Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német dogja van valakinek?

Német dogja van valakinek?

Figyelt kérdés
Mért sovány illetve kint vanak a bordái pedig kap kaját rendesen nem is keveset. Mit adja neki vagy a mozgás hiány miatt ilyen?
2009. szept. 25. 11:52
 1/7 Winner of Royal Hill ***** válasza:

Van.

A 3ból egy nálam is ilyen, de ő még fiatal(17 hónapos)

A Sportmix High Energy jó volt neki, attól elég jól elkezdett hízni, de 2 hónapja nem tudok venni, úgyhogy ismét visszafogyott.

2009. szept. 25. 11:57
 2/7 anonim ***** válasza:
tesómnak is német dogja van, nekünk egyszer azt mondták, hogy az nem gáz ha a bordája kint van, csak az amikor a lapockája kiáll. Meg mozognia is kéne, kis korábn főleg sétáltatni több kilómétereket naponta... , mert a lábfejük is könnyen kifordulhat, ami nem túl szép, meg egészséges...
2009. szept. 25. 12:11
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, az én kutyám is fiatal.
2009. szept. 25. 12:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem kettő volt. A bordából csak a hasi oldaliból "állhat" ki egy-kettő, ha normál húsban van, akkor így van. Azt írtad, hogy eszik, de hogy mit, azt nem. Értem itt ezalatt, hogy pl. egy ekkora testű kutyát nem tudsz jó kondiban tartani pl. házikoszttal, maradékkal. Nem mondom, hogy ezt adsz neki, csak írtam, hogy ez pl. nem elég.
2009. szept. 25. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is dogom van.Ne csak táppal etess,hanem főzz is hozzá húst(pl.far-hát stb.)rizzsel v.tésztával.Ha így sem javul érdemes tápot váltani.Milyen táppal etetsz?Az utolsó két borajának lehet max látszódnia.

" mozgáshiány miatt ilyen?"Miért nem mozog?

2009. szept. 27. 16:37
 6/7 anonim válasza:
Nekem német dogom hát öh nem látszik ki a bordája sőt le lehetne vágni újévi malacnak... libatepertőt,tápot,proteint szokott kapni
2011. jún. 15. 11:45
 7/7 kattata ***** válasza:

Felnőtt, egészséges, jó kondiban lévő német dognak mozgásban az utolsó bordapárnak látszódnia illik. Nagyon sok olyan vonal van, ahol könnyebbek a kutyák, nehezebben híznak, ez egy kölyökkutyánál normális. (és kevésbé káros, mint a túlsúly) Sok esetben előfordul, hogy túl magas fehérjetartalmú, és túl alacsony szénhidrát és zsír tartalmú a kutya tápláléka, ez is állhat a soványság hátterében. Ezt hívják fehérjeéhezésnek, mivel a napi létezéshez szükséges energiát nem tudja a zsírból és szénhidrátból kinyerni, így kénytelen a fehérjéjét elégetni, bár azt a szervezetnek macerásabb, de hát nincs más. Ezt általában napi 1-2 csirkefarhát orvosolni szokta. A tepertő is, de szerintem hosszú távon ilyen erős zsírbevitel káros lehet a szívre.

A túl sok, nem megfelelő beltartalmú élelem is lehet a soványság oka, a szervezet nem tudja megemészteni, túlterhelődik, gyorsan átküldi az emésztőrendszeren, alig hasznosul belőle valami. Bármilyen furcsa, ilyenkor a mennyiséget csökkenteni kell.

Férgesség, giardia is okozhat soványságot, féreghajtót, giardiavizsgálatot az állatorvossal tudod megbeszélni, ő tud ajánlani megfelelő beltartalmú tápot is.

2011. jún. 30. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!