyek nyaralni (ahova mehetnék) hanem kutyás táborokba, ahol együtt sátorpzunk, és kutyaiskolába és vesenyekre. :) Ja meg járok önkéntesnek a menhelyre és macskákat haza is szoktam vinni. Úgyhogy csak nyugi. :)

2009. szept. 29. 15:14
 32/40 A kérdező kommentje:
Érdekes mi lett ebből a kérdésből!!!Tudod , nem ismeri senki egymást, nem is fogja!Szóval fölösleges az embereket letámadni mert nemtudhatod egy kérdésből hogy ő milyen ember hogyan bánik a kutyájával.stb. nem öregasszony vagyok aki megköti a kutyát és csak tápot ad neki!!!!nem akarok bizonyitani , te tudod elhized vagy nem hogy igenis minden kincsem a kutyáim!!!!az hogy fialtatom az én dolgom nem ez volt a kérdés. nem rtem mért kell itt lehurogni az embert!
2009. szept. 29. 15:29
 33/40 anonim ***** válasza:
95%

Mindenki szembe jön??????? Ha már mindenki azt mondja nincs igazad minek erősködsz tovább???? csinálj amit akarsz ellesd agyon azt a szerencsétlen kutyát, tömd tele a menhelyeket, utcákat, sintértelepeket majd MI állatvédők megoldjuk!!! Tudod attól nem leszel állatbarát ember hogy megeteted és megitatod a saját kutyádat, itt nem CSAK 1 kutyáról és annak 4 kölykéről van szó!!!!

Tessék egy kis matek:

Egyetlen szuka kutya és annak leszármazottai hat év leforgása alatt hány utódot hoznak a világra. Évi két tüzeléssel és szaporulatonként 3 egyeddel számolva az alábbi összeg jön ki:

1

3 1 év múlva

9

27 2 év múlva

81

243 3 év múlva

729

2187 4 év múlva

6561

19683 5 év múlva

59049

177147 6 év múlva

-----------------------------

Összesen 265 720

Tehát a te egyetlen egy kutyádból kiindulva, ha minden állat csak három utódot nemz, ez összesen több mint 260 000 kutya. És általában nem csak 3 vagy 4 kölyök születik.

Na ezen gondolkozz és legyél büszke hogy hozzájárulsz az általad annyira szeretett kutyák szenvedéséhez.

2009. szept. 29. 18:14
 34/40 anonim ***** válasza:
0%

ez a csodás matekpélda pont így igaz a tenyésztőkre. vagy ők talán ivartalanítják a kölyköket??? vagy ők talán utánajárnak, hogy a náluk született kölyköknek nem születik-e kölykük? és ha az ő tökéletes genetikai csodájuk új gazdája úgy döntene, hogy kölyköket akar, akkor odamész és ilyen agresszíven, mint itt lehordod ócska szaporítónak?

szánalmasak vagytok!

2009. szept. 29. 21:11
 35/40 anonim ***** válasza:
77%
Egyáltalán nem agresszív a hangnem és amúgy a tenyésztőkre is ugyanez vonatkozik az egyetlen különbség hogy ők jogilag csinálják van papírjuk és mivel ők nem kevés pénzért adják a kutyákat ezért kevés az esély hogy valami csóró kis szaporító veszi meg aki elletné...de végül is a kóbor kutyák létszáménak növeléséhez a tenyésztők is hozzájárulnak...
2009. szept. 29. 21:48
 36/40 anonim ***** válasza:
93%
A szüleim is, mi is és a barátaink is kertes házban élnek, a kutyák a kertben, őrzik a házat, a lánc kérdés pedig fel sem merült senkiben (kivéve benned, felénk ez már sehol nem "divat", szerencsére). Nálunk két kutya van, egy kan és egy ivartalanított szuka. Minőségi tápot kapnak, folyamatosan vannak orvoshoz hordva, minden szombaton kutyaiskolába visszük őket. Bejárhatnak a lakásba, de éjszaka mindig kint vannak, őrzik a házat. Van mindkettőnek külön kennelje, szükség esetén be tudjuk őket zárni. Szerintem ez a megfelelő élet egy kutyának!
2009. szept. 30. 09:32
 37/40 anonim ***** válasza:
93%
Ja, és azzal, hogy fialtatod a kutyád, simán kiteszed őt annak, hogy akár bele is halhat. Neked megér ennyit az, hogy "babázhass" két hónapig???
2009. szept. 30. 09:35
 38/40 anonim ***** válasza:
26%

te meg belehalhatsz ha kilépsz az utcára, mert elüthet egy autó... szerintem ki se menj...

én azt kérdezném a lánc mentes házőrzőkutyástól, hogy vajon sétáltatja-e a kutyáit, mert akármekkora is a kert és hiába vannak ketten és hiába járhatnak be a házba, ha nem sétáltatod naponta legalább kétszer, akkor annyira mégse jó annak a kutyának...

2009. szept. 30. 20:37
 39/40 anonim ***** válasza:
52%

Miről beszélsz??? Naponta kétszer sétáltatni? Ez már ilyen "túlszárnyallak, úgy sincs igazad". Azért álljunk már le. Ha hiszed, ha nem, simán kimozogják magukat az udvarban (1300 m2 a telek, abból 130 a ház) és ha még ez sem elég nekik, akik heti 2X-3X elvisszük őket sétálni is! Azért nem többször, mert dolgozunk, kertet építünk, háztartást vezetünk és még egyéb elfoglaltságaink is vannak bőven.

Az meg, hogy ne menj ki az utcára bla-bla-bla. Muszáj vagyok kimenni az utcára, de a kutyának nem muszáj szülnie. Nem a megélhetése múlik azon, hogy szül-e.

Azt hiszem hagyom a témát, mert ezek tényleg esztelen hozzászólások már :)))

2009. okt. 1. 16:11
 40/40 anonim ***** válasza:

Akkor nagy okos kutyaszakértő elmondom neked, hogy a kutyát nem (csak) azért kell sétáltatni, hogy mozogjon, hanem azért, hogy ingerek érjék, történjen vele ez-az. Az, hogy az udvarban szaladgál, az olyan, mintha téged bezárnának egy 300 négyzetméteres házba és onnan csak hetente kétszer jöhetnél ki. Jó lenne?

A kertes kutyások hajlamosak azt gondolni, hogy jó neki ott, kimozogja magát! De arra nem gondolsz, hogy közben otthon nem találkozik más kutyákkal, nem érik új ingerek, nem szimatol új szagokat, stb.

De te tudod... A te kutyáid! Nem mondom, hogy rossz nekik, de azért ne állítsd be magad példás kutyatartónak!

És képzeld, én is dolgozom, de a párommal együtt (vagyis felváltva) naponta 3-szor sétáltatjuk a kutyákat. Bár nekünk csak 1000 négyzetméteres a telkünk, biztos ezért ez a különbség... (és a sétáltatás nem 10 perc pórázon az utcában!!!)

2009. okt. 1. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!